Terapeuții apreciază că usturoiul verde este un tămăduitor universal. În același timp, dintre legumele de primăvară, tratamentul cu usturoi verde are rezultate spectaculoase și această terapie este cel mai vechi leac împotriva cheagurilor. Calitățile deosebite ale usturoiului se datorează conținutului de alicină, o substanță cu efect antibiotic, dar și complexului de vitamine: A, B1, B2 și C.
Totodată, în compoziția acestei legume se remarcă și substanțe minerale valoroase dintre care trebuie amintite: calciul, siliciul, sulful, fosforul și potasiul. Studiile au scos la iveală faptul că această legumă este una dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene, fiind de mare folos și în combaterea efectelor negative ale fumatului, în reducerea incidenței cancerului pulmonar, fiind și cel mai vechi și benefic leac împotriva cheagurilor și trombozei arteriale. În lumea monahală, de exemplu, maicile de la Mănăstirea Govora folosesc usturoiul la fiecare masă, iar acest leac al tuturor bolilor face parte din viața lor. Maica stavroforă Heruvima precizează acest lucru în cartea ”Leacuri mânăstirești”, realizată de Mariana Borloveanu, jurnalistă și absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.
O rețetă foarte veche, de mai bine de 1000 de ani, transmisă prin intermediul călugărilor tibetani, a pătruns în mediile monahale din toată lumea. Această rețetă cu usturoi verde este eficientă în vindecarea tumorilor benigne și poate să prevină și infartul miocardic.
Ingredientele acestui leac sunt următoarele: 400 g usturoi verde, 300 ml alcool rafinat și 50 ml lapte de capră la fiecare administrare.
Cum se prepară: Se curăți bine și se spală 400 g usturoi verde de la care se păstrează căpățâna albă. Aceasta se taie în bucățele, apoi se pisează bine într-o piuliță de lemn. Compoziția obținută se pune într-un vas de sticlă în care s-au pus 300 ml alcool rafinat. Compoziția acesta se păstrează la rece timp de 10 zile, după care se strecoară printr-un tifon, apoi se transferă într-o altă sticlă, închisă ermetic. Aici se mai păstrează timp de 3 zile. După aceea, compoziția se strecoară din nou, se păstrează la rece în sticluțe mici, închise la culoare.
Calugari tibetani?… vedeti cum de la o intentie buna ajung sa fie promovate principii neortodoxe… articolul incepe cu leacuri manastiresti de la o manastire de msici din Romania pt ca apoi sa recomande leacuri de la tibetani. Informatiile despre usturoi sunt binevenite dar la restul trebuie atentie la filtrarea datelor.
Nu uitați de leurda din pădurile noastre. Trebuie să apară pe vremea asta.
Doamne ajută!
A aparut dinainte de saptamana cu ninsori,acum e plin de asazisul nisip saharian adus de ninsorile respective(paduri la nordul Bucurestiului)
…rectific:praf saharian