VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie

Mar 20, 2017 14948 5 goo.gl/b9rlkM

https://i.cbc.ca/1.3807549.1476633714!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/afp-h69lx.jpg

Duminică, la Vatican., vor fi ascultate citiri din Coran pentru prima dată. Acest eveniment a fost inițiat de papa Francisc, în scopul de a aduce pacea între israelieni și palestinieni.

În cursul vizitei sale de săptămâna trecută în Iordania, Israel și Autoritatea Palestiniană, papa Francis i-a invitat pe președintele israelian Shimon Peres și Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Purtătorul de cuvânt al lui Peres a anunțat în publicația Times of Israel, că Abbas, Peres și  papa Francisc vor fi insotiți de liderii religioși evrei, creștini și islamici.

Potrivit oficialilor, aceste rugăciuni de seară ar fi o „pauză în politică” și nu au nici un scop politic în spate, decât dorința de a aduce pace și respect față de relațiile israeliano-palestiniene, precizează Associated Press.

Vaticanul va transmite evenimentul în întreaga lume prin intermediul site-ul oficial.

Cu toate acestea, Reverendul Pierbattista Pizzaballa, custode al proprietăților Bisericii Catolice din Țara Sfântă, a anunțat că oamenii ar trebui să păstreze așteptările scăzute atunci când vine vorba de acest eveniment.

[Nimeni nu trebuie să se gândească că] „pacea se va revărsa brusc de luni, sau că pacea este mai aproape”, a spus acesta pentru AP.

Vaticanul a anunțat, de asemenea, că vineri, papa a avut, de asemenea, o întâlnire cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, și  că ambii lideri au discutat posibile modalități de promovare a păcii și stabilității în Asia.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
5 Comentarii la “VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mihai
  # 20 martie 2017 at 23:04

  Ban, danutz &co jubilează la astfel de stiri

 2. Moroianu
  # 10 aprilie 2017 at 14:47

  Un urias si grav compromis ! De dragul cui ?….In nici un caz al Domnului Isus Hristos !

 3. George
  # 18 aprilie 2017 at 23:33

  Parintele Constantin Necula de la Sibiu ii numeste pe musulmani «fratii nostri», deci ce sa ne mai miram de Francisc Ereticul….

  • Fr. Eugen Brumar
   # 19 iunie 2017 at 20:50

   LUI POPA NECULA DACA MOARE ASA TICALOSUL SI TRADATORUL,- MIHAI VITEAZUL SI STEFAN CEL MARE II VA LUA CAPUL SI LIMBA CU CARE A PROMOVAT ISLAMUL, IAR DRACII SUFLETUL!
   ACESTA SUNT ROADELE ECUMENISMULUI DIN B.O.R. SI C.M.B.!

Scrie un comentariu