Siria cere ONU să ancheteze presupusul atacul chimic de pe 4 aprilie

Apr 22, 2017 14751 1 goo.gl/9yieTn

Preşedintele Bashar al-Assad a anunţat că Guvernul sirian a cerut oficial ONU să trimită experţi care să ancheteze presupusul atac chimic de la 4 aprilie, la Khan Sheitoun, soldat cu cel puţin 87 de morţi, inclusiv 31 de copii, relatează News.ro..

Al-Assad a declarat, pentru RIA Novosti, că ONU nu a trimis încă pe nimeni. El a acuzat Occidentul şi mai ales Statele Unite că nu le permit experţilor să se ducă în Siria.

Liderul sirian a instat că, dacă experţii vor veni în Siria, vor vedea că informaţiile despre ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheitoun „sunt numai minciuni”.

Tot joi, armata rusă a pus la îndoială concluziile Organizaţiei pentru Interzicerea Armamentului Chimic (OIAC), potrivit cărora victimele atacului de la 4 aprilie au fost expuse gazului sarin sau unui agent neurotoxic similar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenko, pune la îndoială, citat într-un comunicat, faptul că s-ar fi putut colecta atât de rapid eşantioane şi că s-ar fi efectuat analize atât de rapid.

El a subliniat că ar dori să primească răspunsuri la aceste întrebări cât mai rapid posibil.

Konaşenko a apreciat că numai în urma unei anchete „obiective” la faţa locului poate fi stabilit adevărul despre ceea ce s-a întâmplat la Khan Sheikhoun şi cine este vinovat.

Statele Unite şi alte ţări occidentale au acuzat Guvernul sirian că este responsabil de acest atac.

Ahmet Uzumcu, directorul general al OIAC a anunţat miercuri că rezultate „de la patru laboratoare desemnate de OIAC indică o expunere la sarin sau la o substanţă asemănătoare cu sarinul”.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “Siria cere ONU să ancheteze presupusul atacul chimic de pe 4 aprilie”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Magda
    # 22 aprilie 2017 at 15:53

    S-a găsit cui să ceară să ancheteze!
    Sunt naivi!

Scrie un comentariu