X

Vaccinurile dauneaza grav sanatatii cainilor si ii imbogatesc pe veterinari

   Citez din articolul Vaccines ‘are making our dogs sick as vets cash in’:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Vaccinurile pentru caini, ii imbolnavesc, a afirmat ieri o asociatie de caritate pentru animale de companie

   Companiile flamande pentru profit si medicii veterinari  ii sperie pe  “proprietarii de caini de casa” pentru ca vaccinarea cainilor sa fie facuta mai des decat este necesar, afirma Asociatia pentru Sanatatea Canina (Canine Health Concern). 

   Unii catei au facut chiar si autism si epilepsie, dupa o serie de injectii, avertizeaza ei.

   Catherine O’Driscoll, membra a asociatiei, a declarat: “Noi nu suntem anti-vaccinare. Ceea ce spunem noi este ca, in prezent animalele de casa primesc mult prea multe”.

   “Cea mai recenta cercetare stiintifica arata ca dupa prima cura de injectii cainii care sunt pui sunt imuni impotriva acestor boli cel putin sapte ani, daca nu chiar pe viata.

   “In fiecare an, companiile de vaccinare pentru animalele de companie organizeaza Luna Nationala de Vaccinare, o campanie nationala in timpul careia proprietarii de animale de companie se tem ca animalele lor vor fi intepate deoarece au trecut mai mult de 18 luni de la ultimul vaccin.

   “In timp ce marea majoritate a veterinarilor ar putea pur si simplu sa nu fie constienti de cele mai recente cercetari stiintifice, suntem preocupati de faptul ca cele cateva multiple vaccinari, fara indoiala, prezinta o modalitate de a scoate mai multi bani de la stapanii animalor, care sunt ingrijorati.”

   Puii sunt vaccinati impotriva hepatitei, parvovirusului, leptospirozei si a gripei pana la de trei ori pana la varsta de patru luni.
   Ei pot fi, de asemenea, imunizati impotriva coronavirusului, rabiei, a bolii Lyme si Bordetella sau tuse Kennel. Vaccine de rapel sunt facute  in fiecare an sau la fiecare trei sau patru ani.

   Dar unii au suferit schimbari dramatice de comportament sau au fost diagnosticati cu cancer la cateva  luni de la injectii, spune asociatia pentru Sanatatea Canina.

   Intr-o scrisoare sustinuta de 17 de experti veterinari si de alti experti in animale de companie, asociatia de caritate a cerut Directiei pentru Medicamente de uz veterinar (Veterinary Medicines Directorate –VMD), care monitorizeaza vaccinele pentru animale, a emite un nou aviz privind utilizarea acestora.

   D-na O’Driscoll, care crede ca pisicile si iepurii, ar putea fi, de asemenea, expusi, a adaugat ca un simplu test de sange ar putea determina daca un animal are sau nu nevoie de un rapel.

   Richard Allport, un veterinar din  Hertfordshire, care a semnat scrisoarea catre VMD, a spus ca el a vazut  “in mod constant” animale care au avut “simptome ingrijoratoare” dupa vaccinare.

   Dar, alte organizatii de caritate pentru animale spun ca vaccinarea este vitala. Asociatia „Dogs Trust” a spus ca toate vaccinele au fost testate temeinic pentru siguranta si a avertizat ca analizele de sange nu au fost concludente. Directorul asociatiei, Chris Laurence, a declarat ca un studiu care cauta o conexiune intre vaccine si starile proaste de sanatate aparute brusc nu a reusit sa dovedeasca nimic.

   Profesorul Steve Dean, directorul executiv al VMD, a declarat: “Multi medici veterinari pot aminti efectele devastatoare ale acestor boli comune, ce au afectat  in trecut, animalele de companie, proprietarii si familiile lor, iar imensele beneficii ale vaccinarilor privind imbunatatirea sanatatii si bunastarii populatiei canine ar trebui sa fie recunoscute. ”
   Un purtator de cuvant a adaugat ca 80 millioane de doze de vaccin incepand cu anul 1985 au generat mai putin de 7.000 de rapoarte de reactii adverse.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button