„Patriotismul” de paradă afișat de neamțul Klaus Iohannis la Mărășești și discriminarea fraților de peste Prut

aug. 10, 2017 10128 4 http://bit.ly/2qGP0uI

Imagini pentru iohannis marasesti.

Şi a fost 6 august 1917-2017, moment rarisim, reper al Istoriei Românilor. În mentalul colectiv al beligeranței, în care trăim de aproape 28 de ani, „elita” naţională a României nu s-a dezminţit nici de această dată. „Patriotismul” de paradă al oficialilor statului a creat un spectacol ieftin, cu „duhoare” politicianist-electorală. La manifestarea care ar fi trebuit să însemne – pentru români – cel mai mare eveniment istoric naţional al anului, hoarda politrucilor s-a poziţionat – ca de obicei – ca păduchele-n frunte. Restul, n-a contat! În ceea ce-l priveşte pe şeful statului, discursul său ambiguu (scris de alţii, desigur) nu a impresionat pe nimeni. Cu atâtea deplasări, nici nu-mi imaginez dacă, cum şi când, robo-globe-trotterul din Hermannstadt, mai are vreme să şi muncească. De gândit, nici vorbă. Nu e cazul. O fac alţii. Acum a demonstrat, încă o dată, că este imparţial şi iubeşte pe toată lumea la fel – inclusiv pe migranţii cotelor obligatorii, impuse de Frau Merkel şi ai ei asociaţi. La Harghita şi Covasna, „măria sa” (ca înălţime, nu ca valoare sau importanţă) a ascultat în poziţie de drepţi, cu mâna dreaptă pe buzunarul din stânga, imnul secuilor, iar la Mărăşeşti, „fără discrimare” a repetat acelaşi ritual. Pentru el, ambele sunt „o apă şi-un pământ”!

„Lumea bună” şi „restul lumii”

La manifestarea de la Mărăşeşti, câteva mii de scaune fuseseră rezervate pentru a face faţă evenimentului, însă – ca la noi, la nimeni – organizarea a lăsat mult de dorit. Excesul de zel al unor „îndrumători” a făcut ca o serie de oameni ai locului, dar şi cei de pe tot cuprinsul ţării – inclusiv din stânga Prutului – veniţi să cinstească memoria jertfelor pentru „Neam şi Ţară,” de acum o sută de ani a Eroilor Neamului, să rămână pe margini. Dovadă că simţămintele de respect şi cinstire a înaintaşilor nu a murit la români, bătrâni, femei, copii… au îndurat cu stoicism lăncile de foc ale soarelui canicular de august, în picioare, nepermiţându-li-se să se aşeze pe scaunele neocupate. Mutaţi de colo-colo, fraţii din stânga Prutului au fost voit „estompaţi”, iar „unioniştii”, discret scoşi din prim-plan. Practic, pe 6 august 2017, la Mărăşeşti au fost două lumi: „lumea bună” şi „restul lumii”. Dacă la Harghita şi Covasna contestatul steag secuiesc a fâlfâit în voie, la Mărășești, drapelul românilor din Basarabia nu a fost zărit. Miopie politică sau…, oricum n-am priceput în ruptul capului ce căutau drapelele U.E. și ale N.A.T.O. la ceremonia de la Mărășești. Aveţi cumva domniile voastre cunoștință ca pe vremea bătăliilor din vara anului 1917 să fi avut trupe N.A.T.O. în România? De cine şi de partea cui or fi luptat?

Trianon contra Diktat

Tot un centenar, dar altfel. Departamentul „Centenar” din structura Guvernului României nu are niciun „cent” în cont, vis-a-vis de proiectul „Trianon 2020″ al ţării „vecine şi prietene” care a fost alimentat cu sume substanţiale de statul ungar. Încă puţin şi la 30 august vom marca alt eveniment. Unul dureros: 77 de ani de la Dictatul de la Viena, de la crimele şi masacrele comise de trupele horthyste împotriva românilor, iar oficialii noştri tac chitic. Să nu deranjeze minoritarii, reamintindu-le cum s-au purtat horthyştii între 1940 şi 1944. În timp ce oficialii noştri tac precum peştele în borş, în nesimţirea lor, oficialii ţării „vecine şi prietene” au declanşat atac frontal şi din flancuri împotriva României, având pretenţia ca românii să-şi ceară scuze pentru „nedreptatea” de la Trianon. Mai mult, Satana, cu sau fără sutană (a se citi popa Tőkés), răcneşte pe la toate colţurile Ungariei, ale Europei înstelate şi chiar în România că vrea autonomie teritorială. La rândul său, șeful de cabinet al premierului Ungariei, János Lázár, împunge calul de sub șa, bătând cu sârg câmpii pustei: „Ungaria a pierdut 2/3 din teritoriu și din populație. Peste noapte, din 320.000 km pătrați și 20 milioane locuitori, Ungaria a rămas doar cu 93.000 km pătrați și 7 milioane locuitori. România a obținut Transilvania și Partium fără niciun merit și niciun temei juridic […]. Trianonul a fost de fapt o vendetă etnică făcută prin mijloace administrative […] Trianonul nu a distribuit învingătorilor adevărul istoric, ci mai mult pământ: mine bogate, păduri întinse și câmpii roditoare ungurești […].Trianonul nu a închis, ci a menținut războiul. La urma urmei, a fost ultima mare luptă a Primului Război Mondial în care ungurii fără arme au trebuit să apere cu mâinile legate la spate împotriva celor mulți ceea ce a fost al lor de secole, în fața lui Dumnezeu și a omului. Dictatul de la Trianon este fără îndoială o durere a Ungariei, dar este un păcat al întregii Europe și o rușine a întregii lumi occidentale […]”.

