SUNTEM TOT MAI PUTINI. Romania a pierdut in 2016 inca 19.000 de locuitori, iar procestul de imbatranire s-a accelerat

Apr 26, 2017 5606 1 http://bit.ly/2H7evQU

Romania a pierdut anul trecut inca 19.000 de locuitori, astfel procesul de imbatranire fiind accelerat.

Romania avea, la inceputul acestui an, 22,223 milioane de locuitori inregistrati oficial dupa domiciliu, in scadere cu circa 19.000 comparativ cu inceputul anului 2016, iar imbatranirea populatiei a accelerat semnificativ, arata datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica.

La 1 ianuarie 2016, numarul de persoane inregistrate cu domiciliul in Romania era de 22,242 milioane, in scadere de la 22,279 milioane la inceputul lui 2015.

Datele oficiale arata ca 56,3% din populatie locuieste la orase, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei.

Totusi, datele sunt diferite de cele obtinute in urma recensamantului din 2011, care indicau faptul ca România are o populatie reala mult mai mica, de circa 20 de milioane de locuitori.

Diferenta provine din nedeclararea schimbarilor de domiciliu de catre romanii care pleaca in alte state si care raman inregistrati in continuare in registrele romanesti, spun statisticienii.

Emigratia si natalitatea scazuta inrautatesc in continuare situatia demografica a Romaniei.

„Fenomenul de imbatranire demografica s-a accentuat, populatia varstnica de 65 ani si peste depasind cu 269.000 persoane populatia tanara de 0-14 ani”, se precizeaza in comunicatul Institutul National de Statistica.

La inceputul acestui an, 3,55 milioane de romani aveau varsta peste 65 de ani, in timp ce numarul de copii cu varsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul ingrijorator de catre demografi.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “SUNTEM TOT MAI PUTINI. Romania a pierdut in 2016 inca 19.000 de locuitori, iar procestul de imbatranire s-a accelerat”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. alexandru
    # 26 aprilie 2017 at 14:59

    Nr de persoane inregistrate cu domiciliul in Romania nu e totuna cu a fi roman, nu-i asa?

Scrie un comentariu

Scroll Up