România a intrat în clubul țărilor independente energetic, bineînțeles exploatată de partenerul strategic

Author:

gaze naturale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a anunțat vineri că România a intrat în „clubul țărilor cu adevărat independente” după acordul Transgaz – Black Sea Oil&Gas pentru exploatarea resurselor din Marea Neagră.

„Putem spune, fără să exagerăm cu nimic, că astăzi, a început valorificarea resurselor din off-shore, chiar dacă mai sunt câteva luni bune până când conductele să fie gata și până când sondele să înceapă să pompeze. Deci, putem afirma că, de astăzi viitorul României arată cu totul și cu totul diferit, pentru că intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare și intrăm în clubul țărilor cu adevărat #independente #energetic. Este o onoare și un privilegiu pentru noi, ca țară, ca societate. Iar pentru mine, ca ministru, este o bucurie să pot asista la o asemenea premieră istorică.

Transgaz, operatorul național de sistem pentru transportul de gaze naturale, și Black Sea Oil&Gas, compania care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale și al cărui portofoliu este alcătuit din concesiunea perimetrelor XV Midia şi XIII Pelican, Zona de Apă de Mică Adâncime situate în platforma continentală a Mării Negre, în care compania deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator, au semnat, astăzi la Corbu, în județul Constanța, ordinul de începere a lucrărilor pentru preluarea gazelor din off-shore în sistemul național de transport.

De ce este important acest eveniment? Pentru că doar acest proiect va acoperi 10% din necesarul anual de gaze naturale al României, și reprezintă o contribuție importantă atât la nivel național, cât și pentru dezvoltarea economică şi socială a comunităților locale. Este rezultatul unei investiţii care, până în acest moment, s-a ridicat la suma de 200 milioane de dolari, iar alte 400 de milioane urmează să fie investite de Black Sea Oil & Gas până la finalizarea construcţiei.

Este o dovadă a faptului că atunci când am propus un Program de Guvernare orientat pe dezvoltare și creștere, folosind în mod inteligent și responsabil resursele naturale ale României, am avut dreptate să pariem pe gazele din off-shore. Este și o dovadă a faptului că atunci când am spus că România poate să depășească paradigma creșterii mici, mărunte, de 2-3%, am avut dreptate să pariem pe marile investiții, care deja dau roade și care vor da rezultate și mai bune pe viitor. Dar cel mai important, este o dovadă a faptului că atunci când am avut curajul să propunem o politică economică națională corectă și demnă, orientată către beneficiile economiei naționale, am avut, pur și simplu, dreptate.

Investitorii cu intenții serioase și responsabile nu s-au speriat și au rămas alături de noi, chiar dacă vâltorile politice nu au fost ușor de gestionat nici de către ei. Concesionarii de perimetre off-shore, cei care investesc în mod real în viitorul țării noastre, au fost și vor fi partenerii noștri. Drumul alături de ei a fost lung, până acum, și, uneori, anevoios, a inclus nenumărate discuții despre obstacole legislative, economice sau financiare, dar atunci când seriozitatea și bunele-intenții pe termen lung au prevalat, toate obstacolele au fost depășite de succes.

Pe scurt, am dovedit că se poate! Noi, PSD, nu ne-am îndoit niciodată de asta, sper că de-acum încolo vor avea încredere în noi și toți cei care s-au îndoit în legătură cu subiectul gazelor din off-shore!”, a scris ministrul Economiei, pe Facebook.

5 thoughts on “România a intrat în clubul țărilor independente energetic, bineînțeles exploatată de partenerul strategic”

  1. Pe 30 ianuarie 1820, englezul Edward Bransfield a descoperit Antarctica. La 197 de ani de la acel moment, un lucru mai puțin cunoscut este faptul că țara noastră poate avea o colonie pe acest continent cu o suprafață de zece ori mai față de suprafața actuală a României, care măsoară doar 238.391 de kilometri pătrați.

    Este vorba de un teritoriu de 15% din Antarctica, continent pentru care se desfășoară procese internaționale îndelungate de revendicare, așa cum ne-au precizat oameni de știință care l-au cunoscut pe Teodor Negoiță, explorator român decedat în 2011 și care a făcut incursiuni pe continentul de la Polul Sud. Există opt state care au revendicări asupra unor teritorii din Antarctica. Aceste țări și-au amplasat în cadrul propriilor teritorii baze de observație și studiu științific.

