23 august 1944: Germania câștiga războiul dacă România nu întorcea armele?

Author:
Foto: http://ghdi.ghi-dc.org/map.cfm?map_id=2888

Atat Germania national socialista, cat si URSS-ul bolsevic, au dovedit inca de la inceput ca nu sunt prietenii Romaniei:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

VIDEO: 23 august 1939, pactul RIBBENTROP – MOLOTOV …

Video: DICTATUL DE LA VIENA si urmarile sale …

Si atunci Romania ce putea face? Sa ramana neutra nu putea, caci deja fusese hacuita. Asa ca a ales una dintre tabere: Germania.

Iar la 23 august 1944 a schimbat-o. Si de atunci, multi incearca sa afle raspunsul la doua intrebari:

– A facut bine Romania ca a intors armele?

– Germania castiga razboiul daca Romania nu intorcea armele?

Voi incerca si eu sa-mi dau cu presupusul in randurile de mai jos.

Referitor la prima intrebare, nu stiu daca a facut bine sau rau, insa consider ca a facut-o prost. A fost un dezastru pentru armata Romaniei. Sigur se putea schimba tabara si altfel.

In ceea ce priveste instaurarea comunismului, intorcand armele, trebuia sa fie limpede pentru toata lumea ca de el vom avea parte.

Ce se intampla insa daca nu intorceam armele? Daca Germania era invinsa si in acest scenariu, de asemenea se instaura comunismul. Aceasta varianta ar fi fost totusi mai buna pentru noi? Dupa razboi, ar fi ramas Ungaria cu Ardealul? Nu stiu.

Oricum, indiferent de varianta, tot de comunism am fi avut parte. Asta pentru ca Germania a pierdut razboiul. Se putea insa sa nu-l piarda?

 

Germania castiga razboiul daca Romania nu intorcea armele?

Majoritatea istoricilor considera ca intoarcerea armelor a scurtat razboiul impotriva Germaniei cu 6 luni. Altii considera ca se putea rezista pe linia Carpatilor cu mult mai mult.

Cat de mult ar fi insemnat acest timp castigat de Germania pentru a inclina balanta in favoarea sa? Cu un Hitler facand greseli precum in Ardeni (16 decembrie 1944 – 25 ianuarie 1945), desigur ca nu mai conta nimic. Dar daca nu existau astfel de erori de tactica, finalul razboiului ar fi fost totusi altul? Consider ca nu, caci Aliatii aveau la dispozitie un numar urias de combatanti pe care ii tot puteau arunca in lupta. De altceva aveau nevoie germanii iar pentru asta chiar aveau nevoie de timp:

 

Super armele nazistilor

Germania a avut pe intreg parcursul celui de al doilea razboi mondial o mare problema: mai putin combatanti decat Aliatii.

In istoria omenirii si altii au avut insa aceeasi problema si cu toate acestea au ajuns mari cuceritori, ca de exemplu Alexandru cel Mare sau mongolii. Cum au reusit? Evident, prin tactici stralucite pe campul de lupta, dar mai ales prin chestii noi impotriva carora inamicii lor s-au dovedit total nepregatiti. Cum ar fi falanga macedoneana in cazul primului. Iar in cazul celui mare mare imperiu terestru din istorie, anume cel mongol, putem enumera, printre multe altele:

  • calareti usori si aproape perfecti in manuirea arcului impotriva unor greoi cavaleri, ce prin comparatie abia se miscau
  • studierea in cele mai mici detalii a terenului si atragerea dusmanului fix in locul in care le convenea
  • un sistem de drumuri si poste ce permiteau transmiterea informatiilor la o viteza incredibila pentru acele vremuri

Ce au avut nemtii? Blitzkrieg.

Si arme mai bune, dar mai mult teoretic, caci practic, in general, ori le-au produs prea tarziu, ori nici n-au mai apucat sa le produca:

 

Horten Ho 229

Foto: https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/armele-miracol-ale-nazistilor-care-ar-fi-trebuit-sa-castige-razboiul

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Horten_Ho_229

 

Horten H.IX, după desemnare RLM Ho 229 (adesea numit Gotha Go 229) a fost un etalon german de avion de vânătoare/bombardier proiectat de Reimar și Walter Horten și construit de Gothaer Waggonfabrik spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Horten Ho 229 a fost primul aparat de zbor capabil să poată realiza cele „3 X 1000” cerințe cu care a fost proiectat: să transporte o încărcatură de 1000 Kg la peste 1000 de kilometri distanță cu o viteză de 1000 km/h. Acest avion din categoria „aripilor zburătoare” alimentate de motoare cu reacție, a fost de asemenea, primul avion militar stealth din istorie. După acest avion s-a inspirat construcția avioanelor militare F 117 Nighthawk, și Northrop Grumman B-2 Spirit.[1]

 

N-au apucat sa-l produca in serie.

 

Messerschmitt  Me-262

Messerschmitt Me 262 Schwable, the world’s first jet fighter. (U.S. Air Force photo) Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/82/Messerschmitt_Me_262_Schwable.jpg

Conform https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/mandria-luftwaffe-avionul-cu-reactie-messerschmitt-262-me-262

 

Chiar dacă a fost introdus târziu în dotarea Luftwaffe şi nu a reuşit să joace un rol decisiv în ultima parte a războiului, Messerschmitt  Me-262 rămâne unul dintre cele mai revoluţionare avioane din istoria aviaţiei moderne.  Este primul avion militar  operaţional cu reacţie  din lume . Me-262, prin elementele sale structurale, a reprezentat o platformă de dezvoltare pentru viitoarele avioane supersonice.

