X

“40 de zile pentru viață” sau ECUMENISM sub pretext ANTI AVORT

de null
40-dezile-echipa
Cristian Borz, reprezentat al comunității penticostale, a transmis mesajul că mișcarea pro-life face ca toate bisericile să fie una.  Foto: https://www.culturavietii.ro/2015/03/14/campania-40-de-zile-pentru-viata-la-cluj-napoca-a-ajuns-la-jumatatea-sa/

Pe multe site-uri, inclusiv mass-media, a aparut urmatorul:

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania 40 de zile pentru viață ia amploare

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, campania 40 de zile pentru viață, reîncepe în data de 1 martie în Cluj-Napoca. Creștinii clujeni se vor uni din nou în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor.

Campania se va desfășura în fața Clinicii de Ginecologie I, pe str. Clinicilor

colț cu str. Victor Babeș, în perioada 1 martie — 9 aprilie între orele 6,00 — 23,00.

Conferința de presă va avea loc marți, 28 februarie la orele 10.00, la Cluj Life Center din str. Universității nr. 1, ap. 30. Având drept motto ‘Împreună clădim cultura vieții’ în aceeași zi la orele 19.00, ‘misionarii vieții’ vor da starul celor 40 de zile prin evenimentul de lansare al campaniei în sala Ioan Mușlea a Bibliotecii Centrale Universitare.

Campania promovează cultura vieții și se desfășoară simultan în Cluj Napoca și în alte 340 de orașe din 28 de țări. În țara noastră, campania s-a extins in ultimii 2 ani în București, Baia Mare, Gherla, Năsăud, Timișoara, si Iași.

Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că populația României este în continuă scădere datorită numărului foarte mare de avorturi — un copil ucis prin avort la trei sarcini, că ocupăm locul 2 (doi) în lume la acest capitol, cu aproape 23 milioane de copii avortați în ultimii 60 de ani. Dorim de asemenea să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, a căror viață nu este apărată prin lege decât dacă sunt doriți.

‘Precum cea de-a treia ediție a campaniei 40 de zile pentru viață, ediția actuală este coordonată în această primăvară, de o echipă de tineri, aparținând diverselor confesiuni creștine’, declară Andi Coman, unul dintre coordonatorii locali al campaniei. ‘Conștientizăm gravitatea problemei: avortul nu poate fi o soluție. Vrem să continuăm să luptăm pentru cei mai mici dintre noi, pentru cei care nu au o voce prin care să se apere și să mobilizăm clujenii să întâmpine nevoile mamelor aflate în dificultate.’

Primele trei ediții ale campaniei la Cluj Napoca au primit răspunsuri pozitive din partea comunității. ‘A fost o ocazie extraordinară de a informa publicul cu privire la implicațiile morale, fizice și psihice ale avortului asupra copilului, asupra femeii, asupra familiei și asupra societății, ca întreg. Cele trei campanii desfășurate din 2015 în coace ne-au oferit acest cadru, precum și noi oportunități de acțiune’, a subliniat Iulia Călinescu, inițiator național al campaniei.

Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos. ‘Dorim să încurajăm creștinii să se implice în ajutorarea concretă a femeilor aflate în criză de sarcină. Viața este un dar neprețuit, unic și irepetabil, iar noi suntem datori să o protejăm’, a adăugat Iulia Călinescu.

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieți.

Pentru informații legate de 40 de Zile pentru Via ă în Cluj-Napoca, vizitați: 40.proviata.ro sau https://www.facebook.com/40-de-Zile-pentru-Viață-Cluj-Napoca

CONTACT:

Iulia Călinescu

Liliana Chelcan

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sare in ochi ca nu-i scrisa de ortodocsi si ca e ecumenista.

