X

ALERTĂ! Parteneriatul CIVIL scos de la sertar, primul pas spre căsătoriile între homosexuali. Cerem ca adoptarea parteneriatului civil să fie decisă prin REFERENDUM

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La două zile de la încheierea referendumului pentru redefinirea familiei, parlamentari de la toate partidele au prezentat un proiect de lege privind parteneriatul civil. 

Documentul este menit să le ofere tuturor cuplurilor hetero sau homosexuale, posibilitatea de a avea aceleaşi drepturi ca într-o căsătorie. Cu o excepţie: nu vor putea să adopte copii.

Proiectul de lege scos acum din sertar de cei de la PSD şi ALDE este sprijinit şi de celelalte partide. Documentul care nu este nou, prevede că “uniunea consensuală reprezintă asocierea dintre două persoane de sex diferit sau de acelaşi sex, în scopul organizării vieţii lor comune ca viaţă de familie”.

În forma actuală care va fi supusă dezbaterilor se precizează că partenerii civili de acelaşi sex nu vor avea dreptul la adopţie. Nu este specificat deocamdată dacă aceasta interdicție este valabilă şi în cazul partenerilor de sex opus.

Acest proiect este elaborat cu jurişti de la CNCD care au vorbit şi cu ONG-uri şi va face obiectul unor discuţii şi după aceea putem să acceptăm o asumare în comun din partea grupurilor parlamentare care apoi să intre în dezbaterea Parlamentului”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Proiectul vine în urma jurisprudenţei CEDO şi Curţii Constituționale şi se referă la viaţa de familie, la drepturi patrimoniale privind datoriile, moştenirile, adică normarea uniunii consexuale şi pentru persoane de acelaşi sex cât şi heterosexuale care nu aveau nici un fel de protecţie juridică. Sunt sute de mii de persoane care trăiesc în această situaţie şi care au nevoie de legiferare”, a explicat Florin Manole, deputat PSD.

Liberalii au anunţat că susţin corectarea legislaţiei pentru acordarea de drepturi egale tuturor românilor, însă s-au declarat sceptici în privinţa motivului real pentru care PSD se implica în acest proiect.

Există drepturi civile care sunt încălcate în acest moment pentru persoane de acelaşi sex, aceste drepturi trebuie întărite şi legislaţia trebuie corectată.”, a transmis Raluca Turcan, deputat PNL.

Politologul Cristian Pârvulescu susţine că intenţiile PSD şi ALDE din spatele acestul proiect sunt menite de fapt să repare imaginea şifonată a coaliţiei după eşecul referendumului .

Cele două partide PSD şi ALDE au probleme serioase cu grupările europene de care aparţin. O dovadă minimă că aderă la sistemul lor de valori şi care ar putea împiedica expulzarea lor din rândul acestora ar fi adoptarea acestei legi şi care nu schimbă radical situaţia şi deci poate fi acceptată. A fost promisă ca o compensaţie faţă de referendum”, a explicat acesta.

În zilele următoare, proiectul parteneriatului civil urmează să fie depus la Parlament pentru dezbatere şi vot.

Purtătorul de cuvânt al BOR, nu zice că practic este legiferarea curviei, ci o zice mai voalat, că s-ar suprapune noțiunii de căsătorie, perfect validă.

”Încep prin a semnala dezaprobarea fermă a Bisericii Ortodoxe Române, presupun că și a tuturor celorlalte biserici din spațiul românesc, în legătură cu legalizarea parteneriatelor civile care nu este altceva decât primul pas spre legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex.

Parteneriatul civil reprezintă o inutilă suprapunere cu perfect valida instituție a căsătoriei, menționată în Constituție, în Codul Civil,devine un surogat al căsătoriei pentru cei care, din păcate, doresc să pornească la drum împreună, neasumându-și integral acest lucru. 

Familia este pusă în pericol de parteneriatul civil în paradigmă morală și spirituală, pentru că două persoane care aleg să se căsătorească au un alt grad de asumare a responsabilității profunde decât două persoane care aleg să încheie un document de parteneriat civil. De ce să dublăm instituția căsătoriei? De ce să dublăm ceva ca drepturi și obligații dacă avem deja acel ceva? E vorba de grade diferite de asumare a responsabilității”. Vasile Bănescu a mai afirmat că se vor iniția discuții cu Parlamentul în acest sens.

