12:18 am - miercuri, 29 martie, 2017

VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie

10603 vizualizări 3 comentarii https://goo.gl/b9rlkM

https://i.cbc.ca/1.3807549.1476633714!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/afp-h69lx.jpg

Duminică, la Vatican., vor fi ascultate citiri din Coran pentru prima dată. Acest eveniment a fost inițiat de papa Francisc, în scopul de a aduce pacea între israelieni și palestinieni.

În cursul vizitei sale de săptămâna trecută în Iordania, Israel și Autoritatea Palestiniană, papa Francis i-a invitat pe președintele israelian Shimon Peres și Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Purtătorul de cuvânt al lui Peres a anunțat în publicația Times of Israel, că Abbas, Peres și  papa Francisc vor fi insotiți de liderii religioși evrei, creștini și islamici.

Potrivit oficialilor, aceste rugăciuni de seară ar fi o “pauză în politică” și nu au nici un scop politic în spate, decât dorința de a aduce pace și respect față de relațiile israeliano-palestiniene, precizează Associated Press.

Vaticanul va transmite evenimentul în întreaga lume prin intermediul site-ul oficial.

Cu toate acestea, Reverendul Pierbattista Pizzaballa, custode al proprietăților Bisericii Catolice din Țara Sfântă, a anunțat că oamenii ar trebui să păstreze așteptările scăzute atunci când vine vorba de acest eveniment.

[Nimeni nu trebuie să se gândească că] “pacea se va revărsa brusc de luni, sau că pacea este mai aproape”, a spus acesta pentru AP.

Vaticanul a anunțat, de asemenea, că vineri, papa a avut, de asemenea, o întâlnire cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, și  că ambii lideri au discutat posibile modalități de promovare a păcii și stabilității în Asia.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare


3 Comentarii la “VATICANUL organizează RUGĂCIUNI CU MUSULMANII pentru prima dată în istorie”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. ban
    # 20 martie 2017 at 22:45

    Minunata dovada de iubire ”frateasca” intre crestini si verisorii jihadisti! Care aveti nr. lui Danut Ereticul, dati-i un sms, ca el nu tre’ sa lipseasca de acolo.

  2. Mihai
    # 20 martie 2017 at 23:04

    Ban, danutz &co jubilează la astfel de stiri

Scrie un comentariu