X

Rusia urmează să introducă TAXE pentru TRANZACȚIILE ÎN NUMERAR / Se are în vedere RESTRICȚIONAREA plăților CASH și INTERZICEREA plății SALARIILOR ÎN NUMERAR

de null
Un client în camera de operații bancare a unui oficiu Sberbank din Kazan. Foto: Maksim Bogodvid / Sputnik
Ministerele ruse de Finanțe și Dezvoltare Economică intenționează să reducă plățile în numerar, raportează ziarul de afaceri Vedomosti. Scopul este înlăturarea economiei subterane și a corupției care provine din spălare de bani și evaziune fiscală.
Potrivit ziarului, ministerele au în vedere interzicerea plății salariilor în numerar, limitând achiziții mari în numerar sau introducerea unei taxe în numerar.
Oficialii doresc să limiteze achizițiile în numerar de bunuri imobiliare, masini, și obiecte de lux, dar prețul limită este discutat. Economiștii fac referire la state ca India și Azerbaidjan, care limitează nu numai tranzacțiile în numerar, ci și retragerile de numerar.
În luna ianuarie, mass-media rusă a raportat că guvernul are în vedere stabilirea limitei unice de cumpărare în numerar la 500.000 de ruble (aproximativ 8.750 dolari la cursul de schimb actual). Ministrul Finanțelor Anton Siluanov a susținut inițiativa fără a specifica limita.
În acest moment, rușii încă preferă tranzacțiile în numerar. În primele nouă luni ale anului 2016 posesorii de carduri bancare au retras 19000 miliarde de ruble (330 miliarde de dolari), dar au cheltuit numai 8700 miliarde de ruble (150 miliarde de dolari) pentru a plăti pentru bunuri și servicii care utilizează material plastic.
Ponderea numerarului în circulație este de aproximativ nouă procente din Produsul Intern Brut al Rusiei, potrivit Băncii Centrale.
Întreprinderile se plâng de costurile ridicate și taxele de servicii ale punctelor de vânzare terminale din Rusia, care pot ajunge până la 10 la sută din profitul net pe lună.
O altă opțiune în discuție este o rată diferențiată a TVA (taxa pe valoarea adăugată), care poate fi redus pentru achizițiile fără numerar. Totuși, această opțiune încalcă parțial interdicția restricțiilor pentru libera circulație a mărfurilor și a capitalurilor în Rusia și este puțin probabil să fie adoptată, a declarat pentru  Vedomosti, Serghei Kalinin, consilier fiscal.
NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Vouă vi se pare că e încet ritmul în care merg? Mie nu prea… Mi-e mi s-a părut că de prin decembrie 2015 au cam trecut pe repede înainte.

  2. Taiwan Joins Global War On Cash: Plans To Ban Purchases Of Houses, Cars, & Jewelry
    Tyler Durden’s picture
    by Tyler Durden
    Feb 22, 2017
    … The War on Cash is not merely continuing, it is intensifying. It began in the West, with relatively minor infringements on our right to use the currency of our own nation. The War has now shifted to India, been radically ratcheted up, and inflicted upon a population of 1.2 billion people, where 68% of transactions were conducted with cash.
    … With the goal of strengthening the prevention and control of money laundering, Taiwan’s Ministry of Justice plans to promote large-scale transactions without cash. The first wave may lock real estate, luxury cars and jewelry transactions.
    http://www.zerohedge.com/news/2017-02-22/taiwan-joins-global-war-cash-plans-ban-purchases-houses-cars-jewelry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button