Papa contestat tot mai mult de masonerie

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderul Confesiunii Catolice este contestat tot mai tare la Sfântul Scaun. Criticile la adresa sa s-au înteţit după prezentarea demisiei de către Marele Maestru al Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, iar acuzaţiile care i se aduc în public sunt grave. Mai exact, primul papă iezuit din istorie este criticat pentru ipocrizie şi acuzat de instaurarea unei conduceri autoritare. Un mesaj în acest sens a împânzit Roma, fapt nemaiîntâlnit de la dispariţia Statelor Papale, în 1870.

„Ah, Francisc, ai intervenit în congregaţii, ai înlăturat preoţi, ai decapitat Ordinul de Malta şi Franciscanii Neprihănitei, ai ignorant cardinalii… Dar unde e milostivirea ta?“, a fost acuzat şi întrebat deopotrivă cel de-al 266-lea şef al Confesiunii Catolice pe sute de postere scrise în dialect roman şi lipite de către anonimi în noaptea de vineri spre sâmbătă în capitala Italiei.

Posterele au fost acoperite imediat, iar poliţia italiană a deschis o anchetă.

Conflict în jurul Ordinului de Malta

Până la găsirea vinovaţilor, este clar că acest mesaj acuzator apare în plină intensificare a conflictului din jurul Ordinului de Malta. Conflictul dintre Papa Francisc şi conducerea Ordinului de Malta mocnea de mai mult timp, dar a luat amploare în ultimele două luni, ducând la demisii surprinzătoare, atacuri sub centură şi acuzaţii grave de ambele părţi.

La 6 decembrie 2016, marele cancelar Albrecht Freiherr von Boeselager, numărul trei în ierarhia Ordinului, a fost demis de către Marele Maestru Matthew Festing, cu aprobarea cardinalului Raymond Leo Burke, pentru proastă gestionare în cazul unor acţiuni de distribuire de prezevative în Myanmar. După această demitere, Papa a format o comisie în scopul de a clarifica lucrurile. Însă Marele Maestru, un conservator declarat, a respins legitimitatea comisiei trimise de la Vatican şi l-a acuzat pe Papa de încălcarea suveranităţii Ordinului său. La rândul său, Vaticanul a denunţat o tentativă de discreditare a membrilor acestei comisii şi a îndemnat conducerea Ordinului să coopereze în cadrul anchetei. În cele din urmă, Papa i-a cerut demisia lui Festing, care a acceptat-o la 28 ianuarie. Totodată, Papa i-a retras orice rol lui Burke, un ultraconservator plasat în acest post onorific pentru a fi îndepărtat din aparatul administrativ al Vaticanului şi care îl sfidează deschis pe Suveranul Pontif în problema divorţurilor.

Surprinzător sau nu, posterele critice la adresa Papei Francisc au apărut chiar în ziua renunţării la serviciile lui Raymond Leo Burke şi înlocuirii acestuia cu arhiepiscopul Angelo Becciu.

Într-o scrisoare publicată de Vatican sâmbătă, Francisc îi transmite arhiepiscopului Angelo Becciu că va fi „purtătorul său de cuvânt“ pe lângă Ordinul de Malta până la alegerea noului Mare Maestru. Becciu a fost totodată însărcinat cu reconcilierea părţilor aflate în conflict, pregătirea alegerilor şi „reînnoirea spirituală şi morală a Ordinului“.

Ordinul de Malta a apărut la Ierusalim în secolul XI în vederea îngrijirii bolnavilor şi a fost recunoscut de Sfântul Scaun la începutul secolului următor. În prezent administrează centre medicale în 120 de ţări şi are 13.500 de membri şi 100.000 de angajaţi sau voluntari.

Conducătorii Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta nu sunt clerici, însă depun jurământul sărăciei, castităţii şi supunerii faţă de Suveranul Pontif.

4 thoughts on “Papa contestat tot mai mult de masonerie”

  1. Pai si nu e asa normal sa fie contestat daca lupta pe drept cu masoneria, nustiu cum e la catolici, dar la ortodocsi , masoni sunt sub anatema.Masoni sunt vrajitori moderni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X