Iranul a asamblat „tatăl tuturor bombelor”, iar SUA colaborează cu Statul Islamic

Sep 21, 2017 7215 vizualizări 1 comentariu goo.gl/PQqvGZ

FOTO: https://sputnik.md/images/1460/31/14603148.jpg

„Tatăl tuturor bombelor”, care seamănă cu o armă nucleară non-nucleară, se afla deja în posesia Teheranului, potrivit unui comandant al Corpului Garzilor Revolutiei Islamice Iraniene (IRGC).

Comandantul IRGC a susținut că are dovezi despre faptul ca SUA colaborează cu Statul Islamic, scrie Sputnik International.

Generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor Aerospațiale ale Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), a susținut că Iranul a reușit să asambleze o bomba non-nucleara, numindu-o „Tatăl tuturor Bombelor”.

„În urma unei propuneri a Forțelor Aerospațiale a Corpului Gărzilor Revoluției Islamice, Organizația Industriilor de Apărare a Iranului a produs o bombă de 10 tone metrice; aceste bombe sunt la dispoziția noastră, pot fi lansate din aeronavele Ilyushin și sunt foarte distructive”, a declarat agenția FARS.

El a descris arma ca fiind „tatăl tuturor bombelor”, comparabil cu bombardamentul extrem de distructiv GBU-43 / B, cel mai mare dispozitiv exploziv non-nuclear dezvoltat vreodată de Statele Unite. Generalul Hajizadeh a susținut că IRGC a obținut informații despre sprijinul SUA oferit teroriștilor ISIS.

„Avem documente care arată comportamentul americanilor în Irak și Siria, știm ce au făcut americanii, ce au neglijat și cum au sprijinit ISIS”, a spus el.

Hajizadeh a arătat că dacă aceste documente vor fi făcute publice, ar duce la „mai multe” scandaluri în SUA.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Iranul a asamblat „tatăl tuturor bombelor”, iar SUA colaborează cu Statul Islamic”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. # 21 septembrie 2017 at 20:49

    Bomba din imagine se numeste MOAB si e in posesia armatei SUA, in nici in caz Iranul nu o are, si poate sa faca ceva asemanator ca design dar nu ca si putere…

Scrie un comentariu