X

Burgerii îți pot crește rezistența la antibiotice: Aproape fiecare lanț foloseste carnea vitelor indopate cu antibiotice

În raportul Chain Reaction din 2018, numai două lanțuri, Shake Shack și Burger Fi, au primit note de A pentru servirea de burgeri produși din carne provenind de la vite a căror hrană nu a conținut medicamente.  Wendy’s a primit un D- iar celelalte 22 de lanțuri au primit nota F.

Burgerul tău îți poate crește rezistența la antibiotice: Aproape fiecare lanț cu excepția Shake Shack este criticat pentru folosirea de vite medicate

  • Raportul Chain Reaction din 2018 a examinat 25 de lanțuri de top din SUA
  • Numai Shake Shack și Burger Fi au primit note de A pentru servirea de burgeri cu vită crescută fără antibiotice
  • Wendy’s a primit un D- iar restul de 22 de lanțuri, inclusiv McDonald’s și Burger King, au primit nota F
  • Cercetătorii avertizează că utilizarea excesivă a antibioticelor pentru bovine contribuie la amenințarea în creștere a rezistenței la antibiotice
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un nou raport a acordat note de picare la 22 din 25 din lanțurile de burgeri din SUA pentru utilizarea de carne provenind de la vite cărora li s-au administrat antibiotice.

Numai două lanțuri, Shake Shack și Burger Fi, au primit note de A pentru servirea de burgeri produși cu carne provenind de la vite a căror hrană nu a conținut medicamente.

Dar alte 21 de lanțuri, incluzând McDonald’s, Burger King, In-N-Out și Whataburger, au primit note de F ‘pentru lipsa oricărei politici oficiale de a procura vite crescute fără administrarea de rutină a antibioticelor.’ Wendy’s abia a trecut cu un D-.

Autorii raportului Chain Reaction din 2018 au declarat că speră ca aceste constatări să inspire legiuitorii să implementeze modificări ale politicii federale cu scopul de a reduce utilizarea antibioticelor de rutină în sectorul de bovine.

Lena Brook, cercetătoare șefă a raportului și director interimar al programului de alimentație și agricultură al Consiliului de Apărare a Resurselor Naturale, una dintre organizațiile ce au elaborat raportul, a zis că echipa a investigat inițial uzul antibioticelor în cadrul sectorului avicol.

Au fost încurajați de reducerea antibioticelor în cazul păsărilor folosite de restaurantele fast food, urmând prin a investiga burgerii.

Burgerii sunt printre cele mai populare – cât și denigrate – alimente din SUA.

Într-un raport publicat anul trecut de Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) s-a estimat că 43% din antimicrobienii importanți din punct de vedere medical erau utilizați în vite comparativ cu doar 6% în pui și 9% în curcani.

‘Este o direcție interesantă pe care trebuie s-o urmăm căci noi cunoaștem cât de mult iubesc americanii burgerii. Este una dintre alimentele preferate în SUA’, a zis Brook pentru Daily Mail Online.

‘Așa că am dorit să ne axăm pe alimentele îndrăgite de America și sectorul ce procură carnea de vită.”

A adăugat: ‘Era timpul să ne concentrăm pe acest sub-sector în raport cu lanțul de aprovizionare.’

Lanțurile fast food a fost alese pentru lista top 25 în funcție de veniturile din vânzări în SUA.

Restaurantele au fost apoi judecate pe baza a trei principii: dacă au făcut o declarație sau o politică de a evita antibioticele, dacă o implementau, și dacă NRDC putea verifica asta.

Bazându-se pe aceste criterii, Shake Shack and BurgerFi au fost singurele două lanțuri cu o politică în vigoare de a servi carne provenind de la vite cărora nu li s-au administrat antibiotice.

Brook a spus că a fost doar puțin surprinsă de rezultate, dar a avut impresia că lanțurile mai mici vor avea note mai mari.

‘Lista de top 25 a cuprins multe lanțuri regionale mai mici și de o generație mai nouă ce le imită pe cele mari’, a zis Brook.

‘Ele sunt mai dedicate în privința servirii de carne de vită crescută în mod responsabil așa că am avut impresia că ar utiliza carne de vită lipsită de antibiotice.’

Printre lanțurile incluse de Brook face parte Smashburger, ce a fost fondat în 2007 și deține peste 370 de locații în SUA.

Companiile mai mici ce nu au ajuns în lista de top 25 au primit mențiuni onorifice, incluzând Elevation Burger și Burger Lounge, ambele cu mai puțin de 50 de locații în SUA și servind carne de vită crescută fără antibiotice.

Wendy’s a primit un D- pentru procurarea a 15% din cantitatea de carne de vită de la un producător ce a redus utilizarea unui antibiotic, tylosin, cu 20%.

