Coperta The Economist – Lumea în 2020. Cuvinte cheie: război și recesiune

Author:

Imagini pentru the economist 2020 cover"

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iată cum descriu cei de la The Economist predicțiile de pe noua copertă:

LONDRA , 21 noiembrie 2019 / PRNewswire / – The World in 2020, publicația anuală de la The Economist, prevede că 2020 va fi un an de testare înainte de toate, invocând deciziile care urmează să fie luate în alegerile din SUA și Brexit, preocupări legate de recesiunea economiei mondiale și îngrijorările legate de proliferarea nucleară. Dar vor fi multe evenimente de sărbătorit, cum ar fi mari evenimente sportive globale din Japonia și Australia și explorarea planetei Marte.

Douăzeci de teme au apărut din publicația din acest an:

  1. E timpul judecății.  Acest lucru este dublu adevărat pentru președintele Donald Trump: mai întâi în Congresul cu demersul democraților de a-l scoate din funcție (Senatul controlat de republicani îl va salva), apoi la alegerile febrile din noiembrie. Va fi urât; inteligența artificială pe care am consultat-o ​​consideră că domnul Trump va pierde. Între timp, britanicii vor avea probabil șansa de a-l judeca pe Boris Johnson.
  2. Economiile se luptă cu pierderile.  Băncile, în special în Europa , se vor lupta cu dobânzile negative. America va flirta cu recesiunea – dar nu vă mirați dacă dezastrul nu reușește să lovească, iar piețele să reînvie.
  3. China evidențiază pozitivitatea.  Acesta va susține că și-a îndeplinit ținta de a atinge „prosperitatea moderată” până în 2020. Alte țări vor trebui să depună eforturi pentru a se poziționa, în comerț și tehnologie, între o sferă de influență chineză și una americană.
  4. Sportul are un an activ. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor atrage un public global imens. Euro 2020 campionatul de fotbal va fi răspândit în 12 țări. Cricketul speră la un succes zdrobitor în Australia cu Cupa Mondială t20 și în Anglia cu o nouă versiune, chiar mai scurtă, a jocului numită The Hundred.
  5. Grijile cu privire la activitatea nucleară proliferează. Revizuirea pe cinci ani a Tratatului de neproliferare nucleară va fi o afacere intensă, 75 de ani de la bombardarea de la Hiroshima și Nagasaki. Teama de o nouă cursă a înarmării va crește pe măsură ce acordurile de control al armelor nucleare se vor încrunta.
  6. Dezvoltarea durabilă stârnește toată furia. Cel puțin, a vorbi despre asta. În țările foarte dezvoltate se va discuta despre biodiversitate. În Glasgow vor face angajamente cu privire la emisiile de carbon. Liderii de afaceri se vor jura să sprijine capitalismul durabil – atât timp cât acționarii le vor permite.
  7. Golful salută lumea. Dubaiul speră că Expoziția Mondială va avea un impact de durată. Mai mult, Arabia Saudită găzduiește summit-ul G20.
  8. Misiuni multiple se îndreaptă spre Marte.  America, Europa , China și Emiratele Arabe Unite planifică misiuni.
  9. Tehnica are atât valori maxime cât și minime. Cele mai ridicate includ taxiuri zburătoare, supermașini electrice și medicamente personalizate; valorile minime implică giganți tehnologici care se regăsesc în mai multe reglementări, impozitări și control critic. Instagram se va găsi în centrul atenției în controverse în perioada electorală american.
  10. Aniversările mari rezonează, în special 250 de Beethoven. De asemenea, s-au împlinit 500 de ani de la moartea lui Rafael, 400 de când Mayflower a navigat în America, 300 de când a explodat Bubble Sea, 200 de la nașterea Florence Nightingale (Organizația Mondială a Sănătății a desemnat 2020 Anul asistentei medicale), 100 de la interdicție alcoolului în America, 75 de la fondarea ONU și – în timp ce fanii lor plâng – 50 de ani de la destrămarea Beatles.
  11. Un torent de divertisment vine se va transmite.  Războiul de difuzare al televiziunilor se intensifică, pe măsură ce transmisiunile deschid noi vizionări și pentru gamers. Dar fanii lui James Bond se vor îndrepta spre cinematografele de modă veche pentru cel de-al 25-lea film din franciză. Și un nou muzeu național din Cairo va arăta că prezența fizică încă mai contează.
  12. Este deceniul … „țipătului”, sau tânărul bătrân, în timp ce bebelușii înflăcărați au ajuns la 65 de ani. Pentru prima dată, lumea va avea mai mulți oameni cu vârsta peste 30 de ani decât sub. Anii 2020 promit să fie un deceniu prost pentru dinastiile africane, unul perturbator pentru țările care se confruntă cu presiuni separatiste și unul interesant pentru geneticienii plantelor, care în zece ani urmăresc să scoată dioxidul de carbon din atmosferă la scară globală.

„Începutul unui nou deceniu determină gânduri mai mari decât de obicei despre viitor”, iar anul care urmează „nu va fi lipsit de dramă”, spune Daniel Franklin, redactorul The World în 2020 , care după 17 ani demisionează spre a se concentra pe rolul său de redactor diplomaticÎncepând cu anul viitor, Tom Standage va prelua funcția de la Franklin, lucrând la problema anuală, alături de rolul său actual de redactor al The Economist.

