Ambasadorul SUA, Hans Klemm va fi schimbat. În vâltoarea ştirilor legate de mitingul PSD şi-a făcut loc o informaţie-bombă despre o mutare diplomatică la cel mai înalt nivel şi care are girul Administraţiei Trump, conform jurnalistului EvZ Dan Andronic. În acest sens, mai-marii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au fost deja înştiinţaţi.
În prim-plan este ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, care va preda ştafeta unui ambasador care are relaţii strânse cu preşedinele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.
„Vă dau o veste care să nu aibă legătură cu mitingul PSD, dar care să vă placă?
Ambasadorul SUA Hans Klemm pleacă din România! E sigur, deja MAE român a fost înștiințat!
De când știu? De vreo săptămână!
De când știe Klemm? De când nu a mai intervenit în treburile interne ale României!
Cine vine?
Unul din oamenii apropiați de Trump”, a scris Dan Andronic pe contul său de Facebook.
Deci SUA schimbă strategia în România. MAE a confirmat marea schimbare.
Cariera lui Hans Klemm şi obiectivele avute în România
Hans G. Klemm, noul ambasador al SUA în România, l-a avut profesor, la Indiana University, pe scriitorul român Matei Călinescu. Diplomat de carieră, Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est şi a fost reprezentant al Departamentului de Stat în Germania, Japonia şi Coreea de Sud.
Hans Klemm (61 de ani) a absolvit Indiana University cu o licenţă în Economie şi Istorie, dar şi Stanford University cu un masterat în Politici internaţionale de dezvoltare. Un amănunt mai puţin ştiut din biografia sa este legat de unul dintre foştii săi profesori de la Indiana University, scriitorul român Matei Călinescu.
„Interesul faţă de ţara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul şi regretatul scriitor şi critic literar român. De atunci, sunt fermecat de cultura, limba şi istoria României. Astăzi, avem aceeaşi viziune: o Europă întreagă, liberă şi în pace”, spunea Klemm în primul său mesaj ca ambasador în România.
Diplomat de carieră, Klemm a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat, iar în perioada 2012-2015 a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat. Înaintea numirii în această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul (Afganistan, intervalul 2010-2012).
„Ca ambasador, ţelul meu este să consolidez Parteneriatul nostru pentru securitate şi să sprijin respectarea statului de drept şi lupta dumneavoastră contra corupţiei. Voi lupta să extind comerţul bilateral şi investiţiile şi să întăresc relaţiile dintre poporul american şi poporul român”, preciza diplomatul în legătură cu obiectivele sale.
Până la venirea în România, Klemm a fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în Timorul de Est, din 2007 până în 2010, dar şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, în Biroul pentru Resurse Umane. Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.
În biografia acestuia se regăsesc şi activităţile diplomatice din Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.
În martie 2015, fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, anunţa intenţia de a-l nominaliza ambasador în România pe Hans Klemm. Peste câteva luni, Senatul SUA a aprobat în data de 22 iulie 2015 numirea lui Klemm în acest post. În audierile din Senatul SUA, Klemm declara despre România că „are mare potenţial, este una dintre cele mai rapide în dezvoltare din UE, are o datorie mică, este fiscal viabilă şi are o populaţie educată”. Totodată, acesta remarca faptul că existau „două impedimente”: „unul este corupţia, România are încă probleme serioase cu corupţia şi este poziţionată la coada clasamentului din UE. Iar cealălalt este infrastructura”.
Numirea lui Klemm ca ambasador la Bucureşti a venit după doi ani în care România nu a avut ambasador american, ci doar însărcinaţi cu afaceri care au condus reprezentanţa diplomatică a SUA. Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul la data de 14 decembrie 2012.
MAFIE
http://evz.ro/tender-declaratii-incendiare.html
http://evz.ro/culisele-puterii-romania.html
medicamente ieftine in Romania? Acum de domeniul SF ..
http://evz.ro/picara-import-export-medicamente.html
http://evz.ro/noul-ambasador-al-sua-in-romania-un-avocat-vorbitor-de-limba-rom.html
ptiu …, din lac in put. Cine pleaca si cine vine? O fi el un vorbitor de limba romana, dar si are un nume asa…
o fi bucuria lui Dragnea?
http://www.aktual24.ro/chirieac-anunta-sub-pseudonim-cine-va-fi-noul-ambasador-al-sua-romania-care-ar-fi-principala-misiune-acestuia/