Actorul Richard Gere a vizitat Patriarhia Iersusalimului / Theophilos, Patriarhul Iersusalimului s-a întâlnit în trecut cu Dalai Lama

Mar 20, 2017 2334 1 http://bit.ly/2H8VNIT
JERUSALEM PATRIARCHATE Official News Gate | ACTOR MR. RICHARD GERE VISITS THE PATRIARCHATE

http://www.jp-newsgate.net/en/wp-content/gallery/2017-03-10b/3.JPG

În seara zile de vineri 25 februarie / 10 martie 2017, actorul Richard Gere a vizitat Patriarhia Ierusalimului escortat de doi apropiați ai săi și ai Patriarhiei, dl. Jamal Narsi și dl. Zahi Houri.

Dl Richard Gere a fost primit de PF Părinte și  Patriarhul Ierusalimului Theophilos alături de părinți hagiofiți, vicarul patriarhal, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Isychios de Kapitolias, Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Aristarhos al Constantinei, Arhimandritul Bartolomeu și Arhidiaconul Mark.

În cadrul acestei vizite, Preafericitul Părinte a purtat o conversație cu dl. Richard Gere pe tema ascezei ortodoxe: despre pocăință, despre purificare, luminare și îndumnezeire. Dl. Gere și-a exprimat aprecierea și respectul pentru Dalai Lama iar Preafericirea Sa a spus că s-a întâlnit cu Dalai Lama în trecut.

Preafericirea Sa i-a spus, de asemenea, dl-ui Gere, că pentru Biserica Ortodoxă, omul este „marea rană”, care este vindecată de Biserică prin Tainele săvărșite în ea de către Domnul nostru Iisus Hristos, care Și-a luat asupra Sa toată firea umană prin întruparea Sa.

Preafericitul Părinte a menționat, de asemenea, cartea domnului John Tleel – „Eu sunt Ierusalimul”, în care scriitorul dovedește că Patriarhul Ierusalimului este succesorul patriarhilor Vechiului Testament, Avraam, Isaac, Iacov, etc. Mai mult, Preafericirea Sa a spus că Biserica Învierii este cel mai sfânt altar al creștinismului, unde adepții tuturor religiilor vin, fără discriminare și fără încetare.

Ca un suvenir al acestei vizite, Preafericirea Sa i-a oferit domnului Gere, o icoană a Maicii Domnului, o icoană a Sfântului Mormânt, o medalie dedicată celor 2000 de ani de creștinism și emblema „Gărzile Mormântului” (Φ.Τ) din directiva Patriarhiei. Dl. Gere i-a mulțumit călduros Preafericitului Părinte pentru binecuvântările și darurile primite.

http://www.youtube.com/watch?v=rgfwiuorjjU&feature=youtu.be.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Trackbacks/Pingbacks
  1. Video. ECUMENISM la Patriarhia Ierusalimului: RICHARD GERE in vizita la PATRIARHUL TEOFIL | Saccsiv - Weblog - 20 martie 2017

    […]    Iata si ce putem citi la ACTOR MR. RICHARD GERE VISITS THE PATRIARCHATE de pe JERUSALEM PATRIARCHATE Official News Gate, traducerea OrtodoxInfo: […]

Scrie un comentariu

Scroll Up