X

Asociatia Secular-Umanista din Romania: protest impotriva tratamentului homeopatic. Adica, HABAUCI IMPOTRIVA HABAUCELII …

Citez din articolul Protest în România împotriva tratamentului homeopatic, considerat ineficient.  Tu ce părere ai?:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Activiştii pentru drepturile consumatorilor din România vor protesta împotriva tratamentelor homeopate luând o supradoză de astfel de preparate, acțiunea făcând parte dintr-un major protest global referitor la tratamentele alternative.

Pe 5 februarie 2011, protestatarii din Bucureşti vor înghiți conținutul unor sticle întregi de preparate homeopate pentru a atrage atenţia publicului asupra faptului că „tratamentele” homeopate nu au efect – dorind în acest fel să îndemne farmaciştii şi medicii să se asigure că produsele vândute în calitate de tratamente medicale întradevăr funcționează.
„Foarte mulţi oameni nu ştiu că preparatele homeopate nu sunt „plante medicinale” sau „naturale” – până şi homeopaţii recunosc că ele conţin doar apă şi zahăr”, a declarat Liliana Voicu, reprezentantul grupului. „Realizăm acest protest pentru a demonstra că aceste „aşa-zise” tratamente sunt inutile şi nu îşi au locul în medicina actuală. Homeopaţii şi farmaciştii nu ar trebui să vândă bolnavilor aceste pastile cu zahăr – aceste preparate inutile reprezintă o pierdere de timp şi bani.”

Demonstraţia va fi organizată de către Asociația Secular-Umanistă din România și de „Sceptici în România” ca facând parte din Campania 10:23, un protest global împotriva preparatelor homeopate care îşi are originea în Marea Britanie.   Evenimente similare se vor desfășura în zeci de ţări de pe tot cuprinsul globului, fiind deja anunţate acțiuni în Austria, Belgia, Canada, Germania, Portugalia, Spania, Ungaria, şi Israel.
„Intenționăm să arătăm că, la nivel mondial, există un consens în privința faptului faptului că s-a irosit prea mult timp şi prea mulţi bani pe preparate homeopate”, a spus Michael Marshall, coordonatorul campaniei internaţionale. „Aceste „tratamente” există de două sute de ani, şi, în tot acest timp, nu s-au găsit dovezi care să confirme că ele funcţionează – şi pentru că nu conţin decât apă şi zahăr, acestea nici nu ar putea trata afecțiunile pe care homeopaţii susţin că le tratează. Anual, la nivel mondial, sunt cheltuite zeci de milioane de lire pe aceste preparate ineficiente, iar în momentul în care se află exact ce sunt, cum sunt fabricate, cei mai mulţi oameni sunt șocaţi că aceste tratamente nefolositoare pot fi vândute către un public insuficient informat.”
Lansată în urmă cu un an în Marea Britanie, campania 10:23 a strâns laolaltă peste 400 de protestatari care au luat parte la evenimentul „supradoză” realizat pe tot cuprinsul ţării. Evenimentul a fost urmat de declaraţia producătorului de preparate homeopate cu vânzările cele mai mari în Marea Britanie, care a declarat că pastilele sunt comercializate doar pentru că există cumpăratori, nu pentru că ar avea vreun efect.
Campania a fost denumită după numărul lui Avogadro, o constantă ştiinţifică care poate fi folosită pentru a demonstra că preparatele homeopate nu conţin ingrediente active. Protestatarii consideră că, deşi unii oameni ar putea susține că distribuirea de pastile cu zahăr poate părea inofensivă, promovarea de preparate homeopate de către farmacişti şi medici are consecințe grave.

Nu numai că promovarea homeopatelor are o contribuție semnificativă la scăderea încrederii publicului în medicina şi sfaturile medicale, dar pacienţii cu probleme grave pot întârzia mult consultarea unui medic având încrederea că homeopatia le poate trata boala. O investigaţie realizată de BBC în ianuarie 2011 a demonstrat că homeopaţii sunt dispuşi să le dea călătorilor preparate homeopate nefolositoare în locul utilelor pastile anti-malarie precum şi ca alternativă la vaccinuri.

Comentariu saccsiv:

Indubitabil, homeopatia este o habauceala:

HOMEOPATIA – ratacire NEW AGE. Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost MASON …

Daca ne uitam insa pe site-ul http://www.asur.ro/ al Asociației Secular-Umaniste din România, observam ca sunt tare suparati pe ortodoxie.

De ce atunci aceasta actiune a unor habauci impotriva unei habauceli? Pentru ca-i cu bataie lunga, „acțiunea făcând parte dintr-un major protest global referitor la tratamentele alternative”. Scopul? Il gasim in ultima fraza a articolului: vaccinurile

Adica e o treaba serpeasca:

–          Sunt unii care nu au incredere in Big Pharma, deci nici in vaccinuri. Si vine alternativa: homeopatia.

–          Sunt altii care constata ca homeopatia e apa de ploaie si atunci li se ofera varianta 1: Big Pharma si vaccinurile.

Dupa cum se observa, protestatarii de mai sus impotriva homeopatiei nu au treaba cu ceea ce criticam noi crestinii la aceasta „stiinta”:

HOMEOPATIA – ratacire NEW AGE. Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost MASON …

Si foarte probabil ca protestul sa se extinda si impotriva folosirii plantelor, caci cam asta e directia:

Directiva UE: PLANTELE MEDICINALE ar putea deveni ILEGALE din 2011. Nu si pentru Big Pharma …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button