Auzit-aţi, Domniile Voastre, de vreo reacţie demnă a Ministerului de Externe sau a şefului statului ? Eu, nu! Auzit-aţi de vreo iniţiativă guvernamentală concretă pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri şi a întregirii României Mari? Pare-s că i s-a pregătit un scenariu asemănător cu „Centenarul Mărăşeşti” din 6 august 2017, adică o cacealma pentru astupat ochii „naţionaliştilor” infractori. Vorba academicianului Dinu Giurescu: „În ţara asta, a fi patriot constituie o infracţiune!”.

Mărăşeşti 100, un eveniment de excepţională importanţă istorică, un moment care se petrece o singură dată la o sută de ani a fost tratat de guvernanţi ca o manifestare de rutină, invadat de politruci şi „bifat” ca realizat. Asta-i România în care trăim furaţi de demnitate şi orfani de Istoria noastră!

de Ion Maldarescu

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “„Patriotismul” de paradă afișat de neamțul Klaus Iohannis la Mărășești și discriminarea fraților de peste Prut”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Alin
  # 11 august 2017 at 8:39

  De ce insistati atat de mult cu basarabenii si nord-bucovinenii si nu amintiti de romanii din Balcani? De ei ati uitat? Sunt mai buni basarabenii decat romanii din Pind, de ex?

  • Mihai
   # 11 august 2017 at 19:39

   Alin, aceia sunt aromâni din Macedonia greceasca

 2. Stan
  # 11 august 2017 at 9:13

  Trist dar adevarat. De remarcat contextul in care se petrece aceasta aniversare: drapelul tarii este flancat de cel al UE si NATO (vezi fotografia din articol).

  Sigur, ne putem inflama despre atitudinea marsava a ungurilor dar procesul de globalizare niveleaza totul iar astfel de polemici sunt mai degraba potrivite la un pahar de bere rece.

  Europa primeste zilnic zeci de mii de imigranti (unii adusi, culmea, cu „barcile de salvare” tocmai de la tarmul libian nu pentru a le face lor bine ci pentru a ne face noua rau). Structura etnica a continentului se schimba ingrijorator iar toata aceasta tiganizare – aia sa nu se supere ca acum isi spun romi – va legitima actiuni de forta care vor include restrangerea drastica a deja asa-ziselor libertati – de ex. ne vom cere singuri cipuri implantate pentru ca politia sa aiba capacitatea de a limita infractionalitatea).

  Nici vecinii unguri nu stau mai bine decat romanii in ceea ce priveste proprietatea imobiliara si funciara. Mare parte dintre pamanturile si cladirile lor apartin strainilor. Asta ar fi o tema de discutie nu prostii de invrajbire interetnica care nu fac decat sa ne tina ocupati si prea putin atenti la felul in care ni se trage presul de sub picioare si disparem ca stat (si noi si ei – cu toata gargara lui Orban si masurile protectioniste care nu vor putea niciodata combate puterea multinationalelor).

  Deocamdata le convine Orban pentru ca mai spune niste lucruri care dau iluzia de libertate. Cand va incepe insa ca sa deranjeze cu adevarat, va fi eliminat fara scrupule in secunda doi.

 3. Alexandru TM
  # 11 august 2017 at 18:55

  @Alin,

  Tu nu mai la gatat de scandal esti pe aici ?

  Daca nu au aminitit ” adminii” in mod repetitiv de romanii din Balcani, (sa mai exemplificam) poate mai exact si cei din Timoc, gata are cineva ceva cu ei?

  Nu observi ca puterea ta de discernere e afectata de erezie. Sau esti cu treaba pe aici?

  Omule sincer iti spun ai probleme, vino la adevar la dreapta credinta si vindeca-te, ca te adapi din balti.

  Mantuire

Scrie un comentariu

Scroll Up