China e pregătită de război. Armata de la Beijing, pusă în „alertă maximă”

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China şi-a mobilizat toate forţele armate la nivel de „alertă ridicată” pe fondul escaladării tensiunilor din Peninsula coreeană, transmite CNN News.

Mobilizarea forţelor armate din China este văzută ca o pregătire a regimului de la Beijing în vederea unui potenţial conflict între Statele Unite împreună cu aliaţii săi şi Coreea de Nord.

Un oficial din Pentagonul american a declarat joi că armata Chinei, pe lângă faptul că şi-a pus bombardierele în stare de alertă, şi-a intensificat şi pregătirea aparatelor de zbor, ducându-le la capacitate maximă de acţiune.

Potrivit oficialului american, măsurile luate de China au menirea de „a reduce timpul de reacţie în cazul unor pericole care apar din Corea de Nord”.

China a avertizat recent că un război poate izbucni „în orice moment” între Washington  şi regimul de la Phenian.

Şi militarii din Coreea de Sud au fost puşi în stare de alertă în ultimele 48 de ore, pe fondul tensiunilor în creştere legate de intenţile lui Kim Jung-un.

Peninsula Coreeană pendulează între posibilitatea declanșării unui război sângeros, care ar putea provoca sute de mii sau chiar milioane de victime în cazul utilizării armelor nucleare. SUA mobilizează în regiune vase militare, amenințând Coreea de Nord cu un atac preventiv, în timp ce Phenianul promite să transforme totul într-un ocean de foc. Confruntarea pare una inevitabilă, iar orice scânteie poate provoca o adevărată explozie.

Anume în astfel de culori cea mai mare parte a presei din Europa și Asia descrie situația. Unicul loc în care lipsește orice panică, oricât ar părea de paradoxal, este chiar Coreea de Nord. Corespondentul Sputnik Korean, care a vizitat această țară cu ocazia aniversării a 105-a de la nașterea lui Kim Ir-Sen, a reușit să se convingă că în Phenian oamenii trăiesc o viață obișnuită, fără a fi panicați de un eventual război nuclear cu SUA.

Unul dintre motive ar putea fi faptul că presa din Coreea de Nord are grijă de celulele nervoase ale cetățenilor, încercând să nu tensioneze situația. Mai ales că în aceste zile țara sărbătorește Ziua Soarelui, iar liderii politici consideră că nu ar fi rațional să atragă cetățenii în discuțiile asupra problemelor care sunt exclusiv de competența diplomaților nord-coreeni.

Oamenii se grăbesc la muncă, revin de la cumpărături acasă, stau la coadă, așteaptă transportul public la stații, se plimbă cu familia și copiii, se pregătesc de sărbătoare, discută cu prietenii în drum spre facultate, se adună la picnicuri și savurează vremea frumoasă din Phenian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X