X

SUNTEM TOT MAI PUTINI. Romania a pierdut in 2016 inca 19.000 de locuitori, iar procestul de imbatranire s-a accelerat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Romania a pierdut anul trecut inca 19.000 de locuitori, astfel procesul de imbatranire fiind accelerat.

Romania avea, la inceputul acestui an, 22,223 milioane de locuitori inregistrati oficial dupa domiciliu, in scadere cu circa 19.000 comparativ cu inceputul anului 2016, iar imbatranirea populatiei a accelerat semnificativ, arata datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica.

La 1 ianuarie 2016, numarul de persoane inregistrate cu domiciliul in Romania era de 22,242 milioane, in scadere de la 22,279 milioane la inceputul lui 2015.

Datele oficiale arata ca 56,3% din populatie locuieste la orase, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei.

Totusi, datele sunt diferite de cele obtinute in urma recensamantului din 2011, care indicau faptul ca România are o populatie reala mult mai mica, de circa 20 de milioane de locuitori.

Diferenta provine din nedeclararea schimbarilor de domiciliu de catre romanii care pleaca in alte state si care raman inregistrati in continuare in registrele romanesti, spun statisticienii.

Emigratia si natalitatea scazuta inrautatesc in continuare situatia demografica a Romaniei.

“Fenomenul de imbatranire demografica s-a accentuat, populatia varstnica de 65 ani si peste depasind cu 269.000 persoane populatia tanara de 0-14 ani”, se precizeaza in comunicatul Institutul National de Statistica.

La inceputul acestui an, 3,55 milioane de romani aveau varsta peste 65 de ani, in timp ce numarul de copii cu varsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul ingrijorator de catre demografi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button