X

Turcia „nu-și abandonează frații”. Erdogan a declarat că va sprijini Qatarul

de null
http://d3i6fh83elv35t. cloudfront.net/newshour/wp-content/uploads/2017/05/RTS14ZGN-e1494852673339.jpg

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că țara sa va fi alături de Qatar în conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu, preluată de Agerpres.

„Nu ne vom abandona frații din Qatar”, le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Referitor la o listă de fundații caritabile susținute de Qatar și acuzate de legături teroriste, președintele turc a afirmat:

„Nu există așa ceva. Cunosc acele fundații.”

Lista cu 59 persoane și 12 organizații din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicată vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite, țări care au rupt relațiile diplomatice cu Doha. În aceeași zi, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului să înceteze finanțarea terorismului.

Erdogan a afirmat că Arabia Saudita ar trebui să renunțe la sancțiunile împotriva Qatarului și să reia dialogul diplomatic și a adăugat:

„Vom continua să acordăm Qatarului toate tipurile de sprijin.”

Anadolu reamintește că parlamentul de la Ankara a ratificat două acorduri, unul privind desfășurarea de trupe turce în Qatar, semnat an 2016, și altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button