X

Prof. dr. Geza Molnar: Copiii vor fi vaccinati impotriva gripei AH1N1 doar cu acordul parintilor

   Conforma articolului Copiii vor fi vaccinati impotriva gripei AH1N1 doar cu acordul parintilor:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Vaccinarea impotriva gripei AH1N1 a copiilor din unitatile de invatament se va face doar daca parintii isi vor da acordul, iar in cazul gravidelor se face la cerere.  Campania de vaccinare va incepe la 1 decembrie.

   Vaccinarea copiilor nu este obligatorie, parintii sunt cei care hotarasc. In cazul studentilor si a gravidelor, acestia vor putea opta daca vor sau nu sa fie vaccinati. Acesta este anuntul facut de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Geza Molnar.  
   In afara de prescolari, elevi, studenti si gravide, care vor fi vaccinati gratuit, cu prioritate vor fi vaccinate si persoanele care lucreaza in domenii ca: medico-sanitar, aeroporturi sau aparare.
   Aproximativ 4 milioane de romani se vor infecta cu virusul A/H1N1
   Pana la sfarsitul anului, Institutul Cantacuzino va produce aproximativ 5 milioane de doze de vaccin impotriva gripei AH1N1, suficiente pentru vaccinarea a 25% din populatia tarii.
   “Estimam ca, in total, 4 milioane de romani se vor infecta cu virusul A/H1N1, insa vom avea suficiente doze de vaccin si de antivirale. Vor fi cinci milioane de doze in prima transa de vaccin, pana la sfarsitul anului, dupa care Institutul Cantacuzino va produce lunar, un milion de doze”, a declarat prof. dr. Geza Molnar.
   Conform OMS, vaccinul impotriva gripei AH1N1 prezinta aceeasi siguranta ca si vaccinurile impotriva gripei sezoniere, avand efecte secundare asemanatoare.
   Vaccinul va fi gata in noiembrie
   Conform calendarului transmis de  Institutului de cercetare-dezvoltare pentru Microbilogie si Imunologie “Cantacuzino”, la sfarsitul lunii octombrie vor fi finalizate primele serii de vaccin, urmand ca pe 21 noiembrie, Agentia Nationala a Medicamentului sa elibereze autorizatia de punere pe piata. Dupa aceasta data se va putea trece la vaccinarea propriu zisa a categoriilor cu risc.
   Vaccinul va purta numele de Cantgrip si va fi distribuit numai in retea inchisa, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii, campanie care va debuta in luna decembrie.
   Conform datelor oferite de Ministerul Sanatatii, pana in prezent in tara noastra au fost inregistrate 333 de cazuri cu gripa porcina. Specialistii avertizeaza ca incidenta bolii va creste semnificativ odata cu racirea vremii.

   Cele de mai sus contrazic astfel spusele ministrului Ion Bazac:

   „VACCINAREA ESTE OBLIGATORIE SI NU LA LATITUDINEA FIECAREI PERSOANE

   Cititi va rog si articolele:

Ministerul Sănătăţii a decis SA VACCINEZE OBLIGATORIU un sfert din populaţia ROMANIEI contra gripei porcine A(H1N1)

ZECE MINCIUNI referitoare la GRIPA PORCINA promovate in MASS-MEDIA

Optsprezece motive pentru care sa NU VA VACCINATI copiii împotriva GRIPEI PORCINE

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button