Jurnaliştii străini din Coreea de Nord, anunţaţi să se pregătească pentru un „EVENIMENT MAJOR”

Apr 13, 2017 3545 1 http://bit.ly/2H82Pxg

Jurnaliştii străini aflaţi în Coreea de Nord au fost anunţaţi să se pregătească pentru un „eveniment major şi important”, în contextul unei sărbători naţionale şi a tensiunilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Aproximativ 200 de jurnalişti străini se află în prezent la Phenian, în contextul în care pe 15 aprilie vor fi marcaţi 105 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord.

Regimul Kim Jong-Un nu a oferit detalii despre caracterul evenimentului, iar anunţuri similare făcute în trecut nu s-au referit la evenimente majore.

Însă anunţul actual intervine în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare ori balistice cu ocazia sărbătorii naţionale, situaţie care ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump. Un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze replici în Coreea de Sud şi în Japonia, generând un conflict regional de amploare.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut Statelor Unite soluţionarea pe cale paşnică a crizei nord-coreene.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Jurnaliştii străini din Coreea de Nord, anunţaţi să se pregătească pentru un „EVENIMENT MAJOR””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
Scrie un comentariu

Scroll Up