Cote OBLIGATORII de refugiaţi: Comisia Europeană ameninţă Polonia, Ungaria şi Republica Cehă

Sep 8, 2017 3241 0 http://bit.ly/2H7kN36

FOTO: http://www.cotidianul.ro/upload/images/original/comisia-europeana.a40qhxbmrs.jpg

Comisia Europeană a avertizat miercuri că este pregătită să instituie proceduri judiciare în decurs de câteva săptămâni, care ar putea duce la aplicarea de amenzi în cazul Poloniei, Ungariei şi Republicii Cehe, dacă ţările respective refuză să preia solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, relatează agenţia Reuters.

Exprimându-se în faţa presei după ce Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a confirmat legalitatea cotelor obligatorii de refugiaţi pentru statele UE, comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a declarat:

„Dacă statele membre nu au preluat migranţi în cele din urmă sau nu îşi schimbă poziţia lor în următoarele săptămâni, ar trebui atunci să avem în vedere ultimul pas în procedura de infringement, aducând Polonia, Ungaria şi Republica Cehă în faţa Curţii Europene de Justiţie”, conform Agerpres.

Reuters precizează că CJUE are puterea de a impune sancţiuni financiare guvernelor ţărilor din UE care nu se conformează legislaţiei Uniunii Europene.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up