SUA: MAMĂ arestată pentru decizia de a-și școlariza COPIII acasă / Fosta școală a copiilor nu a primit actele de ȘCOLARIZARE LA DOMICILIU de la primărie

Feb 15, 2017 2049 1 http://bit.ly/2qGGuMq

Motivele pentru care părinții aleg să își școlească copiii la domiciliu. sunt multiple, iar rezultatele sunt extrem de pozitive. Studii efectuate pe copiii școliți la domiciliu au demonstrat că rezultatele acestora sunt net sperioare celor care studiază în sistemul de învățământ de stat.  Elevii care studiază la domiciliu prezintă o medie de promovabilitate la testele naționale de 80% comparativ cu elevii din sistemul de stat a căror medie de promovabilitate este de 50%.

În urma acestor studii părinții au observat beneficiile învățământului la domiciliu, motiv pentru care tot mai mulți optează pentru această variantă. În momentul în care Kiarre Harris, o mamă singură din Buffalo, New York, a luat decizia să își școlarizeze copiii acasă, nu s-a gândit nici o clipă că va ajunge să fie arestată. La fel ca mii de alți părinți din întreaga țară a considerat că sistemul de învățământ la stat nu oferă o educație de calitate, neluând în considerare faptul că vor exista probleme legale privind demersul de retragere a copiilor din sistemul de stat. În ciuda intențiilor bune lucrurile nu s-au dovedit a fi atât de simple precum au fost plănuite.

Kiarre Harris și-a înscris inițial copiii la școala de stat din Buffalo, dar când a observat că sistemul de învățământ nu se ridică la standardele dorite, nefiind ceea ce ea, ca părinte, își dorește pentru copiii ei, a luat decizia să îi școlarizele acasă. A completat toate documentele necesare privind programa școlară individuală astfel încât procesul de școlarizare la domiciliu să înceapă cât mai repede.

”Am vorbit direct cu coordonatorul care se ocupă de școlarizarea la domiciuliu și mi-a spus că din acest moment copiii mei au fost retrași din sistemul de învățământ de stat” a declarat Harris postului de radio WKBW. Cu toate că a avut grijă ca tot procesul de retragere a copiilor din sistemul de stat să se desfășoare în condiții optime, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată.

O săptămână mai târziu, Harris a primit un telefon de la Protecția Copilului. Când a fost întrebată de ce copiii ei nu mai frecventează școala, le-a exlicat că au fost retrași din sistemul de stat și îi școlarizează la domiciliu. A menționat că are toate actele în regulă și că le pot verifica.

La o lună după discuția telefonică, pe la mijlocul lunii ianuarie, Kiarre Harris a observat că în fața casei se află mai multe mașini de poliție. În timp ce conducea, a fost trasă pe dreapta de către o mașină de poliție care i-a arătat un ordin judecătoresc prin care era acuzată de neglijarea copiilor. Harris a refuzat să își de-a copiii organelor abilitate motiv pentru care a fost arestată pentru obstrucționarea justiției. Copiii au fost localizați ulterior și duși în plasament.

Într-o postare video pe Facebook, Kiarre Harris explică faptul că Primăria Buffalo nu a trimis actele la fosta școală a copiilor pentru a-i informa că aceștia vor fi școlarizați la domiciliu. Reprezentanții școlii au crezut că Harris refuză în mod ilegal să își trimită copiii la școală, prin urmare au anunțat Protecția Copilului și i-a pus în temă cu acest caz.

Harris a declarat postului de radio WKBW ca nu și-a văzut copiii de trei săptămâni și se judecă atât pentru acuzația de obstrucționare a legii cât și pentru a lua din nou custodia copiilor.  

”Nu trebuia să se întâmple așa ceva. De-alungul anchetei cineva ar fi trebuti să spună că Protecția Copilului nu are ce căuta, iar directorul școlii ar fi trebuit să fie informat că elevii au fost retrași din sistemul de stat” a declarat Franklin Redd, reprezentant a Consiliului de Coordonare a Parentală.

Consilierul Ulysees Wingo a prezentat cazul în timpul unei ședinte a Consiliului Local Buffalo și a catalogat arestarea lui Kiarre Harris ca fiind ”complet inacceptabilă”. ”Cineva, undeva a greșit, iar acel cineva trebuie să suporte consecințele” a declarat acesta.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Trackbacks/Pingbacks
  1. COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI. Noi cazuri oribile: MAMA ARESTATA pentru scolarizare la domiciliu (SUA) / Asistentii sociali vor SCHIMBAREA SEXULUI unei adolescente (Anglia) / Copilul unui argesean dat cu forta spre adoptie (Norvegia) / FLORIN BARBU primest - 15 februarie 2017

    […] SUA: MAMĂ arestată pentru decizia de a-și școlariza COPIII acasă / Fosta școală a copiilor nu… […]

Scrie un comentariu

Scroll Up