X

NOVARTIS santazeaza: VA MAI FI O PANDEMIE, iar statele ce renunta acum la achizitionarea vaccinului anti gripa porcina, vor fi ultimele servite cu viitoarele vaccinuri …

   Citez din articolul Novartis ameninţă cu vaccinul:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Compania farmaceutică a avertizat că doar guvernele care onorează comenzile de vaccin anti-A/H1N1 vor fi tratate preferenţial. 
   Grupul farmaceutic elveţian Novartis a avertizat recent că decizia unor guverne de a anula comenzile de vaccinuri împotriva gripei noi ar putea, pe viitor, pune în pericol viaţa a milioane de oameni. Compania, unul dintre producătorii mult căutatului vaccin împotriva bolii care, începând de anul trecut, a alarmat o lume întreagă, a explicat că, în urma acestor neînţelegeri, doar statele „de încredere” vor fi servite primele în cazul unei noi pandemii mondiale.
   „Aceleaşi guverne care au exercitat foarte multe presiuni asupra industriei farmaceutice pentru livrarea imediată a vaccinurilor sunt aceleaşi care acum spun că nu le mai vor”, a acuzat fostul preşedinte al companiei, Daniel Vasella, căruia i-a succedat zilele trecute Joe Jimenez.
   „Data viitoare când se va mai produce o pandemie, şi va mai exista o pandemie, guvernele care au fost parteneri de încredere vor fi tratate în mod preferenţial”, a adăugat el, citat de AFP.
   Negocieri în impas
   Reacţia grupului elveţian, care a avut în 2009 un profit de 8,4 miliarde de dolari, vine după ce, la începutul lunii ianuarie, guvernul francez a anulat comenzile pentru şapte milioane de doze de vaccin anti-A/H1N1, aproape jumătate din volumul solicitat iniţial companiei Novartis. În total, Parisul vrea să renunţe la 50 din cele 94 de milioane de doze comandate.
   Potrivit Reuters, Spania a anunţat, la rândul său, că poartă negocieri cu compania elveţiană, dar şi cu grupul britanic GlaxoSmith- Kline, pentru a returna excesul de stocuri de vaccin. Alte companii farmaceutice internaţionale, precum GSK, CSL sau Sanofi-Aventis, s-au arătat dispuse să negocieze cu clienţii lor, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Belgia, solicitările acestora privind anularea comenzilor iniţiale.
   Parisul rămâne inflexibil
   Lovindu-se de refuzul ferm al Parisului, Novartis, care a explicat că înţelege până la urmă presiunea la care sunt supuse guvernele, a propus înlocuirea celor şapte milioane de doze de vaccin cu alte produse farmaceutice. „Sub nicio formă nu se pune problema transformării acestor comenzi în altele”, a replicat ministrul francez al sănătăţii, Roselyne Bachelot.
   Schimbul de replici dintre grupul elveţian şi guvernul de la Paris a avut loc în contextul în care Keiji Fukuda, consilier pe probleme de pandemii în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), şi un oficial care reprezintă o asociaţie europeană a producătorilor de vaccin împotriva A/H1N1, au fost audiaţi în Comisia de sănătate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
   Cei doi au respins acuzaţiile lansate de un renumit epidemiolog german, Wolfgang Wodarg, potrivit căruia OMS a exagerat ameninţarea gripei noi la presiunea companiilor farmaceutice.

   Cititi va rog si:

INTERVIU cu WOLFGANG WODARG, Preşedintele Comisiei de sănătate a Consiliului Europei, in care acesta ataca AFACEREA GRIPEI PORCINE

COINCIDENTA? Exact cand “Novartis” a produs primul lot de vaccinuri împotriva gripei porcine (AH1N1), s-a declarat si pandemia …

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button