Vladimir Putin aprobă acordul cu Siria: Baza aeriană Hmeymim rămâne a Rusiei

iul. 31, 2017 5915 0 http://bit.ly/2qFzFdS

https://gdb.rferl.org/D4F0053D-01CD-4A05-8AB9-216055C7359E_w1023_r1_s.jpg

Rusia a bătut palma cu Siria, bazele aeriene rusești vor rămâne în Siria cel puțin încă o jumătate de secol. Putin a semnat un acord de menținere a trupelor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege care ratifică un acord cu guvernul sirian ce permite Rusiei să-şi menţină baza aeriană din Siria pentru aproape jumătate de secol, arată documente oficiale, potrivit Reuters, citată de Agerpres. Acordul original, semnat la Damasc în ianuarie, stabileşte condiţiile prin care Rusia îşi poate folosi baza aeriană Hmeymim din provincia Lattakia, care a fost utilizată pentru a desfăşura atacuri aeriene împotriva forţelor care se opun preşedintelui Bashar al-Assad.

Guvernul anunțase la începutul lunii că ambele camere ale Parlamentului au aprobat înţelegerea la începutul lunii, iar președintele Putin a promulgat miercuri acordul.

Așa cum este specificat în document, timp de 49 de ani forţele ruseşti vor fi desfăşurate la baza Hmeymim, cu opţiunea extinderii acestui aranjament pentru perioade de câte 25 de ani.

Baza s-a aflat în centrul incursiunilor militare ale Moscovei de la intervenţia sa în conflict în septembrie 2015, sprijinindu-l pe Assad, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei în Orientul Mijlociu.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up