Masonii COMPLICA lumea prin progres pentru a o tine sub CONTROL

mai 14, 2017 12249 2 http://bit.ly/2H5vOSl

Societatea face viata grea.
Societatea se complica.
Societatea vrea sa simplifice dar mai rau se complica.
Societatea incearca sa faca viata mai usoara dar o face mai grea.

Cum?

Eficientizarea introduce complexitate.
Eficientizarea simplifica si economiseste dar are ca rezultat complicarea intregului.
Eficientizarea unor industrii, procese, masini, metode, se face pentru a reduce consumul, costurile, timpul, pentru a creste calitatea, randamentul, dar dupa eficientizare societatea abordeaza proiecte noi, mult mai complexe, care pana atunci nu puteau fi abordate din cauza ca nu erau fezabile datorita costurilor si a eforturilor crescute. Insa noile proiecte sunt intotdeauna, cum am spus, mai complexe, mai mari, mai grele de realizat, mai specializate, mai greu de intretinut, ceea ce creaza nevoia de oameni mai specializati, mai dedicati, mai stresati.

Sa pomenesc ca azi productivitatea muncii a crescut de zeci de ori fata de 1950 dar generatiile actuale isi permit de cateva ori mai greu o casa fata de generatiile din acea vreme?

Simplul fapt ca ajungem mai repede din A in B este complicare. O sa vreau sa ajung mereu mai repede, mai multi vor vrea asta, toata lumea o sa vrea asta. Si asa apare aglomeRATIA, respectiv insatisfactia, pana cand a ajunge mai repede dintr-un punct in altul devine complicat.

Orice avantaj al unei companii sau tari este avantaj pe termen scurt, pana cand toata lumea va avea acel avantaj, si nu va mai fi avantaj, ci doar o complicare necesara in societate, la care nu poti renunta deoarece vei fi in dezavantaj de restul lumii. Exemplu: softuri complexe de gestiune mai intai create pentru a oferi un avantaj iar mai apoi folosite pentru a nu fi in dezavantaj. Eficientizarea primilor care adopta tehnologia le va aduce un profit in plus, cand toti vor adopta tehnologia nimeni nu va avea profit in plus dar nefolosirea tehnologiei inseamna pierderi. Unde s-a dus castigul initial prin adoptarea tehnologiei? Teoretic in buzunarele clientilor dar practic in complicarea societatii si a tuturor angajatilor, deci a vietii oamenilor in general.

O societate devine complexa pana cand se prabuseste, fiindca apar multe erori netratate in sistem. Nevoile adevarate ale oamenilor sunt ignorate pana cand se prabuseste totul in jur fiindca in complexitate se pierde esentialul. Omul este destinat sa traiasca simplu, dar nu simplificat ci simplu. Simplu si nu simplificat, simplu si nu mai simplu.

Simplu, atat de simplu, ca un pustnic Sfant care abia daca mai are nevoie de ceva pamantesc cand il are pe Dumnezeu.

 

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata si ce putem citi in articolul Simplificaţi-vă viaţa!, Cuviosul Paisie Aghioritul:

“Cu cât oamenii se îndepărtează mai mult de viaţa cea simplă, firească şi înaintează spre lux, cu atât creşte şi neliniştea din ei. Şi cu cât se îndepărtează mai mult de Dumnezeu, este firesc să nu afle nicăieri odihna. De aceea umblă neliniştiţi chiar şi împrejurul lumii – precum cureaua maşinii împrejurul roţii nebune – pentru că în toată planeta noastră nu încape multa lor linişte. Din traiul cel bun lumesc, din fericirea lumească iese stresul lumesc. Educaţia exterioară cu stres duce în fiecare zi sute de oameni (chiar şi copii mici) la psihanalize şi la psihiatri şi construieşte mereu spitale de boli psihice şi instruieşte psihiatrii, dintre care mulţi nici în Dumnezeu nu cred, nici existenţa sufletului nu o primesc. Prin urmare, cum este cu putinţă ca aceşti oameni să ajute suflete, când ei înşişi sunt plini de nelinişte? Cum este cu putinţă ca omul să mângâie cu adevărat, dacă nu crede în Dumnezeu şi în viaţa cea adevărată, cea de după moarte, cea veşnică? Când omul prinde sensul cel mai adânc al vieţii celei adevărate, i se îndepărtează toată neliniştea şi-i vine mângâierea dumnezeiască, şi astfel se vindecă. Dacă ar fi mers cineva la spitalul sau cabinetul de boli psihice şi le-ar fi citit bolnavilor pe Avva Isaac, s-ar fi făcut bine toţi cei ce ar fi crezut în Dumnezeu, pentru că ar fi cunoscut sensul cel mai adânc al vieţii.”

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “Masonii COMPLICA lumea prin progres pentru a o tine sub CONTROL”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. timisorean1
  # 14 mai 2017 at 20:42

  Perfect adevarat!

 2. Nita Constantin Ciprian
  # 15 mai 2017 at 9:38

  Foarte mult adevăr in cele scrise așa este precum Învățăturile sfinților noștri părinți am simțit aceleași lucruri și am revenit la o viața simpla fără multe griji și am simțit din nou ca trăiesc
  Am simțit mângâierile razelor de soare dimineața cintecul minunat al păsărilor am observat mai mult oamenii și am interacționat cu ei
  Dumnezeu sa ne binecuvinteze !

Scrie un comentariu

Scroll Up