Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, după decizia Curții Constituționale a României privind neconstituționalitatea amenzilor, oamenii legii au început să dea înapoi și să închidă ochii când vine vorba de aplicarea Ordonanțelor Militare. De altfel, acest lucru este vizibil și în activitatea polițiștilor, numărul de amenzi date de aceștia după decizia CCR fiind în scădere. După scăderea drastică a numărului de amenzi date de polițiști, acum au dispărut și echipajele fixe din intersecții, care până acum vegheau pe timpul nopții. Luni seara, reporterul Bugetul.ro s-a deplasat, în intervalul 21:00-22:00, în mai multe zone din Sectorul 2, care până la decizia CCR erau înțesate de polițiști.
Astfel, ajunși la fața locului, am constatat că echipajele fixe de pe timpul nopții au dispărut din marile intersecții.
Trebuie precizat că în drumul nostru am întâlnit, însă, două-trei mașini de Poliție aflate în patrulare, însă, după cum am subliniat și mai sus, echipajele fixe se pare că au fost scoase din intersecții.
Zonele verificate:
- zona Mega Mall – Piața Delfinului
- zona Piața Iancului
- zona Obor
- zona Lizeanu
- zona Ferdinand
- zona Cimitirul Armenesc (n.r. – unde un polițist a aplicat Legea pumnului la început de aprilie; vezi video mai jos)
Fotografii doveditoare că intersecțiile au rămas fără echipajele fixe
Polițiștii lăsați fără bază legală de a-i amenda pe cei care încalcă Ordonanțele Militare date de Marcel Vela
Decizia Curții Constituționale a României nu doar că a deschis portița pentru anularea amenzilor date în perioada stării de urgență, ci le-a făcut polițiștilor misiunea imposibilă de a-i amenda pe cei care încalcă Ordonanțele Militare.
De altfel, în Ordonanța Militară nr. 11, prima dată de Marcel Vela după decizia Curții Constituționale, se precizează vag că persoanele care o încalcă vor fi sancționate disciplinar, contravențional sau penal, în conformitate cu legislația în vigoare.
În condițiile în care, în toate celelalte OM-uri date până ieri, se preciza clar actul normativ și articolul în baza cărora persoana urma să fie sancționată.
„Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 și 2 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate legislația în vigoare”, se precizează la Art. 4 alin. (2) din Ordonanța Militară nr. 11.
https://www.bugetul.ro/sindicatele-din-politie-reactioneaza-la-filmarea-care-a-scandalizat-romania-realitatea-din-spatele-imaginilor/
Ma tem eu ca vor nascoci ceva ca sa isi protejeze „averile” adunate pe nedrept…
In constanta azi este plin de echipaje fixe… intr-o intersectie erau peste 20 de politisti ce opreau absolut toate masinile, insa nu va speriati ca nu au ce ne face. Amenda neconstitutionala pe care incercau sa o impuna, cea de minim 2000 RON era defapt 50 RON daca era platita in primele 15 zile, cunosc prieteni care au luat si au platit acesti 50 lei la SPIT. dar mai bine de atat este asa cum zice si av. Gheorghe Piperea este sa nu semna niciun proces verbal iar dupa ce vine acasa (poate dura luni de zile sau de multe ori nici nu mai ajunge…) sa o contestam.
Fraților ,v-o spune un sofer care aleargă toată țara (asta-i meseria mea ) , când mă consideram nevinovat în interactiunile mele cu „miliția” că nu pot să-i spun poliție ,nu semnam procesul verbal ,asta dacă nu luau șpagă dupa cate asteptam luni si ani pana ajungea acasă .Cred ca din vreo 30 de amenzi nesemnate în aprox 20 de ani ,daca au venit 2 sau 3 .
@@@Necula Mihai,te rog sa raspandesti mesajul tau pe toate siteurile unde se poate comenta fiindca sunt multi ce aveau teama asta chiar daca stiau ca se pot eschiva de la semnarea P.V.urilor
Chiar daca nu intervenea CCR ul,vremea nu se mai punea cu romanii,nu avea cum sa i mai tina in case;temperaturile au crescut vertiginos si cum cei mai multi dintre concetateni sunt meteo sensibili,puteau sa tina si armata in strada pregatita de tragere ca nu aveau cum sa i opreasca;cu romanii poti glumi cu orice dar nu cu foamea si cu legatul cand e vreme frumoasa.