Doar 200 au fost operaţionale.

Messerschmitt Me 262 intră în dotarea Luftwaffe în aprilie 1944. Au fost create două variante de Me-262, pentru a îndeplini două tipuri de misiuni. Me-262 A”Schwalbe” a îndeplinit rolul de avion de luptă interceptor care să apere principalele obiective industriale germane de atacurile bombardierelor inamice. Cealaltă variantă de Avion Me-262 A denumită Sturmvogel a îndeplinit rolul de bombardier, pentru a satisface una din dorinţa lui Hitler de a avea un bombardier rapid.

Avioanele Me-262 au reuşit să  doboare aproximativ 500 de avioane inamice, pierzând în schimb 100.

Chiar dacă avionul cu reacţie Messerschmit nu a putut juca un rol major în ultima parte a războiului, constucţia sa a revoluţionat complet  industria aeronautică mondială.  Me-262 a marcat începutul erei avioanelor supersonice.

Me -262 a reprezentat punctul de pornire în dezvoltarea supersonicelor viitorului. După terminarea războiului, avioanele ME-262 rămase au ajuns să fie un obiect de studiu în cercetările Aliaţilor. În anii care au urmat războiul, Me-262 a fost supus la diferite teste de viteză. Aşa s-a ajuns ca multe elemente care îşi au originea de la Me-262  să fie incorporate în structura viitoarelor avioane cu reacţie, cum ar fi  americanul  F-86 Sabre şi  Boeing B-47 Stratojet . Cehoslovacia  a produs până în 1951, avioane Me-262 redenumite sub numele de Avia S-92.

 

Sunt doar doua exemple de super arme. Din aviatie. Suficiente pentru a le asigura germanilor superioritatea aeriana. Dar au fost produse prea tarziu, prea putine sau n-au fost produse deloc. Cele minim sase luni pe care le castigau daca Romania nu intorcea armele, erau de ajuns pentru a produce acele super avioane? Consider ca da.

Superioritatea aeriana era suficienta pentru castigarea razboiului? Teoretic, da. In prima faza castigau timp, tavalugul aliat dinspre vest si dinspre est incetinindu-se simtitor. De asemenea castigau liniste deasupra complexelor industriale unde se creau si alte super arme, despre care n-am mai amintiti aici.

In a doua faza, datorita darzeniei soldatului german, frontul se putea stabiliza pentru o vreme. Vreme suficienta pentru pregatirea unei contraofensive in care sa beneficieze din plin de toate super armele la care lucrau. Nu cred ca ar mai fi reusit sa ajunga din nou la portile Moscovei, dar un mare spatiu european germanic tot faceau.

 

In concluzie

Teoretic nemtii puteau deci castiga razboiul daca romanii nu intorceau armele.

Practic insa, nu cred. Deoarece in cele de mai sus n-am tinut cont de cea mai importanta componenta: papusarii.

Acestia au finantat Germania nazista. Fara banii lor acea tara distrusa dupa pierderea primului razboi mondial nu s-ar mai fi dezvoltat economic si nici macar nu ar mai fi visat sa porneasca a cuceri ceva:

31 iulie 1932 – Nazistii castiga alegerile din Germania / Urmeaza o extraordinara dezvoltare economica / Ce nu se spune: DE UNDE BANII?

Iar papusarii nu sunt idioti si nu cred ca in agenda lor de lucru exista si varianta ca Germania sa castige. Ceva, cumva, candva tot se intampla si Germania pierdea. Dadeau cu bomba atomica la Berlin sau trageau niste sfori de ei stiute astfel incat Adolf Hitler sa piarda oricum razboiul:

ADOLF HITLER a fost nepotul evreului ROTHSCHILD? A facut PACT CU DIAVOLUL? Sotia sa EVA BRAUN a fost EVREICA?

 

3 thoughts on “23 august 1944: Germania câștiga războiul dacă România nu întorcea armele?”

  1. sa completez ca nemtii nu au avut un singur portavion (macar) doar cuirasate depasite de aviatia imbarcata (tirpitz gen) , potavioanele fiind element decisiv in Pacific si nu au avut bombardiere grele (cu raza lunga ca anglo americanii)..au excelat calitativ NU la cantitate.. la tancuri, artilerie si arme de infanterie. prea putin pt a castiga un razboi pe doua fronturi.

  2. Prin invazia nemtilor in Urss, ia biciuit Dumnezeu pentru ca sau lepadat de Tar si prigoneau bisericile, si totodata cind au ajuns nemtii sub Moscowa, Stalin a permis ca Moscova sa fie inconjurata cu avionul cu icoana Maicii Domnului(linie pe care nemtii nau trecuto) a eliberat preoti din inchisori a permis sa reineapa slujbele in multe biserici, si din acel moment sa inceput incet cu incet retragerea nemtilor, asa ca invingerea asupra nemtilor mai inseamna si invingerea ortodoxiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X