AFURISIȚI-L pe IPS TEODOSIE, căci cu capul descoperit îndeamnă la CĂSĂTORII MIXTE

Iun 19, 2017 32933 6 http://bit.ly/2qFYKFJ
de Saccsiv

Asadar, zice IPS Teodosie:

Deoarece in diaspora sunt ortodocsi si eterodocsi care isi intemeiaza familii, si ca sa nu traiasca in faradelege, de aceea s-au luat aceste masuri. SCRIPTURA NU INTERZICE CASATORIILE MIXTE, IAR CANOANELE NU POT CONTRAZICE SCRIPTURA!

Toate aceste indoieli, nedumeriri si discutii sterile isi au temei in parerile personale.

Iata insa ce trebuie sa stim despre casatoriile mixte:

Articolul 47 din Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane:

clericii sunt obligati sa nu oficieze Taina Cununiei, decat intre ortodocsi, asistati de nuni ortodocsi. Cei de alt cult sunt obligati, inaintea casatoriei, sa indeplineasca formalitatile de trecere la Ortodoxie.

Canonul 72 al Sinodului Trulan, de la Constantinopol (692):

Sa nu ingadui ca barbatul ortodox sa se lege prin casatorie cu femeia eretica, nici femeia ortodoxa sa se unesca prin casatorie cu un barbat eretic, ci, de s-ar vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (insotirea nelegitima) sa se dezlege (…) iar daca va calca cineva cele hotarate de noi sa se afuriseasca.

Canonul 10 Laodiceea:

nu se cuvine ca cei ce sunt ai Bisericii – adica crestinii ortodocsi, sa impreune, din indiferenta, pe fiii lor cu ereticii prin legatura casatoriei.

Prin urmare, casatoria cu un eterodox a fost cu desavarsire interzisa. Urmand aceasta randuiala apostolica, „Regulamentul pentru cazuri de afurisenii si anateme”, din anul 1910, in vigoare si astazi, prevede ca:

…in cazuri de abatere a vreunuia dintre credinciosii crestini ortodocsi sau clerici…, dupa ce se va fi in­trebuintat mijloacele descrise si raul ar fi tot neindreptat, Sfantul Sinod va fi sesizat, prin Chiriarhul Eparhiot, spre a decide. Sfantul Sinod, deliberand asupra cazului adus la cunostinta sa si neafland alt mijloc de in­toarcere si indreptare, va putea da autorizare de anatema si afurisanie, cu rezerva de a se putea primi in adunarea credinciosilor cel blestemat, daca se va pocai deplin (Art. II-III).

Prin urmare, potrivit invataturii Bisericii, o casatorie mixta – incheiata intre un ortodox si o persoana de alta credinta este o insotire nelegiuita, care nu transmite harul Tainei cununiei. In consecinta, in temeiul hotararii luate de Parintii Sinodului trulan – prin canonul 72 – cei care incalca „cele hotarate” sunt afurisiti.

Mai mult, intr-o casatorie mixta, daca cei doi vor deveni „un singur trup” intru Hristos, cum vor participa impreuna la impartasirea cu Trupul si Sangele Sau? Sau casatoria mixta e doar primul pas? Apoi ecumenismul venind si cu gaselnita impartasirii la gramada?

Iata si ce spunea Gheron Sava pe chestia asta:

VIDEO. Gheron Sava Lavriotul: SINODUL DIN CRETA ESTE ERETIC / Un exemplu – ne baga ecumenismul in familie prin CASATORIILE MIXTE / Consiliul Mondial al Bisericilor trebuie ANATEMATIZAT / Si un MESAJ CATRE ROMANI – NU MAI MERGETI la bisericile unde Episcopii primesc acest Sinod.

Si nu e prima data cand IPS Teodosie calca in picioare invatatura ortodoxa:

IPS TEODOSIE: “Sevil Shhaideh poate să jure și pe Biblie, că și musulmanii cred în Hristos”

Fotografia zilei: IPS TEODOSIE rugandu-se cu “fratii”?

IPS TEODOSIE ESTE SI ECUMENIST: „Vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al doilea” …

Video: IPS TEODOSIE ESTE PRO CIP. Iata cum lucreaza dracul la o conferinta a parintelui Ambrozie Iurasov: GUVERNUL MONDIAL SE INSTAUREAZA, DAR … SFARSITUL LUMII NU ESTE APROAPE

MASONUL Oreste face doctoratul în teologie. Teza de final va fi coordonata de Arhiepiscopul Tomisului, IPS TEODOSIE …

Cat despre Sinodul din Creta, asta cu casatoriile mixte n-a fost singura problema:

Implicații eclesiologice ale aprobării documentului eretic Declaraţia de la Toronto de către pseudosinodul din Creta

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
6 Comentarii la “AFURISIȚI-L pe IPS TEODOSIE, căci cu capul descoperit îndeamnă la CĂSĂTORII MIXTE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. valentin
  # 19 iunie 2017 at 14:05

  canoanele nu contrazic scriptura.

  el nu stie nici canoanele nici scriptura!

 2. Coprie
  # 19 iunie 2017 at 16:48

  Anatema!

 3. Paul222
  # 19 iunie 2017 at 23:55

  Asta e ca si cum s-ar anula Sfanta Taina a Casatoriei, atat pentru ortodocsi cat si pentru cei care ar putea sa devina ortodocsi.

 4. Fr. Eugen Brumar
  # 22 iunie 2017 at 21:39

  Ereticul, a mai chemat si un alt eretic din Grecia sa ne invete pe noi, ce?, erezii peste erezii.

  Slujitorii satanei se alatura si cei de la ASCOR! Platiti bine, plimbati acesti mercenari in toate colturile lumii, ca sa atraga pe toti naivii, si slabi de credinta la ecumenism si la papism.

 5. Alex
  # 3 iulie 2017 at 19:03

  cred ca pana si Hristos va considera habotnici!…
  oare nu femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios?

  • redactor
   # 3 iulie 2017 at 20:22

   daca se boteaza se poate si sfinti, dar neavand botezul degeaba, cununia nu este valabila.

Scrie un comentariu

Scroll Up