Sfântul Ioan Gură de Aur – CUVÂNT despre ADEVĂRATA PRIETENIE

oct. 10, 2017 6026 3 http://bit.ly/2qGgxfT

„Căci, cu adevarat, și decât lumina este mai dorit prietenul. Mă refer la cel adevărat. Și nu te minuna! Căci mai bine pentru noi este să se stingă soarele decât să ne lipsim de prieteni. Mai bine este să petrecem în întuneric decât să fim fără prieteni. Cum vine asta? Vă spun. Mulți dintre cei care văd soarele sunt în întuneric, pe când cei care sunt bogați în prieteni nu au necaz. Mă refer la prietenii duhovnicești care nu cinstesc nimic mai mult decât prietenia. Așa era Pavel care și-ar fi dat cu bucurie sufletul fără să ceară nimic și l-ar fi zvârlit cu bucurie în gheena. Cu așa dragoste aprinsă trebuie să iubim.

(…) Așa a facut și Dumnezeu cu oamenii. Urma sa-L dăruiască pe Fiul Său pentru noi, însă, ca să nu pară că ni-L da în dar, ci că de fapt ne este dator, a poruncit lui Avraam să i-l dea pe fiul lui ca, făcând Avraam ceva mare, să nu pară că El face ceva mare. Când nu există prietenie, batjocorim binefacerile (primite), iar cele pe care le facem, chiar când sunt mici, le socotim mari și ne lăudam cu ele. Însă când există dragoste (prietenie), ascundem binefacerile și vrem ca și cele mari să se arate mici ca să nu părem că îl îndatorăm pe prieten, ci că noi de fapt suntem datori lui prin aceea că el ne este dator.

–  Sfântul Ioan Gura de Aur, „Cuvântări despre viața de familie”, Editura Învierea, 2005

Citiți continuarea aici..

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Sfântul Ioan Gură de Aur – CUVÂNT despre ADEVĂRATA PRIETENIE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Parascheva
  # 10 octombrie 2017 at 14:12

  https://youtu.be/_r5eMoi_AG4

 2. # 10 octombrie 2017 at 14:21

  DOAMNE TIE ITI MULTUMIM PENTRU DRAGOSTEA TA CEA MARE !

 3. # 10 octombrie 2017 at 14:25

  ????

Scrie un comentariu

Scroll Up