DOPAJUL si SEXUL

Ian 24, 2017 3350 1 http://bit.ly/2qEfPji

FILE – In this May 16, 2011 file photo then Russian Prime Minister Vladimir Putin, right, is flanked by Sports Minister Vitaly Mutko, left, as they visit a sports complex that is under construction for the 2014 Winter Olympic Games, in Krasnodar, southern Russia. WADA’s independent commission said Monday, Nov. 9, 2015 Russia’s athletics federation should be suspended and its track and field athletes banned from competition until the country cleans up its act on doping. (AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, Pool, file)

Vitaly Mutko, vice-premierul Rusiei a oferit o serie de declaraţii referitoare la scandalul de dopaj în care este implicată Rusia. Acesta susţine că rezultatele testelor anti-doping ale femeilor pot fi alterate dacă atletele au intreţinut raporturi sexuale cu câteva zile înainte de recoltarea probelor. Mutko este fost ministru al sportului în Rusia şi este una dintre cele mai vehemente voci care susţin că atleţii ruşi nu au făcut parte dintr-un program de dopaj coordonat de guvern.

Declaraţiile sale se bazează pe faptul că probele recoltate de la două jucătoare de hochei pe gheaţă conţineau ADN masculin. În urma raportului McLaren, s-a descoperit că probele de urină ale celor două (care au participat la JO 2014) erau defapt ale unor bărbaţi: ”Dacă faci sex cu câteva zile înaite de testul anti-doping, pot apărea urme de ADN masculin când vor veni rezultatele. Dacă o atletă este supusă unui test la mai puţin de cinci zile de când a întreţinut relaţii sexuale, atunci testul îţi va arăta urme de hormoni masculini. Astfel, apar suspiciuni în ceea ce priveşte consumul de substanţe interzise.”

Mutko susţine că cele două atlete au fost nedreptăţite şi a dat ca exemple cazurile lui Shawn Barber şi Richard Gasquet, care au scăpat de suspendare după ce au fost prinşi că au consumat cocaină. Cei doi au declarat că s-au sărutat cu femei care au consumat această substanţă interzisă. Vitaly Mutko a oferit declaraţii publicaţiei ruseşti Sport-Express în care a făcut o comparaţie între cele două cazuri: ”Un atlet străin a scăpat nepedepsit, în timp ce un atlet rus este suspendat.”

Vitaly Leontiyevich Mutko se află la al doilea mandat în fruntea Federaţiei Ruse de Fotbal (2005-2009 şi 2015-prezent). Între 1997 şi 2001 a fost preşedintele clubului Zenit Sankt Petersburg, funcţie pe care a părăsit-o când a înfiinţat Russian Premier League. Nu doar că a înfiinţat această ligă, dar a şi prezidat-o între 2001 şi 2003.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “DOPAJUL si SEXUL”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. gheorghi
    # 24 ianuarie 2017 at 8:36

    Listele de substante interzise, testele regulamentare si nivelul limita sint – aprent, elemente „neutre”.In realitate, cine produce substanteke si aproba tipurile de testari sint mereu in urma cu ctiva pasi fata de substamte noi ne comercialzate dar folosite pe acesti cobai dopati mental ca vor fi campioni…Aceste substante nu sint testate si nici limitate.Cand nu este posibila evitarea depistarii, se elimina controlul prin „scutire medicala” – chipurile, pentru sanatatea persoanei afectate de o afectiune (simulata „naturist”, „naturopat” ca sa fie „dovezi” de suferinta).Asa se scot campioni… ca dupa cativa ani, de gura lumii sa fie cate unul „expus”, facut de ocara, sa-i ia medaliile, bani inapoi chiar inchisoare…

Scrie un comentariu

Scroll Up