VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie

Mar 20, 2017 15331 5 http://bit.ly/2qGzVt1

https://i.cbc.ca/1.3807549.1476633714!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/afp-h69lx.jpg

Duminică, la Vatican., vor fi ascultate citiri din Coran pentru prima dată. Acest eveniment a fost inițiat de papa Francisc, în scopul de a aduce pacea între israelieni și palestinieni.

În cursul vizitei sale de săptămâna trecută în Iordania, Israel și Autoritatea Palestiniană, papa Francis i-a invitat pe președintele israelian Shimon Peres și Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Purtătorul de cuvânt al lui Peres a anunțat în publicația Times of Israel, că Abbas, Peres și  papa Francisc vor fi insotiți de liderii religioși evrei, creștini și islamici.

Potrivit oficialilor, aceste rugăciuni de seară ar fi o „pauză în politică” și nu au nici un scop politic în spate, decât dorința de a aduce pace și respect față de relațiile israeliano-palestiniene, precizează Associated Press.

Vaticanul va transmite evenimentul în întreaga lume prin intermediul site-ul oficial.

Cu toate acestea, Reverendul Pierbattista Pizzaballa, custode al proprietăților Bisericii Catolice din Țara Sfântă, a anunțat că oamenii ar trebui să păstreze așteptările scăzute atunci când vine vorba de acest eveniment.

[Nimeni nu trebuie să se gândească că] „pacea se va revărsa brusc de luni, sau că pacea este mai aproape”, a spus acesta pentru AP.

Vaticanul a anunțat, de asemenea, că vineri, papa a avut, de asemenea, o întâlnire cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, și  că ambii lideri au discutat posibile modalități de promovare a păcii și stabilității în Asia.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
5 Comentarii la “VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mihai
  # 20 martie 2017 at 23:04

  Ban, danutz &co jubilează la astfel de stiri

 2. Moroianu
  # 10 aprilie 2017 at 14:47

  Un urias si grav compromis ! De dragul cui ?….In nici un caz al Domnului Isus Hristos !

 3. George
  # 18 aprilie 2017 at 23:33

  Parintele Constantin Necula de la Sibiu ii numeste pe musulmani «fratii nostri», deci ce sa ne mai miram de Francisc Ereticul….

  • Fr. Eugen Brumar
   # 19 iunie 2017 at 20:50

   LUI POPA NECULA DACA MOARE ASA TICALOSUL SI TRADATORUL,- MIHAI VITEAZUL SI STEFAN CEL MARE II VA LUA CAPUL SI LIMBA CU CARE A PROMOVAT ISLAMUL, IAR DRACII SUFLETUL!
   ACESTA SUNT ROADELE ECUMENISMULUI DIN B.O.R. SI C.M.B.!

Scrie un comentariu

Scroll Up