Turcia „nu-și abandonează frații”. Erdogan a declarat că va sprijini Qatarul

Iun 13, 2017 4580 0 http://bit.ly/2H7SstD

http://d3i6fh83elv35t.cloudfront.net/newshour/wp-content/uploads/2017/05/RTS14ZGN-e1494852673339.jpg

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că țara sa va fi alături de Qatar în conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu, preluată de Agerpres.

„Nu ne vom abandona frații din Qatar”, le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare.

Referitor la o listă de fundații caritabile susținute de Qatar și acuzate de legături teroriste, președintele turc a afirmat:

„Nu există așa ceva. Cunosc acele fundații.”

Lista cu 59 persoane și 12 organizații din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicată vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite, țări care au rupt relațiile diplomatice cu Doha. În aceeași zi, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului să înceteze finanțarea terorismului.

Erdogan a afirmat că Arabia Saudita ar trebui să renunțe la sancțiunile împotriva Qatarului și să reia dialogul diplomatic și a adăugat:

„Vom continua să acordăm Qatarului toate tipurile de sprijin.”

Anadolu reamintește că parlamentul de la Ankara a ratificat două acorduri, unul privind desfășurarea de trupe turce în Qatar, semnat an 2016, și altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up