X

Africa de Sud a decis dezarmarea cetatenilor albi. Asta dupa ce votase confiscarea terenurilor deținute de albi, fără compensare

Africa de Sud deschide ușa tiraniei

Curtea Constituțională a Africii de Sud a decis recent că 300 000 de posesori de arme trebuie să-și predea armele de foc.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce apar confiscările de teren, Africa de Sud a decis ca  300. 000 de posesori de arme de foc să le predea

Africa de Sud deschide ușa tiraniei.

Curtea Constituțională a Africii de Sud a decis recent că 300 000 de posesori de arme trebuie să-și predea armele de foc.

Această hotărâre a venit ca răspuns la hotărârea Înaltei Curți din Nord Gauteng din 2017, care a declarat că secțiunea 24 și secțiunea 28 din Legea privind controlul armelor de foc sunt neconstituționale.

Un raport al Cetățeanului explică ce se referă la secțiunile 24 și 28:

“Secțiunea 24 din lege prevede că orice persoană care dorește să reînnoiască licența trebuie să o facă cu 90 de zile înainte de data expirării. Secțiunea 28 stipulează că, dacă o licență de arme a fost anulată, arma trebuie aruncată sau cedată statului. Un interval de timp de 60 de zile a fost pus la dispoziție pentru renunțare, care trebuia făcută printr-un vânzător autorizat.”

Acum, când decizia inițială a Înaltei Curți a fost răsturnată, proprietarii de arme care nu și-au reînnoit licențele de arme de foc trebuie să-și predea armele de foc la cea mai apropiată secție de poliție, unde autoritățile vor proceda la distrugerea lor.

Mulți observatori politici naivi vor descrie acest eveniment ca o schemă obișnuită de control a armelor, dar orice student atent al politicii va recunoaște că porțile sunt acum deschise pentru viitoare intervenții – nu numai asupra drepturilor armelor sud-africane, ci și asupra altor aspecte ale vieții lor.

O privire asupra climatului politic actual al Africii de Sud ne va da o idee despre potențialele ramificații ale acestei scheme de control a armelor.

Problemele politice iau proporții  în Africa de Sud?

Deși Africa de Sud a fost martora la creșterea nivelului de libertate economică la scurt timp după încheierea Tratatului Apartheid în 1994, țara a adoptat o cale mai intervenționistă spre dezvoltarea economică în ultimii ani.

Această situație devine tot mai pronunțată odată cu Adunarea Națională a Africii de Sud, care a votat recent, 241-83, pentru a modifica constituția sud-africană pentru a permite exproprierea terenurilor fără compensație.

Partidul Congresul național african (ANC) cu tendințe socialiste și Partidul luptătorilor pentru libertatea economică (EFF) conduc inițiativa de expropriere sub steagul dizolvării diferențelor  rasiale care se presupune că au rămas intacte după tratatul Apartheid.

În timp ce confiscarea terenurilor nu a fost finalizată oficial, sud-africanii ar trebui să-și facă griji în legătură cu direcția în care se îndreaptă țara lor.

Și cum se potrivește controlul armelor în această ecuație?

Controlul Armelor de foc: Un instrument pentru tiranie

Indiferent de modul în care apologiștii sociali îl raționalizează, agenda redistribuționistă pe care guvernul sud-african o urmărește nu va fi implementată pasiv. În cele din urmă, trebuie făcută cu forța.

Tipul de putere pe care socialiștii îl caută este de tip monopolizat, în care forme extreme de control a armelor, cum ar fi confiscarea armelor, îi ajută.

Istoria confiscării armelor armelor este unul dintre cazurile repetate de tiranie.

Din țări precum Cuba și Uniunea Sovietică, demagogii aspiranți au folosit confiscarea armelor pentru dezarmarea populației. În mod logic, o populație neînarmată va face puțină rezistență împotriva actelor lor tiranice.

În cazul Africii de Sud, agricultorii și lucrătorii lor suferă deja atacuri împotriva proprietății lor. Cineva cu greu și-ar putea imagina ce s-ar întâmpla cu acești fermieri persecutați odată ce li se va retrage dreptul la autoapărare.

Pentru mulți americani care s-au bucurat de drepturi de arme din punct de vedere istoric fără precedent, situația de control a armelor din Africa de Sud poate părea îndepărtată și ciudată.

Dar nu faceți nici o greșeală, ultimul amestec al Africii de Sud cu controlul armelor nu se bazează pe intenții bune, mai ales atunci când se ia în considerare climatul politic pe care țara îl are.

Africa de Sud ar trebui să servească drept un avertisment corect pentru americani cu privire la consecințele periculoase ale controlului de arme de foc.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button