Un raport recent al companiei frantuzesti Shift Project arata impactul pe care il are vizionarea pe Netflix asupra planetei. Astfel, conform think-tank-ului, vizionarea a 30 de minute pe serviciul de streaming cauzeaza emisii de 1,6 kilograme de dioxid de carbon.
Acest lucru este echivalentul a circa 6,2 kilometri de condus. Centrele de date sunt principala cauza a emisiilor de CO2.
Per total, anul trecut serviciile de streaming au generat echivalentul emisiilor intregii Spanii, iar cantitatea se va dubla in viitorul apropiat, puncteaza Shift Project.
Care serviciu de streaming genereaza cele mai multe emisii de CO2 in atmosfera? 34% din traficul total este generat de servicii de streaming video precum Netflix, Amazon, HBO Go sau Hulu. Dupa aceste servicii, principalul generator de CO2 in atmosfera sunt platformele cu continut video pentru adulti.
Conform unui oficial al Huawei, centrele de date la nivel global vor consuma peste 4% din intreaga electricitate pana in 2030, iar noi servicii precum Disney+ sau cel al Apple vor contribui semnificativ la cresterea constanta a acestei ponderi.
Emisiile de CO2 sunt benefice pentru mediu vegetal.
Orice discutie care combate acest adevar, este una sterila din oficiu.
Dar trebuie ca mediul vegetal (pădurea) să existe, pentru a putea oferi oxigen!
Nu m-ar mira ca defrișările masive să fie cauza problemelor invocate!
@Cosmin, adevărat!
Este o abureală pentru a pune taxe consumatorilor.
@ Un om.
Pana cand intreaga planeta nu va ajunge sa arate precum desertul Sahara, acest subiect, al emisiilor de carbon trebuie sa ramana inchis.
Pana si planctonul din oceane schimba CO2-ul in oxigen. Asa ca, chiar daca dispare pana si iarba din fata casei, tot exista ceva care sa se hraneasca cu CO2.
Iar daca cineva emite pretentia ca populatia sa plateasca taxe de mediu, pana nu demonstreaza cum aceste taxe ar putea reduce emisiile de co2 si ca co2 e nociv, populatia este indreptatita sa nu plateasca nimic.