Remus Cernea a ieșit la rampă, spunând că o legea care să permită parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex ar putea fi adoptată în două săptămâni atât timp cât proiectul său este deja la Comisia Juridică.

Fostul parlamentar dezvăluie că interdicția adopției de copii de către cuplurile gay ar fi doar de fațadă, căci va fi într-un final anulată, fiind discriminatorie.

“Textul propus de CNCD are o prevedere discriminatorie și anume că părinții heterosexuali care încheie un parteneriat civil au dreptul să adopte copii, în timp ce părinții LGBT nu au acest drept. Ori acest lucru este extrem de discutabil și ar genera dispute, dezbateri și chiar probleme de ordin legal”, a adăugat Cernea.

Cernea atacă Biserica, implicit pe cei care au votat DA la referendum

“Biserica ar trebui să extragă niște învățăminte după uriașul eșec de la referendum și anume că atunci când biserica se implică în chestiuni care țin de lege civilă, biserica are foarte mult de pierdut. Într-un astfel de context în care biserica și-a pierdut foarte mult din influență, ea nu va avea decât de pierdut dacă se va opune reglementării vieții unor cetățeni, care unii pot fi creștini, alții nu și este dreptul lor și ține de securitatea lor socială să existe reglementări care să le permită să trăiască și să se bucure de drepturi”, a mai spus Cernea.

Inițiator al legii parteneriatului civil, deputatul PSD Florin Manole, a vorbit, pentru DCNews, despre proiect, ce presupune el și ce urmează.

”Motivele rezidă pe de-o parte în realitatea socială și pe de altă parte în jurisprudența CEDO și a CCR din România. Când mă refer la realități sociale, mă refer la faptul că avem foarte multe cupluri în România care trăiesc în afara căsătoriei, e vorba de sute de mii de oameni. Pentru aceștia e nevoie de protecție juridică care decurge din articolul constituțional ce dă dreptul la viață de familie. Pe de altă parte, avem CEDO care a explicat în mai multe rânduri că acolo unde statele decid căsătoria între bărbat și femeie, cum este și-n Constituția României, atunci, e nevoie ca ele să ofere o formă de protecție juridică alternativă pentru cuplurile care nu sunt acoperite de instituția căsătoriei, cum sunt cuplurile între persoane de același sex. În decizia CCR în cazul Coman spune clar că e nevoie de parteneriatul civil” a spus Florin Manole, pentru DCNews, întrebat ce a stat la bazele acestui proiect legislativ.

”Este un lucru nedrept”

Inițiatorul legii parteneriatului civil a mai afirmat, în ceea ce privește protecția juridică:

”Legea va oferi acces la drepturi egale cum ar fi: dreptul la moștenire – acum două persoane care locuiesc, trăiesc, muncesc împreună, dar nu sunt căsătorite și care acumulează bunuri împreună nu se pot moșteni unul pe altul în caz de deces, este un lucru nedrept, nu e normal ca statul să ofere o alternativă pentru ei.” Drepturile pe care le-ar mai da această lege se referă la partaj, coasigurare, moștenire.

Proiectul, în consultare publică pe site-ul CNCD

CNCD a lucrat la prima formă a legii parteneriatului civil, ce s-a inspirat din legile date în acest sens în alte țări. În ceea ce privește consultarea publică, Florin Manole ne-a spus că ”Proiectul e pe site-ul CNCD în consultare publică de peste o lună, poate chiar două. Pe parcursul perioadei de transparență, CNCD a primit opinii. Dezbaterea publică se face și-n timpul procesului parlamentar, în Comisii, subiectul este pe agenda publică”.

Diferența față de cununia civilă

În ceea ce privește diferența față de cununia civilă, deputatul PSD subliniază că ”nu putem să le comparăm, parteneriatul civil derivă dintr-un articol constituțional care se referă la căsătorie, parteneriatul civil derivă dintr-un articol constituțional care se referă la viața de familie și la dreptul la viață de familie”.

Cum se încheie parteneriatul civil? ”e o discuție în curs între inițiatori, pentru că n-am depus încă proiectul, variantele sunt la notar, la starea civilă sau o combinație de ambele” a explica Florin Manole.

