X

Demersuri și solicitări către Ministerul Sănătății privind Legea vaccinării

de null
Foto: apologeticum.ro

CĂTRE,
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Subiect: LEGE privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România
Asociaţia Pentru Libertatea Românilor, analizând proiectul de lege supus dezbaterii publice, constatăm că acesta nu satisface cerinţele impuse de normele de drept european aşa cum acestea au fost conturate în jurisprudenţa obligatorie şi avem în vedere că tratamentele medicale nu pot fi în niciun caz impuse, iar libertatea de opţiune a pacientului încălcată.
Spiritul şi forma în care proiectul de lege a fost propus sunt profund eronate şi urmăresc îngrădirea unei serii întregi de drepturi fundamentale dintre care unele au chiar o slabă legătură cu actul medical în sine, cum ar fi îngrădirea libertăţii de exprimare şi încălcarea principiului imparţialităţii în cercetarea ştiinţifică.
Faţă de tendinţa de trunchiere a adevărului ştiinţific, considerăm deosebit de important ca legiuitorul să favorizeze dezbaterile în mediul ştiinţific şi tratarea echidistantă a întregii problematici legate de efectele principale şi secundare ale vaccinurillor.
De aceea, propunerile noastre sunt:
  • Amânarea adoptării proiectului de lege în forma propusă;
  • Înfiinţarea unei comisii care să realizeze studii independente asupra riscurilor şi beneficiilor vaccinării, compusă din cercetători de reputaţie internaţională, studii  care să acopere toate aspectele controversate şi care să analizeze întregul spectru de opinii şi constatări ştiinţifice medicale dat publicităţii şi/sau ;
  • Realizarea de studii suplimentare în situaţii epidemiologice excepţionale pentru obţinerea unor concluzii concrete privind grupele de risc;
  • Furnizorii de servicii medicale care vaccinează să îşi asume personal răspunderea pentru toate consecinţele actului medical pe care îl realizează, aşa cum se procedează pentru oricare alt act medical;
  • Părintele sau ocrotitorul legal al minorului să aibă posibilitatea să îşi motiveze opţiunea de a nu vaccina minorul  prin argumente ştiinţifice cu indicarea sursei acestora.
Cu aleasă stimă,
Profesor Nicolae Livadă
Preşedinte Asociaţia Pentru Libertatea Românilor

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button