X

Big Brother 2.0? “Smart Pill” – PRIMA PASTILĂ DIGITALĂ din lume aprobată în SUA

de null

FDA (Food and Drug Administration – SUA) a aprobat o pastilă digitală care are capacitatea de a urmări când a fost ingerată, împreuna cu mulți alți indicatori de sănătate. Pastila ridică probleme de confidențialitate și ar putea eroda unele drepturi ale pacienților.

Exemplu de sistem de medicină digitală. Foto: Proteus Digital Health

FDA a aprobat folosirea în SUA a primei pastile digitale ce monitorizează pacientul dacă și-a luat medicamentația (n.trad – FDA este o agenție din cadrul ministerului sănătății din SUA ce reglementează producția și uzul alimentelor și medicamentelor). 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pastila denumită Abilify MyCite este dotată cu un senzor minuscul ingerabil ce comunică digital cu un plasture electronic purtat de către pacient – plasturele transmite ulterior datele medicale către un smartphone cu o aplicație special instalată, după care pacientul poate trimite informațiile într-o bază de date accesibilă doar pentru personalul medical autorizat.

Abilify este un medicament ce tratează schizofrenia, tulburările bipolare și este un tratament complementar pentru depresie.

Abilify MyCite conține un senzor din silicon, cupru și magneziu, de mărimea unui grăunte de nisip. Când senzorul interacționează cu acidul gastric, emite un semnal electric – atunci acesta practic transmite informații în afara organismului în mod natural. Semnalul este recepționat la câteva minute de la ingestie de un plasture electronic plasat pe partea stângă a cutiei toracice. Plasturele trimite date precum ora la care a fost luată pastila și doza, către smartphone prin Bluetooth, iar acest plasture trebuie schimbat la fiecare 7 zile. Medicul pacientului precum și încă cel mult 4 persoane alese de pacient, inclusiv membrii ai familiei, pot accesa aceste informații. Pacientul poate anula ulterior accesul oricând dorește (n.trad – nu și dacă e un bolnav psihic considerat fără discernământ de către stat).

Exemplu de sistem de medicină digitală. Foto: Proteus Digital Health

Această pastilă vine după ani de cercetări fiind produsul conlucrării dintre compania farmaceutică Japoneză Otsuka și producătorul de echipamente digitale medicale Proteus Digital Health, care produce senzorul. Pastila este unul din modurile de abordare a pacienților ce nu își respectă medicamentația prescrisă, în acest sens existând un studiu al institutului IMS ce a descoperit că folosirea necorespunzătoare și nenecesară a medicamentelor, a produs pagube bugetului sănătății în 2012 de peste 200 miliarde dolari. Această aprobare deschide drumul către digitalizarea altor pastile, astfel tratând și alte boli decât cele psihice.

Exemplu de sistem de medicină digitală. Foto: Proteus Digital Health

Însă specialiștii și-au exprimat îngrijorarea privind impactul pastilei asupra intimității. Unii se îngrijorează că aceste pastile monitorizate sunt un pas spre a pedepsi pacienții care nu respectă regulile. Ameet Sarpatwari, instructor medical la Școala de Medicină de la Harvard a declarat pentru New York Times că pastila digitală are potențialul de a îmbunătății sănătatea publică, dar, folosită incorect va genera suspiciuni.

Wall Street Journal menționează că FDA anticipează un potențial val de cereri de digitalizare și a altor pastile. Un purtător de cuvânt le-a declarat că FDA planifică să mărească numărul de posturi din cadrul agenției, pentru a angaja indivizi ce posedă noțiuni aprofundate de software de natură medicală pentru a interacționa cu antreprenori în privința noilor trenduri de producție.

Otsuka nu s-a pronunțat încă cu privire la prețul pastilei. WSJ menționează faptul că firma are în plan să lucreze cu asiguratori pentru a-și acoperi producția planificată de pastile, asta doar dacă firmele de asigurări vor fi de acord.

Corecție, 16 Nov, 11:07 am: O versiune anterioară a articolului, mai menționa și alte caracteristici tehnice ale plasturelui MyCite ce erau listate pe saitul producătorului. Articolul a fost schimbat și aceste caracteristici eliminate pentru a le menționa doar pe acelea aprobate de FDA (n.trad – caracteristici aprobate spre producție).

n. trad. – Se pare că acest plasture Big Brother poate face mult mai multe dpdv tehnic…

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Off topic:
    Dumnezeu, prin natura, ne-a pus la dispozitie foarte multe ajutoare si leacuri pentru vindecare si intretinerea sanatatii. Avand in vedere acest lucru, as dori ca lumea sa stie ca pastele de dinti din comert nu fac mare lucru pentru prevenirea cariilor, iar fluorul face mai mult rau decat bine. As vrea sa impartasesc 2 retete pentru pasta de dinti cu ingrediente naturale, retete pe care le puteti publica, daca doriti. Personal, le folosesc si descopar foarte multe beneficii ale lor, cu precadere indepartarea placii dentare, fara interventia dentistului.
    Reteta antibacteriana de remineralizare, echilibrarea PH-Ului si reconstructia tesutului dentar (pentru toata familia):
    3 linguri de carbonat de calciu pulbere
    2 linguri de argila bentonita in pulbere
    8 linguri de bicarbonat de sodiu
    4 linguri de sare de himalaya in pulbere
    10 picaturi de ulei esential de menta
    10 picaturi de ulei esential de mirt
    10 picaturi de ulei esential de tea tree (arbore de ceai)
    Se amesteca pulberile si se adauga uleiul esential la sfarsit, amestecand intr-o compozitie omogena. Se imparte in recipiente mai mici, pentru toti membrii familiei. La utilizare, se umezeste periuta de dinti si se introduce in recipient, primind o cantitate mica din compozitie.
    A doua reteta are ca principal ingredient uleiul de cocos, antibacterian si bogat in magneziu. Reteta e pentru o persoana:
    2 linguri de ulei de cocos
    2-3 linguri de bicarbonat de sodiu
    10 picaturi de ulei esential de menta
    10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai.
    Se amesteca uleiul de cocos, bicarbonatul si uleiurile esentiale intr-o compozitie omogena.

  2. Unde găseşti toate ingredientele acestea ? Sunt pulicate pe Pin Int o mulţime de astfel de reţete mai ales prin hăle americi de nord…

    1. Se pot comanda online de pe diverse site-uri naturiste. Bentonita se gaseste si sub denumirea de ‘bentonina’, iar carbonatul de calciu sub denumirea de ‘calciu carbonic’. Sarea de himalaya e destul de usor de gasit, iar uleiurile esentiale s-ar putea sa le puteti gasi in anumite farmacii si magazine naturiste , daca nu, sigur online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button