VACCINURILE anuale pentru gripă CRESC riscurile de PIERDERE a SARCINII

Sep 28, 2017 4705 3 goo.gl/iygZNS

Un studiu finanțat de Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din Statele Unite (Centers for Disease Control and Prevention – CDC ) si publicat in revista Vaccines descoperă faptul ca efectuarea unui anumit vaccin este asociata cu un risc ridicat de pierdere spontană a sarcinii..

În cadrul acestui studiu o echipă de cercetători de la Marshfield Clinic Research Institute din Wisconsin au recrutat 485 femei insarcinate, cu vârste intre 18 si 44 ani, care au avut deja o pierdere a sarcinii in decursul sezonului de gripă din anii 2010-2011 si 2011-2012. Acest grup a fost comparat cu alte 485 femei insărcinate de vârste similare care au născut în condiții normale în aceeasi perioadă.

Rezultatele au arătat că în cazul femeilor care au pierdut sarcina, 17 dintre ele au primit vaccinul H1N1 cu 28 de zile inainte de pierderea sarcinei. Totodată ele au fost vaccinate înainte să se instaleze sezonul de gripă propriu-zis.

Echipa de cercetători a descoperit că majoritatea avorturilor s-au intâmplat în primul trimestru al sarcinii, dar multe cazuri au fost si în trimestrul al doilea. În medie pierderea sarcinii s-a intamplat la o vârsta a fetusului de șapte săptămâni.

În contrast, patru dintre femeile care au născut în mod normal au fost vaccinate cu 28 de zile inainte si au fost imunizate împotriva gripei și în sezoanele de gripă precedente.

“Cred că este foarte important pentru femei să înțeleagă că exista o posibilă legatură, care trebuie studiată indelung pe parcursul mai multor sezoane de gripă. Trebuie să ințelegem dacă această cauză se datorează vaccinului sau are legatură cu grupul de femei și predispozitia lor de a pierde sarcina” a spus Dr. Amanda Cohn, Senior Adviser pentru vaccinuri la CDC.

Epidemiologul și autorul de speciallitate James Donahue subliniează că acest studiu arată doar o corelație, nu o legătură cauzală, între vaccinul împotriva gripei si cresterea riscului de pierderea sarcinii daca femeia a fost vaccinată înainte de sezonul de gripă.

Totodată, Studiul Marshfield contine multiple limitări, cum ar fi numărul redus de femei care au pierdut sarcina, cât și numărul mic de femei care au fost vaccinate în doi ani consecutivi.

Experții încă insistă în efectuarea vaccinării, în pofida riscului de pierdere a sarcinii

Un studiu realizat de CDC în perioada pandemiei de gripă H1N1 din 2009 a descoperit ca femeile insărcinate vaccinate aveau sanse de patru ori mai mari sa fie spitalizate pentru gripă decât restul populației.

Totusi, CDC, autorii studiului, si Asociatia Americana a Obstreticienilor si Ginecologilor continuă să recomande vaccinarea periodică pentru gripă ignorând studiile și descoperirile recente. (Citiți și: Vaccinul H1N1 este legat de creșterea cu 700% a pierderilor de sarcină.)

“Științific este neclar de ce s-ar intampla acest lucru. Studii suplimentare sunt necesare pentru a clarifica rezultatele acestei cercetări. În evaluarea tuturor informațiilor științifice disponibile acum, sunt insuficiente date pentru a schimba recomandarile actuale, asta insemnand sa fie inca incurajata vaccinarea impotriva gripei indiferent de trimestrul de sarcina” a spus Haywood Brown Presedintele ACOG pentru ziarul The Independent online.

Potrivit Doctorului Cohn, studiul publicat recent dovedeste ca nu exista nici o intentie de muşamalizare. Totodata indica o preocupare permanentă a agențiilor de sănătate publică pentru monitorizarea siguranței vaccinurilor, a spus oficialul CDC.

“În realitate, acest studiu arată cât de puternică este monitorizarea noastră pentru vaccinuri. Acesta este exact tipul de semnal pe care il vedem pentru că suntem preocupați de siguranța vaccinurilor. În mod clar, studiul trebuie să continue. Noi știm că vaccinul împotriva gripei este sigur și eficient împotriva combaterii unor infecții serioase la femeile însărcinate și copiii lor încă nenăscuți. Este important ca femeile insărcinate să continue să se vaccineze.” A spus Dr. Cohn într-un articol din NBC News.

Comitetul pentru Practici de Imunizare din US (Advisory Committee for Immunization Practices) urmează să discute rezultatele acestui studiu în luna octombrie.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “VACCINURILE anuale pentru gripă CRESC riscurile de PIERDERE a SARCINII”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 28 septembrie 2017 at 22:55

  Face parte din planum de depopulare al lui Bill Gates
  https://youtu.be/dkna3jHk2hM

 2. # 28 septembrie 2017 at 23:56

  PAI ASTA ESTE SCOPUL LOR.

 3. florin
  # 29 septembrie 2017 at 15:15

  Vaccinurile polio cauzeaza boala mai mult decat apare ea in mod natural.

  http://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2017/06/28/534403083/mutant-strains-of-polio-vaccine-now-cause-more-paralysis-than-wild-polio

Scrie un comentariu