    Este vorba de Argentina, Marea Britanie, Chile, Norvegia, Noua Zeelandă, Australia, Franța și Brazilia. Pe lângă aceste regiuni, în Antarctica mai este o suprafață care este denumită Zona Neutră și care măsoară peste două milioane de kilometri pătrați din cei 14 milioane de kiometri pătrați cât măsoară întreg continentul aflat la Polul Sud.

    https://www.antena3.ro/actualitate/romania-poate-revendica-15-din-antarctica-397953.html

    Nu e banc și nici poezie patriotică: ANTARCTICA – PĂMÂNT ROMÂNESC! Revendicăm 15% din continentul de la Polul Sud
    Pe 30 ianuarie 1820, englezul Edward Bransfield a descoperit Antarctica. La 197 de ani de la acel moment, un lucru mai puțin cunoscut este faptul că țara noastră poate avea o colonie pe acest continent cu o suprafață de zece ori mai mare față de suprafața actuală a României, care măsoară doar 238.391 de kilometri pătrați.

    „Este vorba de un teritoriu de 15% din Antarctica, continent pentru care se desfășoară procese internaționale îndelungate de revendicare”, au precizat oameni de știință care l-au cunoscut pe Teodor Negoiță, explorator român decedat în 2011 și care a făcut incursiuni pe continentul de la Polul Sud.

    Există opt state care au revendicări asupra unor teritorii din Antarctica (Argentina, Marea Britanie, Chile, Norvegia, Noua Zeelandă, Australia, Franța și Brazilia). Aceste țări și-au amplasat în cadrul propriilor teritorii baze de observație și studiu științific.

    Antarctica, revendicată doar simbolic

    Reamintim că Emil Racoviță a explorat acest continent descoperit în 1820 în anul 1897 în cadrul unei expediții internaționale. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe ne-au precizat că o astfel de idee nu este posibilă.

    „Antarctica are un regim juridic special, guvernat de Tratatul Antarcticii (Washington, 1 decembrie 1959), la care este parte și România. Tratatul prevede că teritoriul Antarcticii poate fi folosit doar pentru scopuri pașnice și stabilește libertatea de cercetare științifică în Antarctica. Dispozițiile tratatului nu afectează revendicările teritoriale formulate până la momentul adoptării sale (respectiv cele ale Argentinei, Australiei, Chile, Franței, Marii Britanii, Noii Zeelande și Norvegiei). În același timp, în conformitate cu art. IV al Tratatului de la Washington, pentru perioada de valabilitate a Tratatului nu este permisă nicio nouă revendicare teritorială”, este poziția MAE.

    România este implicată în activitățile de cercetare științifică desfășurate în Antarctica, în baza unui Memorandum de Înțelegere semnat cu partea australiană, putând utiliza în acest scop baza Law (căreia i s-a atribuit și titulatura „Racoviță-Negoiță”), sub administrare australiană.

    La fel, alți experți în diplomație se îndoiesc de reușita unei astfel de inițiative. Chiar și dacă s-ar face acest lucru, revendicarea va fi una simbolică pentru că în Antarctica nu locuiesc decât cercetători. Însă în viitor, statele care dețin suprafețe pe acest continent pot obține controlul efectiv al teritoriului și administrarea apelor maritime. Așa cum încearcă în acest moment Marea Britanie.

    https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2016/08/Antarctica-teritoriu-revendicat-romania.png

  2. Suntem vaca de muls a Americii! Sunt precum căpușele, sug de la diferite state. Provoacă haos și dezbinare, ca sa le domine . Oameni de joasă speță!

    1. Miha, nene, trezirea, nu mai exista state, sau daca sunt, sunt doar asa niste chestii desenate pe harta lumii in care persoanele de acolo vorbesc o anumita limba si niste obiceiuri. Nu mai exista america, germania etc, la carma tuturor tarilor sunt aceeasi oameni ce se folosesc de numele si de oamenii acelor tari ca sasi atinga scopul: instalarea lui antihrist.

  3. Gazul asta nu raspunde la „ordinul” lui Bădălău de a sari din fundul marii in reteaua de conducte din tara. Mai este cale lunga pana la finalizarea constructiei care necesita 400 de milioane si pana incepe sa curga acest gaz pe conductele din tara. „Greul” rezervelor nu se afla in zona de apa mica, ci in zona de apa adanca, pentru care Black Sea Oil&Gas nu are nici tehnologie si nici capacitate financiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X