Donald Trump dupa MAREA ÎNTÂLNIRE cu Recep Erdogan: „Relaţia pe care o avem va fi de NEINVINS” / VIDEO

Mai 18, 2017 3576 vizualizări 0 comentarii goo.gl/onueXj

Preşedintele american Donald Trump l-a primit marţi la Casa Albă pe omologul său turc, Recep Tayyp Erdogan, transmit agenţiile de presă internaţionale, scrie agerpres.ro..

După întâlnire, Trump a declarat că Statele Unite şi Turcia luptă împreună împotriva ameninţării terorismului.

„Poporul turc s-a confruntat cu atacuri teroriste oribile în ultimii ani şi chiar recent”, a reamintit el. „Relaţia pe care o avem va fi de neînvins” în confruntarea cu mişcarea Statul Islamic din Siria şi Irak, a adăugat preşedintele SUA, citat de DPA.

Erdogan a avertizat însă că alianţa cu miliţiile kurde YPG din Siria este contrară acordurilor existente şi inacceptabilă, precizează Reuters. Preşedintele turc a menţionat că urmează să abordeze cu Trump şi teme legate de energie, comerţ şi economie în general.

Înainte de primirea lui Erdogan, Trump a asigurat că echipamentele militare solicitate de Turcia vor fi livrate rapid.

După evenimentul oficial, preşedintele s-a referit şi la întâlnirea sa de săptămâna trecută cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: „un foarte, foarte mare succes”.

„Dorim să atragem cât mai multe ţări în lupta împotriva terorismului. Şi acesta este unul din lucrurile minunate care se întâmplă cu Turcia”, a mai spus Donald Trump. Interesul presei pentru dialogul său cu Lavrov era însă legat de dezvăluirea ziarului Washington Post că preşedintele a dezvăluit informaţii confidenţiale, obţinute de Statele Unite de la o ţară aliată.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu