https://www.youtube.com/watch?v=NaOzVpbeWO4
ROMÂNIA TACE: Ungaria și Polonia, alianță împotriva bugetului UE
http://www.flux24.ro/romania-tace-ungaria-si-polonia-alianta-impotriva-bugetului-ue/
Turcia și-a rechemat ambasadorii din Israel și SUA
Ankara a anunţat că a rechemat ambasadorii Turciei de la Tel Aviv şi Washington pentru consultări, după ce peste 50 de protestatari palestinieni au fost împuşcaţi mortal de forţele de securitate israeliene la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul.
http://www.flux24.ro/turcia-si-a-rechemat-ambasadorii-din-israel-si-sua/
Preţul laptelui la poarta fermei a scăzut cu circa 20% în ultimele două luni, de la 1,50 lei pe litru la 1,20 lei pe litru, potrivit cres–cătorilor de vaci, o scădere care nu se reflectă şi în preţurile de la raft, unde un litru de lapte de 1,5% grăsime costă în jur de 4 lei.
http://www.flux24.ro/scandalul-pretului-laptelui/
România fără angajaţi. Țara noastră este a treia în lume în privința deficitului de personal. Ne-au plecat specialiștii din țară, iar firmele nu mai au pe cine să angajeze. La ușile companiilor nu mai așteaptă nimeni cu CV-ul în mână. Șefii încearcă să pună la punct strategii prin care să îi rețină pe angajați pe termen lung. Totul pentru ca afacerea lor să resimtă cât mai puțin criza de forţă de muncă.
Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a anunţat luni că îşi va extinde şi înnoi capacitatea de intervenţie şi răspuns pentru căutarea şi salvarea vieţii omeneşti pe mare odată cu intrarea în dotarea instituţiei a două nave specializate ce urmează să sosească în portul Constanţa până la sfârşitul lunii iulie, investiţia ridicându-se la 50,6 milioane lei.
Letonia, Grecia, Estonia şi România sunt statele din Uniunea Europeană care, din 2007, au înregistrat cel mai semnificativ declin al investiţiilor ca procent din PIB, în timp ce Suedia, Austria şi Germania şi-au majorat investiţiile, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Cele mai sărace state membre ale Uniunii Europene şi-au propus să adere la zona euro, informează Bloomberg. Ultima este România, care, săptămâna trecută, a anunţat că îşi va prezenta strategia până la sfârşitul anului, readucând în prim plan o idee din 2015. România se alătură astfel Bulgariei şi Croaţiei, în căutarea unei căi care să ducă la aderarea la zona monedei unice. Acest demers ar putea să ajute aceste ţări balcanice să rămână aproape de nucleul UE, în condiţiile în care apar semne de întrebare cu privire la distribuţia viitoare a fondurilor de dezvoltare.
Peste 300 de pisici au fost ucise în cadrul unui experiment din SUA. O investigaţie a dezvăluit că un laborator din cadrul Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii (USDA) a înmulţit pisici în scopul cercetărilor pe care le-a ucis când nu au mai fost necesare.
Preşedintele indonezian Joko Widodo i-a cerut parlamentului de la Jakarta să revizuiască legislaţia antiterorism, în urma atacurilor comise duminică şi luni asupra a trei biserici şi a sediului poliţiei din oraşul Surabaya (nord-estul insulei Java), incidente soldate cu cel puţin 18 morţi şi zece răniţi, transmit Reuters şi dpa.
Ayman al-Zawahri, liderul rețelei teroriste Al-Qaida, afirmă într-o înregistrare recentă că orașul Tel Aviv este teritoriu musulman și nu poate fi cedat evreilor, informează site-ul agenției de știri Reuters.
Ministrul iranian de Externe- turneu diplomatic în China, Rusia şi Europa. Un înalt responsabil iranian a declarat, la Teheran, că ţările europene au la dispoziţie 60 de zile pentru a da garanţii Iranului că interesele acestuia vor fi respectate în cadrul acordului nuclear, în condiţiile retragerii Statelor Unite. Declaraţia survine în timp ce ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif a început ieri, un turneu diplomatic în China, Rusia şi Europa în încercarea de a salva acordul.
Administraţia americană ameninţă companiile din Uniunea Europeană cu sancţiuni. Donald Trump este pregătit să impună sancțiuni companiilor europene care își desfășoară afaceri în Iran după retragerea SUA din acordul nuclear internațional cu Iranul, a reiterat administrația americană duminică, 13 Mai.
https://www.theguardian.com/world/2018/may/13/us-sanctions-european-countries-iran-deal-donald-trump
Ambasadorul SUA solicită europenilor noi propuneri. Noul ambasador al SUA la Berlin, Richard Grenell, nu crede că actualul conflict vamal dintre Europa şi Statele Unite ale Americii se va acutiza, dar continua să facă presiuni.
http://www.dw.com/ro/ambasadorul-sua-solicit%C4%83-europenilor-noi-propuneri/a-43750569
Coreea de Sud a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva deciziei autorităţilor SUA de a impune tarife de import la maşini de spălat şi panouri solare, a anunţat, luni, Ministerul Comerţului de la Seul, transmit Reuters şi Yonhap.
