Siria cere ONU să ancheteze presupusul atacul chimic de pe 4 aprilie

Apr 22, 2017 14991 1 http://bit.ly/2qLlQee

Preşedintele Bashar al-Assad a anunţat că Guvernul sirian a cerut oficial ONU să trimită experţi care să ancheteze presupusul atac chimic de la 4 aprilie, la Khan Sheitoun, soldat cu cel puţin 87 de morţi, inclusiv 31 de copii, relatează News.ro..

Al-Assad a declarat, pentru RIA Novosti, că ONU nu a trimis încă pe nimeni. El a acuzat Occidentul şi mai ales Statele Unite că nu le permit experţilor să se ducă în Siria.

Liderul sirian a instat că, dacă experţii vor veni în Siria, vor vedea că informaţiile despre ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheitoun „sunt numai minciuni”.

Tot joi, armata rusă a pus la îndoială concluziile Organizaţiei pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC), potrivit cărora victimele atacului de la 4 aprilie au fost expuse gazului sarin sau unui agent neurotoxic similar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenko, pune la îndoială, citat într-un comunicat, faptul că s-ar fi putut colecta atât de rapid eşantioane şi că s-ar fi efectuat analize atât de rapid.

El a subliniat că ar dori să primească răspunsuri la aceste întrebări cât mai rapid posibil.

Konaşenko a apreciat că numai în urma unei anchete „obiective” la faţa locului poate fi stabilit adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheikhoun şi cine este vinovat.

Statele Unite şi alte ţări occidentale au acuzat Guvernul sirian că este responsabil de acest atac.

Ahmet Uzumcu, directorul general al OIAC a anunţat miercuri că rezultate „de la patru laboratoare desemnate de OIAC indică o expunere la sarin sau la o substanţă asemănătoare cu sarinul”.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Siria cere ONU să ancheteze presupusul atacul chimic de pe 4 aprilie”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Magda
    # 22 aprilie 2017 at 15:53

    S-a găsit cui să ceară să ancheteze!
    Sunt naivi!

Scrie un comentariu

Scroll Up