Mii de persoane la protestul anti-UE din Italia: „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro”

1 săptămână 6808 3 goo.gl/BmzgxE

FOTO: http://images.epochtimes-romania.com/2017/11/2017_11_13_italy-1126593_rsz_crp.jpg

Mii de manifestanţi anti-UE şi-au exprimat furia faţă de Bruxelles în cadrul unuia dintre cele mai mari demonstraţii organizate vreodată împotriva blocului european, care a avut loc sâmbătă în Italia. Amploarea protestului a şocat ofiţerii de poliţie şi chiar a determinat ambasada SUA din Roma să emită o alertă de securitate, avertizând că „aproximativ 10.000 de persoane se află pe străzi”.

Printre cele mai urgente cereri ale tinerilor manifestanţi a fost ieşirea imediată a Italiei din UE, precum şi o ieşire din zona euro.

Protestul a avut loc după publicarea, vineri, a unui sondaj care probabil va alarma oficialii din Bruxelles, în condiţiile în care euroscepticismul este în creştere în Italia şi în sânul partidelor anti-UE renăscute.

Manifestanţii la protestul de sâmbătă, organizat de peste 40 de grupuri sociale şi politice, şi-au exprimat opoziţia faţă de Bruxelles precum şi faţă de guvernul italian actual. Condus de mişcarea politică EuroStop, protestul a trebuit să fie amânat cu aproximativ o oră din cauza numărului neaşteptat de mare de participanţi.

Printre sloganele scandate de mulţimea de manifestanţi au fost „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro” sau „Spunem NU mafiei UE”.

Protestul de sâmbătă din Roma a fost organizat după o grevă generală amplă care a avut loc vineri în Italia şi în spatele căreia s-au aflat sindicate cheie ale comerţului.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Mii de persoane la protestul anti-UE din Italia: „Separare de Uniunea Europeană şi cuşca euro””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. unu'
  # 14 noiembrie 2017 at 10:18

  Spun NU mafiei UE si DA mafiei siciliene :)))

 2. gheorghe
  # 14 noiembrie 2017 at 11:29

  @unu’
  Nu compara ne-legaliatea cu anti-crestinismul.
  Discriminrea mafiota – „totul pentru fami[g]lie” – denota egoism, sustragerea de la obligatiile comune de sustiner/suportare a suprastructurii administratie statale.
  Partea cu asasinatele este legata de o exarcebare a mandriei de sine, a iubirii de arginti si a caderii in deznadejde – ceva normal la cei departati de Orotodoxie.
  …..
  Probabil ca organizarea in obsti ti se pare tot o forma de mafie…
  =============
  Valabil si pentru Romania – iesirea din UE, dar nu din motive economice (chiar daca jefuirea sistematica a resurselor si coruperea persoanelor calificate profesional si icu putere de munca este deja cataclism anti-romanesc) ci din prioritatea opririi atacului impotriva FIRII, impotriva fiintei nationale si a credintei romanilor care [ne] este doar Orotodoxia.

  • unu'
   # 15 noiembrie 2017 at 18:25

   Caracterizezi UE sau PCR/FSN/PDSR/PSD?

Scrie un comentariu