Soarta companiei ZTE pare să fie destul de clară, aceasta anunţând săptămâna trecută încetarea operaţiunilor majore, ceea ce înseamnă că nu mai produce noi dispozitive. Se pare însă că există o mică speranţă pentru continuarea existenţei, întrucât preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a comunicat public că lucrează cu preşedintele chinez Xi Jinping pentru a soluţiona această situaţie. Nu este clar dacă cei doi vor ajunge însă la o înţelegere.
http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/donald-trump-ar-putea-salva-compania-chineza-zte-17214445/
Un comandant al Coaliției arabe din Yemen a anunțat, luni 14 Mai, lansarea unor „ample operațiuni militare” împotriva miliţiilor Houthi din orașul Al Hudaydah. Comandantul a declarat că miliţiile Houthi „şi-au pierdut poziţiile de luptă şi fug în grup lăsând în urmă echipamentul, armele și cadavrele camarazilor lor”.
Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abul Gheit, a catalogat drept „ruşinoasă” iniţiativa unor ţări de a celebra alături de Statele Unite mutarea ambasadei la Ierusalim, relatează cotidianul Times of Israel.
Martin Weiss, ambasadorul Austriei în Israel, care va lua parte la evenimentele cu ocazia mutării Ambasadei SUA la Ierusalim, a afirmat că ambasada ţării sale este şi va rămâne la Tel Aviv, informează site-ul agenţiei Dpa.
Mitt Romney, candidat la un loc în Senatul american din Utah, declară că Robert Jeffress, un baptist proeminent, nu ar trebui să spună rugăciunea de deschidere a Ambasadei SUA în Ierusalim pentru că este un „bigot religios”. Robert Jeffress spune că — nu poți fi salvat doar pentru că eşti evreu — și că — mormonismul şi islamul sunt erezii din adâncul iadului, a zis Romney.
Confruntări violente între evrei şi arabi au izbucnit pe Muntele Templului, în timp ce Ivanka și Jared au sosit pentru deschiderea Ambasadei SUA la Ierusalim. Tensiunile au fost la cel mai înalt nivel în inima Orașului Vechi al Ierusalimului, unde coloniștii evrei au luat cu asalt al treilea loc sfânt al islamului, moscheea Al-Aqsa, ca să ridice steagul Israelului.
Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a afirmat că ţara sa va continua să acţioneze pentru a împiedica tentativele de trecere a frontierei dinspre Fâşia Gaza, după ce manifestaţiile palestinienilor împotriva deschiderii ambasadei americane la Ierusalim s-au soldat luni cu zeci de morţi şi sute de răniţi, transmite dpa.
Bilanțul confruntărilor dintre palestinieni și militari isrelieni la gardul de securitate dintre Fâșia Gaza și Israel a crescut de la 4 morți astăzi dimineață (luni) la 52 de morți și mii de răniți după-amiază, potrivit unor surse medicale din Gaza, cu puțin timp înainte de deschiderea oficială a Ambasadei american în Ierusalim. Forțele aeriene israeliene au lovit ținte Hamas în nordul Fâșiei Gaza.
HSBC Holdings Plc a finalizat o tranzacție folosind blockchain, o tehnologie despre care a spus că este viabilă din punct de vedere comercial pentru schimb financiar. Tranzacția, prima de acest tip, s-a făcut în reţea de tip cap-la-cap între un cumpărător, un vânzător și băncile lor, care a fost finalizată pe o aplicație digitală partajată, în direct, fără a fi nevoie de sisteme multiple, potrivit HSBC.
În rândurile americanilor catolici, incinerarea celor decedaţi a crescut rapid în popularitate din cauza costurilor crescute cu înmormântarea, a lipsei locurilor de veci sau din alte motive. Vaticanul a ridicat interdicția de incinerare în 1963. În 2016, rata de opţiune pentru incinerare a celor decedaţi din SUA a trecut de 50% pentru prima dată, potrivit ‘National Funeral Directors Association’. Până în 2025, este de așteptat să ajungă la 63,8% iar până în 2035 la 78,8%. Statele americane din Vest conduc cu o rată a opţiunii de incinerare a celor decedaţi, ce depăşeşte 70%.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se pregătește pentru ‘cel mai negru scenariu’ pe măsură ce epidemia de Ebola începută în Republica Democrată Congo ia proporții, scrie cnn.com.
evreul nu-i evreu destul pana nu-i si „prooroc” ..
https://www.activenews.ro/stiri-social/Moise-Guran-afirma-ca-%E2%80%9Ese-coace-un-%E2%80%9Eun-eveniment-declansator-al-unor-mari-miscari-sociale.-Adrian-Severin-confirma-Logica-ne-spune-ca-in-urmatoarele-luni-ne-asteapta-o-lovitura-de-forta-150880