Toate tunurile pe Dragnea dupa ce a spus ca nu vrea vaccinare obligatorie: ,,Traieste in Evul Mediu”

apr. 29, 2017 10918 0 http://bit.ly/2qEc39C

Presedintele PSD Liviu Dragnea e atacat din toate partile dupa ce a spus, joi, ca el nu este adeptul vaccinarii obligatorii. Presedintele PNL, Raluca Turcan, spune ca pozitia lui Dragnea „este vecina cu crima” si ca „traieste in Evul Mediu”, in timp ce Victor Ponta sustine ca premierul Sorin Grindeanu si ministrul Sanatatii Florian Bodog au intentii bune, dar ar trebui sa nu asculte de seful PSD.

„Abordarea lui Liviu Dragnea in chestiunea vaccinarii e vecina cu crima. Acesti inconstienti conduc Romania in 2017? O tara intreaga ar trebui sa-i raspunda ca nu este vorba doar de asigurarea sanatatii persoanei, ci de a unor intregi comunitati, si avem cazul concret al epidemiei de rujeola. Dar Dragnea nu intelege nimic din gravitatea situatiei, acest domn traieste in Evul Mediu. Constitutia Romaniei precizeaza ca ‘statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice'”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Ea aminteste ca liberalii au initiat proiectul Legii preventiei in sanatate care stipuleaza ca pacientul sa-si asume responsabilitatea refuzului de a participa la programele de preventie astfel incat cei care nu accepta vaccinarea sa plateasca tratamentul ulterior al bolii pentru care a fost refuzata imunizarea.

„De asemenea, ministrul Sanatatii sa se pregateasca sa raspunda inclusiv penal pentru modul defectuos in care gestioneaza criza medicamentelor pentru anumite categorii de pacienti. El este direct responsabil de privarea pacientilor de anumite medicamente pentru cancer!”, a mai afirmat Turcan adaugand ca Guvernul isi incalca obligatiile constitutionale in ce priveste sanatatea publica.
Ponta le transmite lui Grindeanu si Bodog sa ramana surzi si orbi la ordinele de partid

O reactie a venit si de fostul presedinte al PSD Victor Ponta, care a spus ca problema vaccinurilor si cea a medicamentelor pentru cancer pot fi rezolvate de catre premierul Sorin Grindeanu si ministrul Sanatatii, Florian Bodog, daca acestia vor ramane „surzi si orbi” la ordinele de partid.

„Eu cred ca premierul Grindeanu si ministrul Bodog sunt bine intentionati, au si dorinta si posibilitatea sa rezolve problema. Dar pentru asta trebuie sa ramana surzi si orbi la ordinele de partid, la declaratiile politicianiste si la emisiunile tv populiste – sa intrebe specialistii si sa negocieze dur, dar rational. Altfel codul portocaliu de azi se va transforma rapid in cod rosu”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

In ce priveste vaccinurile, Ponta sustine ca problema are ca solutie imediata doar achizitia directa cu bani din Fondul de Rezerva. „Sa te lupti cu producatorii si distribuitorii in mijlocul crizei este sortit esecului – mai ales daca nu ai instrumentele legale. Rezolvi acum criza si pe urma te pregatesti sa o previi pe urmatoarea”, crede fostul premier.

El sustine ca discutia legata de introducerea obligativitatii vaccinarii „este de secolul XIX”. „Sanatatea copiilor este responsabilitatea parintilor, dar si a Statului (daca parintii nu isi exercita obligatiile)! Asa cum toti suntem de acord ca un copil trebuie sa mearga la scoala (indiferent de opinia parintilor) sau ca nu poate fi infometat (daca vrea mama sa fie top model) sau batut ca sa joace fotbal (cum vrea tata)! „, a afirmat Ponta.

In ce priveste criza medicamentelor pentru cancer, Ponta avertizeaza ca principala cauza este scaderea impusa a pretului medicamentelor. „E frumos sa promiti ca scazi pretul la medicamente cu 35% – dar ai calculat si toate consecintele? De ce o firma internationala o sa vanda in Romania cu 7 lei ceea ce vinde in restul Europei cu 7 Euro?”, se intreaba Ponta.

El aminteste ca s-a confruntat, ca prim-ministru, cu probleme similare, dar pe care a reusit sa le solutioneze ascultand sfaturile specialistilor, insinuand ca nu este cazul lui Liviu Dragnea care isi impune vointa in toate domeniile. „La K10 (Kiseleff nr.10, sediul central al PSD – n.red) e cineva care stie tot si pe toate si vointa politica gresita se impune peste realitatea guvernamentala in cam toate domeniile”, a mai scris Victor Ponta.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, intrebat despre proiectul Legii vaccinarii care a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii, ca are „foarte mari” rezerve in ceea ce priveste obligativitatea vaccinarii copiilor..

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up