Nu poate fi adoptat imediat: Cel puțin două luni

În ceea ce privește declarațiile din spațiul public cu privire la timpul scurt în care ar putea fi adoptat proiectul parteneriatului civil, deputatul a explicat:

”Oricine ar zice așa ceva greșește. Proiectul va fi depus săptămâna viitoare, dar până la adoptare e un proces de foarte lungă durată. Trebuie să treacă întâi prin Senat, apoi prin Camera Deputaților, eventual control de constituționalitate. Chiar și două luni ar fi un termen prea optimist. În Senat, va sta cel puțin 45 de zile, de exemplu. Apoi ajunge în Cameră, nu se pune problema unei adoptări rapide, pentru că procedura parlamentară nu dă voie”.

Replică pentru BOR

”Căsătoria e reglată deja în legislație și-n Constituție ca având loc între bărbat și femeia, spun asta Constituția, CCR într-o decizie din 2016, articolele de legi referitoare la căsătorie în România. Cu această inițiativă nu ne atingem de niciun articol, de nicio lege. Ceea ce dl Bănescu poate afla ca o noutate, căsătoria decurge dintr-un articol din Constituție, dreptul la viață de familie vine din alt articol constituțional. Sunt două lucruri diferite de la izvoare până-n Parlament.”

Să vedem ce s-a întâmplat în alte țări, odată ce parteneriatul civil a fost legiferat:

  • Franța a aprobat parteneriatul civil în 1999, căsătoria homosexualilor în 2013
  • Spania a aprobat parteneriatul civil în 2000, căsătoria homosexualilor în 2005
  • Germania a aprobat parteneriatul civil în 2001, căsătoria homosexualilor în 2017
  • Belgia a aprobat parteneriatul civil în 1998, căsătoria homosexualilor în 2003
  • Norvegia a aprobat parteneriatul civil în 1993, căsătoria homosexualilor în 2009

Concluzia este simplă: după parteneriatul civil se va legaliza căsătoria homosexuala cu adopția de copii!

Prin urmare, societatea civilă, Biserica, politicienii conservatori ar trebui să ceară ca această inițiativă să aibă loc în urma unui REFERENDUM, iar nu decisă de o mână de politicieni aflați vremelnic la cârma țării.

S-a inițiat și o petiție împotriva parteneriatului civil.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Legalizarea concubinajului si a sodomiei in Romania. Asta e “parteneriatul civil”.
    Casatoria poponarilor va fi blasfemie la adresa familiei si Tainei Sf. Cununii, iar adoptia de copii va fi pedofilie (spurcare de prunci) in ascuns.

    Ce bine ar fi sa randuie Dumnezeu sa ne cucereasca rusii acum !

  2. “…legea introdusă este lucrată de organizaţiile LGBT, fiind practic primul pas către înlocuirea codului civil.

    Ce prevede legea parteneriatului în forma propusă de PSD? Simplu: căsătoria. Mai precis, legea dublează în mod ticălos absolut toate prevederile din legislaţia actuală referitoare la familie, aplicându-le parteneriatului civil. Iar pentru cei care care vor pica iar ca proştii în capcana propagandei, le spun de pe acum că legea care va fi adoptată pe repede înainte formează şi cadrul necesar adopţiilor.

    Simpla acceptare a parteneriatului în forma actuală va deschide larg calea adoptării programatice a ideologiei gender. N-o să mai ai voie să spui el şi ea, n-o să mai ai voie să-ţi exprimi opiniile deoarece încalci noua ideologie.”

    http://trenduri.blogspot.com/2018/10/tradarea-e-in-toate.html#comment-form

  3. O lume nebună, o lume fara căpătâi, o lume fara Dumnezeu, asa ă devenit această țară cândva creștină.
    O paganatate care vine din occident cu pași repezi ce o înghite precum un balaur infometat….unde sunteți creștini cu numele, de ce vă vindeți credință, îl vindeți pe Dumnezeu ca pe o haină la iarmaroc.
    Nu va este frică de mânia lui Hristos Dumnezeu?
    Nu va este frică ca veti fi blestemati de strămoșii noștri și de generațiile viitoare? Păcat, asa de ieftin va-ti vândut credința și dragostea față de Dumnezeu.
    O sa plangeti cu lacrimi amare pentru trădarea lui Hristos!
    Dumnezeu să vă lumineze și să puteți ă vă repara greșeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button