În urma prestației împotriva „nepomenitorilor”, exarhul Nichifor Horia este propus pentru episcopat, la Huși

Oct 1, 2017 15266 10 goo.gl/4NSmau

Ieri, 30 septembrie 2017 s-a întrunit Sinodul mitropolitan al MMB, în cadrul căruia au fost desemnați doi candidați, pentru postul de episcop al Hușilor. Candidații propuși sunt :

– episcopul Ignatie Mureșeanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei;

– Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași.

În urma ședinței de sinod au fost consultați și membrii clerici și mireni ai Adunării eparhiale a Episcopiei Hușilor cu privire la cei doi candidați propuși, aceștia exprimându-și acordul față de propunerile făcute în cadrul Sinodului mitropolitan.

Propunerile au fost înaintate Sinodului Bisericii Ortodoxe Române care, în ședința de lucru din zile de 5-6 octombrie 2017, va alege pe întâistătătorul acestei eparhii.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
10 Comentarii la “În urma prestației împotriva „nepomenitorilor”, exarhul Nichifor Horia este propus pentru episcopat, la Huși”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 1 octombrie 2017 at 15:43

  Deci PS Macarie nu se incadreaza cu …..ecumenismul !

  • # 1 octombrie 2017 at 15:56

   Nu o adunat „peshcheshu de instalare” ! Suma e mare ! Rumanii din nord zgarciti ! …tradarea „tzaranushului ” fatza de Bartolomeu , se plateste ! …Totul se plateste ….si aici si in iad !

 2. # 1 octombrie 2017 at 18:42

  https://www.youtube.com/watch?v=prYJVIM1olo TOTI CEI CARE AU PRIMIT CNP UL S AU LEPADAT DE HRISTOS. RENUNTATI LA CNP URI ..CA IN ZADAR CELELALTE LUPTE.

  • # 1 octombrie 2017 at 18:42

   MIN 4.20

  • # 1 octombrie 2017 at 19:05

   Deaia esti tu asa desbracata ca nu ai cnp ,vai de trufia ta pocalitilo !

  • # 1 octombrie 2017 at 19:10

   NU E NEVOIE SA TE UITI LA POZELE ALTORA.E DESTUL SA L ASCULTI PE PARINTELE VASILI NOVIKOV-MUCENIC .ELIMINAT DE MASONI PRIN IRADIERE CA A VB IMPOTRIVA CNP URILOR.PRINTRE PUTINII PREOTI CARE AU AVUT CURAJUL SA O FACA IN TRECUT SAU ACUM

  • # 2 octombrie 2017 at 9:04

   Lili GetoDac, ca să afirmi aceste lucruri, mai trebuie să și gândești !!! Spune-mi că tu nu ai !!! Sau spune-mi cum nu-l ai pe acel CNP, fiindcă acest lucru s-a efectuat din timpul fostului regim comunist ???!!! Cum vei reuși să nu mai ai acel CNP, fiindcă în registrul de recesământ așa ești înregistrată, fie că vrei, fie că nu vrei, fie nu ai buletin, sau chiar certificat de naștere !!!

   Apocalipsa13:16-17 “Si a facut ca toti: mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte, si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde fara sa aiba semnul acesta…”

 3. # 2 octombrie 2017 at 0:13

  Ba da…este ecumenist…doar nepomenitorii s au lepadat de ecumenism.

 4. Stan
  # 2 octombrie 2017 at 10:29

  PRONOSTIC

  Teofan a vrut cu mult timp in urma sa si-l faca vicar la Iasi dar nu s-a putut pt ca Nichifor a fost la cutite cu Daniel.

  Cred insa ca acum va fi numit ca recompensa pentru atitudinea transanta avuta fata de marturisitori (ex. nu oricine este in stare sa arunce in strada niste maicute in toiul iernii). Intelegerea pro-ecumenista a situatiei si lupta pentru „salvarea” Bisericii il fac un candidat imbatabil cu sanse de urcare in ierarhie (poate chiar urmator pe tronul Moldovei daca va fi cazul si, cine stie, daca nu chiar mai mult). Ma tem insa ca timpul s-a scurtat si nu ne-a mai ramas suficient pentru a urmari cariera d-lui Horia.

  PS – multa atentie si rugaciune la vizita lui Chiril. Ar putea fi un punct de cotitura in viata Bisericii. Ca personaj este lamentabil (vezi intalnirile/slujbele ecumeniste si votul pro-sinod) dar in spatele lui este cineva f puternic care-i impune o conduita corecta si-i franeaza elanul eretic. Cat o tine si asta nu se stie insa deocamdata acesta este trendul: Kremlinul decide si, culmea, decide bine.

Scrie un comentariu