Iranul AMENINTA SUA să-și MUTE bazele militare, datorita noilor SANCȚIUNI pe care Washington-ul dorește să i le aplice

iul. 21, 2017 9624 1 http://bit.ly/2qHf6hd

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/21450/16603517/2/the-iranian-military-640.jpg?width=320

„Puterea rachetelor iraniene nu e negociabilă, Iranul a devenit o mare putere regională și chiar globală” – generalii iranieni sunt gata să demonstreze asta chiar pe bazele SUA

BUCUREȘTI, 20 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un important oficial de la Teheran a lansat o amenințare directă la adresa Statelor Unite, drept urmare a noilor sancțiuni pe care Washington-ul dorește să le aplice Iranului.

„În cazul în care SUA insistă să impună sancţiuni Iranului, ar trebui să îşi mute bazele militare la cel puţin 1.000 de kilometri de frontierele Iranului şi să fie atente, căci ar putea plăti un preţ mare”, a declarat generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul Corpului Gardienilor Revoluţionare Islamice.

Vorbind ieri într-o adunare a comandanților Forțelor Terestre din Mashhad, nord-estul Iranului, generalul-maior Jafari a evidențiat faptul că puterea de foc bazată pe rachete contra obiectivelor aeriene, pe maritime și pe uscat este „în creștere rapidă”.

Puterea rachetelor iraniene nu este în nici un caz neglijabilă sau negociabilă”, a spus generalul Jafari, care consideră că Iranul a devenit „o mare putere regională și chiar globală” datorită „puterii spirituale a Revoluției islamice, a puterii armate a Forțelor Armate și a renumelui rachetelor iraniene”.

Comandantul iranian s-a referit și la „vrăjmășia americană față de Iran”, avertizând că, în cazul în care SUA dorește să insiste asupra sancțiunilor împotriva sectorului apărării iranian, trebuie să-și dezafecteze bazele sale pe o rază de cel puțin 1000 de kilometri în jurul granițelor iraniene.

„Washingtonul ar trebui să știe că va plăti scump pentru orice greșeli”, a declarat generalul Jafari, conform agenției Tasnim News..

Declarația de ieri vine la scurt timp după ce un alt lider iranian, generalul-maior Hossein Baqeri, șeful Marelui Stat Major al armatei Iranului, a declarat, luni, că orice analogie între armata iraniană și grupurile teroriste, dar și impunerea acelorași sancțiuni ca împotriva teroriștilor asupra Iranului ar reprezenta „un mare risc pentru SUA și forțele sale staționate în regiune”.

Proiectul de lege al Congresului care urmărește să aplice sancțiuni legate de terorism Iranului este un „calcul greșit al SUA”, a declarat generalul Baqeri, care a amintot că națiunea iraniană s-a opus mereu sistemului hegemonic mondial, în special al celui impus de SUA, și din această cauză și-a mărit capabilitățile militare — iar „orice sancțiune nouă ar deveni din nou o oportunitate pentru a demontra progresul Iranului” în acest sens.

În final, șeful Marelui Stat Major al armatei Iranului a recomandat legislativului american „mai multă precauție” și să „reflecteze mai mult” asupra deciziilor privind noi sancțiuni anti-Iran.

„Puterea rachetelor Republicii Islamice a Iranului este numai defensivă — și nu va fi niciodată supusă negocierilor de orice nivel”, a subliniat înaltul oficial militar.

De menționat că reacțiile au apărut după ce Departamentul de Stat al SUA și Departamentul pentru Trezorerie au anunțat marți că noi sancțiuni vizează 18 persoane, grupuri și organizații iraniene în legătură cu intensificarea și dezvoltarea capacităților non-nuclear, referindu-se la sistemele de rachete balistice.

De asemenea, în iunie, Senatul Statelor Unite a adoptat un proiect de lege privind noi sancțiuni împotriva Iranului. Noua lege ar impune sancțiuni obligatorii persoanelor implicate în programul de rachete balistice al Iranului și celor care fac afaceri cu ei. De asemenea, ar aplica sancțiuni legate de terorism Iranului și ar impune un embargo asupra armelor.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Iranul AMENINTA SUA să-și MUTE bazele militare, datorita noilor SANCȚIUNI pe care Washington-ul dorește să i le aplice”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. kosk
    # 21 iulie 2017 at 21:33

    eu sper ca Dumnezeu sa faca o minune pentru acest neam stravechi ((biblic, persii) sa treaca la Ortodoxie.

Scrie un comentariu

Scroll Up