Statistică căsătorii/parteneriate civile pentru homosexuali la nivelul UE. [VIDEO] Următorul pas este adopția copiilor

Author:
Roșu – „căsătorie” unisex prin lege; Verde închis – căsătorie protejată prin Constituție; Verde deschis – căsătorie protejată prin lege; Portocaliu – „parteneriate civile”

În privinţa recunoaşterii legale a parteneriatelor homosexuale în Europa ţările aflate la vest de Franţa şi Benelux au reuşit să impună prin lege căsătoria între două persoane de acelaşi sex, iar până de curând Germania şi Austria, respectiv și câteva ţări est-europene acceptau parteneriatele înregistrate doar pe baza unor drepturi şi obligaţii diferite în funcţie de specificul fiecăreia. Acum au acceptat și căsătoria între sodomiți. Europa de Est, dar şi Italia au reușit să reziste. În schimb în unele ţări sunt posibile ambele situaţii: atât parteneriatele înregistrate pentru perechi heterosexuale şi homosexuale, cât şi mariajul homosexual.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

LIBERALII: Danemarca a fost prima. Încă de la sfârşitul anilor ’80, ţara a asigurat o posibilitate pentru înregistrarea unor parteneriate foarte apropiate de o căsătorie. Olanda a urmat cu parteneriatele înregistrate care nu erau valabile doar pentru cuplurile homosexuale – şi a introdus – ca prima ţară din lume – şi căsătoria între homosexuali, valabilă din 2001. Acest model – parteneriat înregistrat, apoi căsătorie – poate fi considerat deja drept un tipar scandinav sau al Benelux: Belgia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda – şi Islanda. În Belgia există modelul de “cohabitation légale”, o înregistrare a convieţuirii valabilă atât pentru cupluri heterosexuale, cât şi pentru cele homosexuale. Parteneriatele înregistrate există şi în Luxemburg.

În Franţa căsătoria între parteneri de acelaşi sex este posibilă din 2013, iar înainte aceste cupluri aveau posibilitatea de a încheia “un pact de solidaritate civil”, modalitate pe care o puteau aplica şi cuplurile heterosexuale. Interesant este din acest punct de vedere şi căderea Spaniei catolice care a permis deja din 2005, sub guvernul socialist condus de José Rodríguez Zapateros, căsătoria dintre homosexuali. În Germania pe de altă parte legea privind parteneriatul se referea doar la homosexuali, înainte ca anul trecut să fie aprobată şi căsătoria pentru cuplurile homosexuale.

În Irlanda drumul către introducerea căsătoriei între homosexuali a fost netezit de un referendum din 2015, iar înainte exista posibilitatea unei înregistrări civile. Astăzi ţara are, prin persoana lui Leo Varadkar, un premier homosexual. Căsătoria dintre parteneri de acelaşi sex este valabilă şi în Marea Britanie şi Portugalia, iar în Malta şi Luxemburg şi cuplurile heterosexuale pot recurge la o înregistrare civilă.

CONSERVATORII. Cehia, Croaţia şi Ungaria rămân la forma de înregistrare a parteneriatului pentru homosexuali. Guvernul conservator de dreapta condus de Viktor Orbán a menţinut căsătoria în Constituţie ca fiind o conexiune între bărbat şi femeie. Acest pas a fost făcut cu mult înainte – 2005 – şi de către Letonia, unde îşi mai păstrează valabilitatea şi acum.

În chestiunea căsătoriilor dintre homosexuali în Slovenia s-a iniţiat în urmă cu câţiva ani un referendum, care nu a avut un rezultat pozitiv pentru cuplurile de același sex; dar de peste zece ani ţara permite înregistrarea unor parteneriate pentru homosexuali. În Polonia ultraconservatoare nici nu se poate vorbi de parteneriate înregistrate şi orice iniţiativă singulară este respinsă de legislaţie. De aceea deocamdată nici nu poate fi vorba despre o căsătorie între homosexuali.

Aceleași condiţii există şi în Slovacia: Bratislava a luat Polonia drept exemplu şi, precaută, a interzis prin Constituţie încheierea unei asemenea căsătorii. În România, Serbia, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Albania şi Lituania cuplurile homosexuale forțează, prin intermediul tuturor organismelor internaționale, o recunoaştere legală.

În acelaşi timp Italia, membru fondator al UE, tot mai luptă cu căsătoria dintre cei de acelaşi sex. Introducerea acesteia a fost permanent controversată politic şi abia de doi ani legislativul a impus permiterea încheierii unui parteneriat pentru cei de acelaşi sex. Această formă se regăseşte şi în Grecia.

Mai sus vedem legătura strânsă între parteneriatul civil și căsătoria între persoanele de același sex. Odată deschisă portița pentru aceste fărădelegi, își face loc o a treia anormalitate, anume adopția de copii de către homosexuali. Mai jos puteți vedea o prezentare a situației în țările care au acceptat recunoașterea fărădelegea sodomită, iar acum trebuie să accepte și adopția copiilor de către sodomiți.

De aceea trebuie luptat ca în România să nu fie acceptat parteneriatul civil, iar în Constituție să scrie clar definiția căsătoriei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X