Autorii afirmă că politica nu este ‘nicidecum suficientă’ dar e ‘un pas înainte’.

Celelalte 22 de lanțuri au primit nota F. Purtătoarea de cuvânt a McDonald’s Lauren Altim a declarat că începând din 2016 restaurantele nu mai servesc pui crescuți cu antibiotice și actualmente este în proces de finalizare a unei politici în privința vitei ce va fi implementată până la sfârșitul anului 2018.

‘Menținerea eficacității antibioticelor pentru generațiile viitoare este de o importanță majoră pentru McDonald’s,’ a adăugat ea.

De asemenea In-N-Out a declarat în 2016 că intenționează să procure carne de vită crescută fără antibiotice dar cercetătorii au zis că compania ‘încă nu a luat măsuri și nici nu a emis actualizări’.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor, peste 2 milioane de persoane sunt infectate cu bacterii rezistente la antibiotice anual.

Peste 23.000 de persoane mor datorită acestor infecții anual.

Rezistența antibiotică se produce atunci când bacteriile se adaptează pentru a ‘păcăli’ sau a rezista medicamentelor antibiotice, devenind aproape imposibil de a trata infecția.

Bacteria purtătoare de gene rezistente la multe antibiotice diferite se numește o superbacterie.

Proliferarea rezistenței antibiotice se datorează mai multor factori incluzând supra-prescripția medicamentelor pentru virusuri (ce nu sunt bacterii și așadar sunt ineficiente în tratament), prescripțiile și dozele incorecte, și uzul medicamentelor în agricultură.

Restaurantele au fost apoi judecate pe baza a trei principii: dacă au făcut o declarație sau o politică de a evita antibioticele, dacă o implementau, și dacă NRDC putea verifica asta. În imagine: un burger și o băutură la Shake Shack
Purtătoarea de cuvânt a McDonald’s Lauren Altim a declarat că începând din 2016 restaurantele nu mai servesc pui crescuți cu antibiotice și actualmente este în proces de finalizare a unei politici în privința vitei ce va fi implementată până la sfârșitul anului 2018. În imagine: un Big Mac cu cartofi prăjiți

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că rezistența la antibiotice a fost ‘accelerată’ datorită utilizării greșite a antibioticelor, atât în oameni cât și în animale.

Antibioticele nu sunt numai folosite pentru a trata animale bolnave, le ajută de asemenea să crească mai repede și previn apariția bolilor.

Luna trecută FDA a demarat un plan de cinci ani de a reduce uzul antibioticelor în producția cărnii.

Măsuri includ administrarea medicamentelor numai sub recomandarea veterinarilor licențiați sau în cazul în care vitele sunt bolnave.

‘Pasul următor este implementarea unei politice federale ce interzice antibioticele în afara situațiilor în care animalele sunt bolnave’, a zis Brook.

‘Momentan nu avem un obiectiv pentru reducerea în sectorul agricol. Sunt recunoscătoare pentru progresul făcut în companiile avicole. Dacă se transpune în furnizarea cărnii de vită, putem crea un efect de domino.’

A adăugat că consumatorii dețin adevărata putere de a face companiile să asculte.

‘Ce le transmit întotdeauna cititorilor și consumatorilor e că vocea lor contează.‘

Amenințarea în creștere a superbacteriilor

Rezistența antibiotică se produce atunci când bacteriile se adaptează pentru a ‘păcăli’ sau a rezista medicamentelor antibiotice, devenind aproape imposibil de a trata infecția.

Bacteria purtătoare de gene rezistente la multe antibiotice diferite se numește o superbacterie.

Majoritatea acestor infecții au loc în spitale sau facilități de asistență medicală precum aziluri de bătrâni.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor, peste 2 milioane de persoane sunt infectate cu bacterii rezistente la antibiotice anual.

Peste 23.000 de persoane mor datorită acestor infecții anual.

Experții spun că dacă epidemia nu este ținută sub control, superbacteriile ar putea ajunge să ucidă mai multe persoane decât cancerul până în anul 2050.

Sunt factori multipli ce au contribuit la proliferarea superbacteriilor:

  • Supra-utilizarea antibioticelor: Doctorii au prescris antibiotice și oamenii au luat antibiotice atunci când nu era necesar.
  • Evoluția bacteriilor: În momentul actual bacteriile evoluează dezvoltând rezistență la antibiotice mai rapid decât putem crea noi medicamente pentru a le trata, lăsând doctorii cu mai puține unelte în arsenal pentru a combate bacteriile.
  • Antibioticele în agricultură: Utilizarea acestor medicamente pentru a spori creșterea animalelor a contribuit la o creștere a rezistenței antibiotice în animale, ce a fost transferată oamenilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button