Iata si ce putem citi la http://www.culturavietii.ro/2016/09/29/40-zile-pentru-viata-cea-mai-mare-miscare-pro-viata-din-lume-se-afla-la-a-treia-editie/, de anul trecut:

Misionarii vieții invadează Clujul, atenționează unul dintre mesajele colorate pe care trecătorii le pot citi astăzi, pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca. Prima zi de veghe pentru încetarea avorturilor a început, în fața Clinicii de Ginecologie I, cu 18 suflete unite în rugăciune și hotărâte să lupte pentru viață. Chiar înainte de ora deschiderii, tinerii au împânzit trotuarul cu mesaje pro-viață, pentru ca acțiunea lor să fie și mai vizibilă. Pancarte noi și-au făcut apariția dis-de-dimineață: „Femeile au nevoie de ajutor, nu de avort”, „Merit să lupți pentru mine”, „Paternitatea începe la concepție”. În zorii zilei, a fost rostită prima rugăciune, iar cele 480 de ore de veghe care se vor desfășura aici au început.

Începând de azi, 28 septembrie, și până în data de 6 noiembrie, clujenii aparținând tuturor denominațiunilor creștine se vor ruga zi de zi, în acest loc, pentru încetarea avorturilor în orașul lor. Campania 40 de zile pentru viață se află deja la a treia ediție în Cluj-Napoca. Experiența primelor două ediții le-a dovedit cât de mare este puterea lui Dumnezeu: aceste campanii au reprezentat o ocazie excelentă de a sensibiliza publicul în legătură cu problema avortului și de a lua măsuri concrete pentru ajutorarea mamelor aflate în situații de criză de sarcină.

Trei piloni stau la baza acestei mișcări pro-viață care, începând cu anul 2007, a dus la salvarea a peste 11.700 de suflete: postul și rugăciunea, veghea pașnică și mobilizarea comunității. Prezența fizică a creștinilor în stradă, în orele de veghe, este o mărturie puternică și un prilej de evanghelizare. Prin semnarea unei declarații de pace, ei se obligă să acționeze în orice circumstanțe ca adevărați ambasadori ai lui Cristos, iar prin mesajele pe care le promovează, ei devin misionari ai vieții și ai adevărului.

Voluntarii campaniei luptă pentru ca demnitatea vieții să fie respectată, din momentul concepției și până în momentul morții naturale. Dar, mai mult decât atât, prezența lor în stradă transmite un mesaj de speranță: femeile însărcinate pot beneficia de ajutor. Există, astfel, moduri concrete în care clujenii se angajează să ajute mamele aflate în criză de sarcină, iar această nouă ediție a campaniei vrea să încurajeze cât mai multe comunități creștine să își deschidă porțile și inimile pentru a ajuta aceste mame. Avortul nu este o soluție, iar sarcina nu este niciodată o rușine, fiindcă fiecare viață este un dar de la Dumnezeu, un dar unic și irepetabil.

Creștinii clujeni stau în stradă zilnic pentru a apăra acest adevăr. Li se alătură alte 363 de orașe din lume și 3 orașe din România – București, Gherla și Năsăud – în lupta pentru viață. Cei care se află în alte zone ale țării sunt invitați să li se alăture în post și rugăciune, pentru ca aceste zile de pocăință și har să reprezinte, cu adevărat, începutul încetării avorturilor în orașele și în țara noastră.

Aici putem afla de unde a pornit: https://40daysforlife.com/historyDeci din Texas, in 2004.

La aceasta actiune participa insa si ortodocsii, cum a fost si acum doi ani, cu binecuvantarea IPS Andrei: http://www.ascorcluj.ro/2015/09/18/campania-40-de-zile-pentru-viata/

E de bine asta cu anti avortul, dar de ce in hora asta mare? La ce bun rugaciunea asta intergalactica cu toti “crestinii” din univers? Noi ortodocsii nu putem face singuri si de capul nostru 40 de zile de rugaciune si proteste anti avort? De ce Ierarhii nu s-au ocupat de asa ceva? Simplu, pentru ca orice lucru bun trebuie musai inregimentat sub o umbrela rea. In cazul de fata, ecumenismul.

Cititi va rog si:

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOLICISMUL si ECUMENISMUL …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button