Revista, care va atinge un tiraj de un milion în acest an, se află alături de celălalt supliment anual al The Economist , The World If .. , și se află sub o umbrelă editorială pentru franciza care vizează viitorul, The World Ahead. Este completat de un podcast cu același nume, The World Ahead, o serie lunară care examinează o gamă variată de conjucturi și profeții provocatoare. Este disponibil pe Apple Podcasts , Spotify , Google , Stitcher  și TuneIn .

Lumea în 2020  este specifică, numerotată și opinată: plină de predicții și o lectură interesantă. Scriitorilor economistului li se alătură lideri din afaceri, politică, știință și arte, care își adaugă și ideile pentru 2020: Robert F. Smith , investitor și filantrop; Juan Guaidó, președinte interimar al Venezuela ; David Malpass , președintele Băncii Mondiale; Ren Zhengfei, fondator și CEO Huawei; Jim O’Neill , președinte, Chatham House ; Demis Hassabis, CEO, Google DeepMind; Guido Barilla, președinte al grupului Barilla; Jane Sun , CEO Ctrip; Adena Friedman , președinte și CEO, Nasdaq; Joanne Chory, profesor de biologie vegetală, Institutul Salk; N’Goné Fall, curator, „Afrique 2020”; Iván Fischer, dirijor.

Acest amestec de contribuitori este cel care face ca Lumea în 2020 să fie  autoritară în predicțiile sale de tendințe și evenimente – și care a câștigat publicării o lectură fidelă și în creștere în întreaga lume.

10 thoughts on “Coperta The Economist – Lumea în 2020. Cuvinte cheie: război și recesiune”

  1. Având în vedere că revista The Economist este aflată în gestiunea şi proprietatea clanului Rothschild, mari pasionați de ocultism, cuvântul RAT (șobolan) mă face să bănuiesc că ar face referire la zodiacul chinezesc, pe 25 ianuarie 2020 debutează anul Șobolanului de Metal.

    Pe de altă parte, se pare că ocultiștii de la revista The Economist ne invită la un control al acuității vizuale.

    1. THE WORLD IN 2020

      TRUMP – impeach – punere sub acuzare

      BREXIT – https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-camera-comunelor-a-aprobat-acordul-brexit_1419652.html

      AI – summit – Impact:AI 2020 – https://aifow.com/

      TOKYO – Jocuri Olimpice de vară – https://tokyo2020.org/en/

      MARS – NASA trimite un rover pe Marte – https://mars.nasa.gov/mars2020/

      CLIMATE – UNFCCC COP 26 – https://sdg.iisd.org/events/2020-un-climate-change-conference-unfccc-cop-26/

      XI – Jinping – gestionarea riscurilor – https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3044163/beijing-braced-2020-managing-risks-xis-feared-swans-and-rhinos

      RECESSION – recesiunea globală – https://www.forbes.com/sites/simonmoore/2020/01/02/will-we-see-a-us-recession-in-2020/

      MODI – (Narendra) – al cincilea cel mai mare risc geopolitic – https://www.livemint.com/news/india/narendra-modi-fifth-biggest-geo-political-risk-of-2020-eurasia-group-report-11578495600766.html

      https://www.g4media.ro/cele-mai-mari-riscuri-geopolitice-globale-din-2020-in-viziunea-atlantic-council.html

      EXPO – 2020 DUBAI – https://www.expo2020dubai.com/

      SDG’S – planuri de dezvoltare sustenabilă – https://www.un.org/sustainabledevelopment/sdg-planning-calendar/

      BOND – (JAMES) 007 – NO TIME TO DIE – https://www.youtube.com/watch?v=BIhNsAtPbPI

      BEETHOVEN – este onorat cu festivități în întreagă lume, mai ales în orașul german Bonn, la 250 de ani de la nașterea sa – http://www.lvbeethoven.de/en/beethoven-2020

      VISIONS – luptând împotriva orbirii – https://www.fightingblindness.org/events/visions-2020-day-1-36

      BIODIVERSITY – 2020 cele mai mari riscuri și oportunități – https://www.theguardian.com/environment/2019/dec/05/biodiversity-in-2020-the-biggest-threats-and-opportunities-aoe

      RAT – horoscop chinezesc – anul Șobolanului de Metal

      NPT – tratat de neproliferare nucleară – https://www.state.gov/nuclear-nonproliferation-treaty/

      WARREN – alegeri prezidențiale SUA – https://www.businessinsider.com/who-is-elizabeth-warren-bio-age-family-key-positions-2019-3

      RAPHAEL – 500 de ani de la moartea sa – https://allaboutitaly.net/celebrations-for-the-500th-anniversary-of-raphaels-death/

      NIGHTINGALE – Google’s Project Nightingale – https://www.wsws.org/en/articles/2019/11/18/nigh-n18.html

      RUSSIA – Banca Mondiala taie ratele de crestere economica a Rusiei pentru anul 2020 – https://www.themoscowtimes.com/2020/01/09/world-bank-cuts-russias-2020-growth-forecast-a68844

  2. Oricum, în primăvara asta va începe dansul.. Când va începe postul… Rusii au ultimul cuvânt… Ultimii moștenitori adevarati(si după calendar) ai Sfinților Parinti. Doamne – ajută!

  3. INCOMPLET: pe ultimele doua randuri apare cuvantul WARREN. PENULTIMUL RAND SE TERMINA CU WAR – razboi.
    PARE SA FIE CONTRACANDIDATA CU SANSE, A DL TRUMP LA ALEGERILE DIN NOIENBRIE !

    Preluat pe canalul lui Viorel Ghica ( ortodox-antisistem ) de pe un sait ‘conspirationist’ spaniol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X