Persoane transgender încurajate să devină preoți într-o campanie de diversitate a Bisericii Anglicane
Persoane transgender sunt încurajate să devină vicari ai Bisericii Anglicane, episcopii lansând o campanie de diversitate.
Episcopi în dioceza Lichfield au acordat noi îndrumari enoriașilor și clerului reamintindu-le că persoanele LGBT “pot accede la roluri de conducere și serviciu în biserica locală”.
Îndrumarul, intitulat “întâmpinând și onorând persoane LGBT+”, avertizează că reputația bisericii ca neprimitoare pentru persoane gay și transgender îi ține la distanță pe tineri.
“Sperăm că se vor simți încurajați să facă parte în consilii parohiale, de exemplu, și să fie sprijiniți să-și exploreze vocațiile”, se afirmă în îndrumar.
“Nimănui nu ar trebui să i se spună că identitatea sa sexuală sau de gen îl face un candidat necorespunzător pentru o funcție de conducere în biserică.”
Grupul, condus de episcopul diecezan Rt Revd Dr Michael Ipgrave, a avertizat de asemenea asupra “întrebărilor indiscrete în legătură cu practicile sau dorințele sexuale ale cuiva, sau experiența lor de gen”, spunând că e “aproape întotdeauna necorespunzător”.
Anul trecut sinodul general a votat pentru solicitarea interzicerii așa-numitei “terapii de conversie” de către guvern, ce urmăreste să-i ajute pe homosexuali să-și schimbe sexualitatea.
A votat de asemena în sprijinul introducerii unei noi liturghii pentru persoane transgender, deși episcopii au anunțat anterior că nu era necesară, și că cei intr-o astfel de circumstanță pot folosi liturghia existentă pentru afirmarea credinței botezului.
Noul îndrumar, ce e semnat de alți trei episcopi din dioceză, avertizează clerul că nu pot să “spună sau să insinueze că orientarea sexuală sau orientarea de gen poate fi schimbată cu credință sau că homosexualitatea sau diferența de gen e un semn de imaturitate sau lipsă de credință”.
Dacă sunt abordați de cineva nefericit cu sexualitatea sa, ei trebuie să fie “atenți la relațiile de putere implicate în astfel de rugăciuni și conversații, și posibilitatea abuzului spiritual sau emoțional”, se afirmă în îndrumar.
Se adaugă: “Precum Arhiepiscopul Justin a spus clar, percepția că Biserica e homofobă și transfobă este dăunătoare misiunii noastre, în special în cazul tinerilor.”
“Trebuie să contestăm această percepție apropiindu-ne de persoanele LGBT+ cu veștile bune ale iubirii lui Dumnezeu, modelând întâmpinarea și grija lui Dumnezeu către toți oamenii.”
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
De ce Biserica Anglicană e în criză?
Rădăcinile rupturii dintre aripa liberală și cea conservatoare pot fi urmărite cu decenii în urmă dar criza curentă a erupt în 2003 atunci când filiala americană a anglicanismului – Biserica Episcopală (Tec) – a hirotonit primul episcop homosexual deschis, Gene Robinson.
Anglicanii conservatori consideră că este împotriva învățăturilor Bibliei în timp ce liberalii spun că creștinismul trebuie să fie inclusiv.
Anumite biserici anglicane, în special în Africa și Asia, au rupt legăturile cu Biserica Episcopală, precum și cu filiala canadiană a anglicanismului, din cauza homosexualității.
O nouă biserică conservatoare separatistă a apărut în SUA și Canada cunoscută ca Biserica Anglicană a Americii de Nord (Acna).
Problema a culminat în 2008 când mulți conservatori au boicotat Conferința Lambeth, o reuniune globală a episcopilor ce are loc o dată la un deceniu, deoarece Tec era prezentă. Au avut loc mai mult inițiative cu scopul de a vindeca ruptura, dar toate au fost în mare parte ignorate.
Arhiepiscopul din Canterbury, Justin Welby, dorește acum să restructureze anglicanismul într-o confederație detașată pentru a permite dezacordul cu schisma totală.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Grupurile progresiste din biserică au întâmpinat inițiativa. OneBodyOneFaith, ce promovează incluziunea LGBT, a considerat că îndrumarul a fost “încurajator”.
Președintele organizației, Canon Peter Leonard, a spus: “Sper că munca depusă de dioceza Lichfield și acest comunicat clar vor timite un semnal puternic persoanelor LGBT+ că sunt bineveniți și apreciați în termeni egali cu frații și surorile noastre.”
“Iar către cei ce încearcă să ne trateze ca pe o problemă, să ne facă rău, să ne ignore și să ne nege darurile și chemările – că comportamentul lor nu va mai fi tolerat.”
Organizația a adăugat că “înțelege că și alte dioceze procedează într-un mod asemănător cu Lichfield”
Anul trecut biserica a publicat noi îndrumare despre hărțuirea homofobă și transfobă în cele 4.700 de școli ale sale.
La acel timp Arhiepiscopul din Canterbury a declarat că “Orice fel de hărțuire, inclusiv hărțuire homofobă, bifobă și transfobă cauzează traume profunde, ducând la tulburări mintale, auto-mutilare, depresie și sinucidere.”
“Ca parte centrală a teologiei creștine este adevărul că fiecare dintre noi a fost creat în chipul și asemănarea lui Dumnezeu.”
Preoților și episcopilor anglicani li se permite să intre în parteneriate civile, dar nu căsătorii de același sex.
Li se permite să intre în relații de același sex cu condiția să rămână celibatari.
Unii preoți homosexuali au părăsit biserica pentru a se căsători, în timp ce unul, Jeremy Pemberton, a pierdut un caz de discriminare după ce nu a putut lua un post ca preot de spital fiind căsătorit cu partenerul său.
Erata. In loc de,, Biserica anglicana” se va citi ,,adunarea eretica anglicana”. Ereticii, schismaticii, sodomitii, paganii, apostatii, ateii, necredinciosii sau rau-credinciosii si cei asemenea lor, nu pot alcatui ,,biserici”. Una e Biserica lui Iisus Hristos, cea Sfnta, Soborniceasca si Apostoleasca.
spurcăciunea pustiirii
Ei. Bine cu aceștia sau înhăitat domnii pseudo ierarhi
Tot la bani se trage nu ca le pasa de aia.