Citez din articolul Buluceală la paşapoartele electronice:
Noile documente de călătorie costă 266 de lei şi sunt valabile cinci ani
Sute de români s-au grăbit în primele zile lucrătoare ale acestui an să-şi facă noile paşapoarte electronice. În Capitală, oamenii au stat la coadă de la primele ore ale dimineţii ca să-şi depună actele. Nu durează mult şi nici nu e complicat. Noul document conţine un cip cu datele personale şi are două elemente biometrice: imaginea facială şi amprentele de la degetele arătătoare.
De la începutul acestei săptămâni, şi în Capitală se pot depune actele pentru paşapoartele electronice. Dacă vechiul document a expirat şi vreţi să vă faceţi unul nou, trebuie să vă prezentaţi la Serviciul Paşapoarte din localitatea de domiciliu cu următoarele documente:
1.actul de identitate;
2. vechiul paşaport;
3. chitanţele în valoare de 266 de lei, cât costă noul act, sumă care se achită astfel: 234 de lei la CEC Bank şi 32 de lei la trezorerie.
Este gata în 10 zile lucrătoare
Cei care îşi fac paşaport electronic, cu excepţia copiilor mai mici de şase ani, sunt amprentaţi. Faţă de modelul vechi, paşaportul electronic conţine 50 de elemente de siguranţă. Potrivit reprezentanţilor de la Serviciul Paşapoarte, actul este gata în 10 zile lucrătoare şi e valabil 5 ani.
Puteţi folosi actele vechi până când expiră
Paşapoartele vechi sunt valabile până la expirare. În cazul în care nu aveţi bani sau nu vreţi să vă scoateţi un paşaport biometric, puteţi să vă faceţi unul simplu, temporar, care e valabil un an şi costă 196 de lei.
«Nu mi-e teamă de documentul cu cip»
Mihai Vodă (39 de ani) a fost printre primii bucureşteni care şi-au depus actele pentru paşaportul biometric. Bărbatul a venit la sediul din strada Nicoale Iorga nr. 27-29 fără nici o reţinere. “Nu mi-e teamă de noul document cu cip. Am auzit şi eu toate discuţiile cum că aceste paşapoarte au în cip codul 666, care ar fi numărul diavolului. Nu mă interesează şi nu cred în toate prostiile astea. Mie mi se pare că noile documente sunt mai moderne şi mai sigure”, ne-a spus bucureşteanul.
În cursul anului trecut, mai multe organizaţii au protestat faţă de amprentarea şi introducerea datelor personale într-un cip. Nici reprezentanţii Bisericii n-au privit cu ochi buni noile documente, iar Gigi Becali a declarat: “Eu pe dracu’ în documentele mele nu-l bag”.
6.000 de români au astfel de paşapoarte
Până acum, 6.000 de români şi-au ridicat noile documente, iar primii au fost argeşenii. Mai sunt doar şase judeţe (Bacău, Braşov, Hunedoara, Teleorman, Timiş şi Vrancea) unde, momentan, nu se pot face astfel de acte. Până pe 18 ianuarie, sistemul va fi implementat şi aici.
Iata si ce putem citi in articolul Coada la vaccinare de frica porcinei:
Decesul actorului Toni Tecuceanu, mediatizat mult mai intens decat cazurile celorlalte persoane care au murit tot din cauza gripei porcine, a bagat spaima in romani. Astfel, imediat dupa decesul artistului de la „Cronica Carcotasilor”, numarul romanilor care merg sa se vaccineze a crescut de peste zece ori. De la nici 20 de romani pe zi care ajungeau la cabinetul de la Spitalul „Matei Bals” din Bucuresti, ieri s-a facut deja coada si s-a ajuns la 200 de persoane care au cerut sa se vaccineze.
Datele Ministerului Sanatatii arata ca, in ultimele 24 de ore, s-au mai inregistrat sapte decese (s-a ajuns la 73), numarul total de cazuri de imbolnaviri cauzate de virusul gripal A/H1N1 ridicandu-se pana in prezent la 5.941.
Comentariu saccsiv:
Dupa cum observati, iar apare Aritmetica ticalosita: „numarul total de cazuri de imbolnaviri cauzate de virusul gripal A/H1N1 ridicandu-se pana in prezent la 5.941” …
De ce am postat cele doua articole impreuna? Pentru a se intelege cat de usor se va accepta in viitorul apropriat semnul fiarei. Probabil ca majoritatea celor care stau la coada la vaccin si la pasapoarte electronice vor zgaria cu unghiile portile centrelor unde se va face insemnarea pentru ca nu cumva sa ramana fara el …
Dar nu acesti nefericiti poarta toata vina, ci maestrii spalarii pe creieri si ai manipularii.