X

Vremea care a lovit nord-estul Americii amana vizita in SUA a Angelei Merkel

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

20 de milioane de americani din nord-estul tarii sunt afectati de cea mai violenta furtuna de zapada din aceasta iarna. In statul New York este stare de urgenta, iar populatia a fost sfatuita sa evite deplasarile.

Scolile din New York sunt inchise, iar la Washington multi oameni lucreaza de acasa.

Botezata de meteorologi Stella, furtuna aduce rafale de vant de pana 90 de kilometri pe ora si ninsori abundente in regiunea nord-estica a Statelor Unite.

Un val de frig, care s-ar putea transforma in cea mai puternica hibernala din estul Statelor Unite, s-a abatut luni asupra aproape jumatate din teritoriul SUA, provocand anularea a peste 7.600 de zboruri.

Autoritatile au declarat stare de urgenta din cauza furtunii de zapada “Stella” prognozata a fi cea mai puternica din acest sezon.

Serviciul National de Meteorologie a emis avertismente de furtuna pentru zone din opt state printre care se numara New York, Pennsylvania, New Jersey si Connecticut, fiind prognozate o acumulare de 60 cm de zapada pana miercuri dimineata si temperaturi cu 15-30 de grade sub cele normale pentru aceasta perioada a anului.

Circa 31 de milioane de persoane aflate de-a lungul coastei de est au fost sfatuite sa nu iasa din case.

“Daca trebuie sa iesiti, faceti acest lucru pentru cat mai putin timp posibil… dar cel mai bine e sa stati inauntru“, a spus luni primarul orasului New York, Bill de Blasio.

Autoritatile din New York si New Jersey au pregatit sute de utilaje de deszapezire, iar mii de tone de sare si nisip au fost mobilizate pentru piste, parcari, poduri si tunele.

Companiile aeriene au anulat peste 7.600 de zboruri, conform CNN.

Intalnirea Trump-Merkel, amanata pentru vineri din cauza furtunii de zapada din SUA

Intalnirea prevazuta intre presedintele american Donald Trump si cancelarul german Angela Merkel, prevazuta pentru marti, a fost amanata pentru vineri din cauza furtunii de zapada asteptata in nord-estul Statelor Unite, a anuntat luni Casa Alba, citata de AFP.

“Presedintele a discutat cu cancelarul german, au cazut de acord sa amane intalnirea din cauza conditiilor meteorologice”, a declarat purtatorul de cuvant al lui Trump, Sean Spicer.

Aceasta va fi prima lor intalnire personala de la investirea in functie a noului presedinte american, pe 20 ianuarie.

Potrivit unor oficiali americani, Trump ii va cere, in cursul intrevederii, cancelarului Angela Merkel sfaturi privind cum sa trateze cu presedintele rus Vladimir Putin.

De asemenea, el ii va cere sfatul lui Merkel privind ce rol pot juca Statele Unite in eforturile diplomatice de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei.

Potrivit oficialilor, liderul american este impresionat de modul in care conduce Merkel, in special in ceea ce priveste rolul Germaniei, alaturi de Franta, in conflictele din Ucraina si Afganistan.

Cei doi ar urma sa discute si despre nivelul cheltuielilor Germaniei pentru aparare in cadrul NATO, despre refugiatii sirieni, UE si alte dosare, au declarat trei inalti oficiali din administratia Trump.

Surse de la Berlin au precizat ca Merkel il va avertiza pe presedintele american ca propunerea de revizuire a sistemului de taxe propusa de liderul de la Casa Aba va duce la masuri de reciprocitate, inclusiv taxe mai mari pentru companiile americane.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button