Turcia „nu-și abandonează frații”. Erdogan a declarat că va sprijini Qatarul

Iun 13, 2017 4402 0 goo.gl/6P7mId

http://d3i6fh83elv35t.cloudfront.net/newshour/wp-content/uploads/2017/05/RTS14ZGN-e1494852673339.jpg

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că țara sa va fi alături de Qatar în conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu, preluată de Agerpres.

„Nu ne vom abandona frații din Qatar”, le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare.

Referitor la o listă de fundații caritabile susținute de Qatar și acuzate de legături teroriste, președintele turc a afirmat:

„Nu există așa ceva. Cunosc acele fundații.”

Lista cu 59 persoane și 12 organizații din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicată vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite, țări care au rupt relațiile diplomatice cu Doha. În aceeași zi, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului să înceteze finanțarea terorismului.

Erdogan a afirmat că Arabia Saudita ar trebui să renunțe la sancțiunile împotriva Qatarului și să reia dialogul diplomatic și a adăugat:

„Vom continua să acordăm Qatarului toate tipurile de sprijin.”

Anadolu reamintește că parlamentul de la Ankara a ratificat două acorduri, unul privind desfășurarea de trupe turce în Qatar, semnat an 2016, și altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu