X

Guvernul României a acordat o licență de exploatare pentru o MINĂ DE MAGNEZIU unei companii susținute de americani. Proiectul este declarat de „interes crucial” la nivel european

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-o discreție aproape totală, Guvernul României a acordat, săptămâna trecută, o licență de concesiune pentru exploatare minieră firmei Verde Magnesium din București, care e susținută de firma americană de capital privat Amerocap. 

Informația a apărut în spațiul public ca urmare a unui articol publicat de The Financial Times, potrivit Rador.

Presa internațională prezintă favorabil știrea, menționând că prin această concesionare asupra unei mine din România, „Europa va relua extragerea magneziului în premieră după mai bine de un deceniu, în contextul în care UE încearcă să-și reducă dependența de importurile de materii prime esențiale din China.”

Bernd Martens, președinte al Verde Magnesium și fost director la Audi, a declarat pentru Financial Times că „mina și uzina din România vor ajuta UE să-și atingă obiectivul unei independențe mai mari în privința metalelor vitale pentru tranziția verde.”

Potrivit sursei citate, compania intenționează să investească un miliard de dolari în mina din România, astfel încât să înceapă producția în 2027, construind și instalații de procesare alimentate cu energie regenerabilă.

Compania va apela probabil la finanțare UE, după ce investiția a fost declarată de „interes crucial” de către European Raw Materials Alliance, o rețea a industriei susținută de Comisia Europeană.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Dacă-i vorba de stăpânii amerloci, atunci da, interesul lor e crucial. Le dăm tot. Să trăiți! Cum? Ne rămâne gunoiul? Să trăiască! Dar poate pleacă cu un avion de lux.

  2. Trebuie adoptată o lege sau modificată constitutia, astfel încât să fie interzisă concesionarea și exploatarea resurselor naturale ale României de către companii și firme străine, care să se aplice retroactiv, iar toate aceste drepturi și licențe de exploatare a resurselor, care s-au acordat înainte, să fie anulate, inclusiv cele prin care s – au cedat gazele, petrolul și aurul de la Roșia Montană. De asemenea, trebuie ca în constituție să fie introdus principiul supremației constituției și al legislației interne, care să prevaleze în fața legislației și directivelor UE, astfel încât bazaconiile globalistilor să nu mai poată fi aplicate în România, asta până când vom ieși din
    UE !!

  3. Și ce ziceți, mă măscăricilor ??? Că vă apărați democratia aia teroristă ?? Și dacă vă supărați ce ne faceți ?? Ne dați lovitură de stat ? Păi, ne – ați dat în 89 și ni l- ati pus pe Ilieviciu gunoieru’, pe Neulander și pe Gelu teroristu’. Ne asasinați economic ?? Păi, ne-ați asasinat! Ne-ați vândut fabricile, bancile și ne-ați adus corporațiile și bazele și ne-ați îndatorat la FMI, iar banii i-ați ciordit voi. Ne furați resursele ??? Păi, ni le-ați luat !! Ne-ați luat gazele din Marea Neagră și aurul de la Roșia Montană, iar Ursula satanista ne pune să ne închidem termocentralele. Aaaa, gata știu !! Îl puneți pe dulap șef la NATO și ne băgați în război cu Putin !! Bine, mă
    panaramelor, dar să știți că nucleara v-o trimite Putin vouă !!! Mather facker !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button