7:44 pm - duminică, 24 septembrie, 2017

Turcia „nu-și abandonează frații”. Erdogan a declarat că va sprijini Qatarul

Iun 13, 2017 4364 vizualizări 0 comentarii goo.gl/6P7mId

http://d3i6fh83elv35t.cloudfront.net/newshour/wp-content/uploads/2017/05/RTS14ZGN-e1494852673339.jpg

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că țara sa va fi alături de Qatar în conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu, preluată de Agerpres.

„Nu ne vom abandona frații din Qatar”, le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare.

Referitor la o listă de fundații caritabile susținute de Qatar și acuzate de legături teroriste, președintele turc a afirmat:

„Nu există așa ceva. Cunosc acele fundații.”

Lista cu 59 persoane și 12 organizații din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicată vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite, țări care au rupt relațiile diplomatice cu Doha. În aceeași zi, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului să înceteze finanțarea terorismului.

Erdogan a afirmat că Arabia Saudita ar trebui să renunțe la sancțiunile împotriva Qatarului și să reia dialogul diplomatic și a adăugat:

„Vom continua să acordăm Qatarului toate tipurile de sprijin.”

Anadolu reamintește că parlamentul de la Ankara a ratificat două acorduri, unul privind desfășurarea de trupe turce în Qatar, semnat an 2016, și altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare


Scrie un comentariu