Raport ŞOC: Începând cu 9 / 11 au fost mai mulţi americanii ucişi de către poliţie decât militarii ucişi în război
În cadrul unui discurs cu ocazia Zilei Memoriale la Cimitirul Naţional Arlington, Virginia, generalul de marină Joseph Dunford a elogiat cei 40 de milioane de americani ce au făcut serviciul militar de la războiul revoluţionar încoace. Acesta a evidenţiat şi că 5.000 de militari au fost ucişi în mod tragic în cadrul intervenţiilor din afara graniţelor SUA de la lansarea războiului împotriva terorii după 9 / 11.
Mii de familii îi jelesc zilnic pe cei dragi care au fost răpuşi, iar maşina războiului care i-a trimis către o moarte prematură nu dă vreun semn de încetinire.
Ni se spune că aceşti soldaţi, bărbaţi şi femei, au murit luptând pentru libertatea noastră.
Teroriştii urăsc libertatea noastră este declarația celebră a lui George W. BUSH după 9 / 11. Dar, dacă acest lucru a fost adevărat, cu siguranţă au puţine motive să ne mai urască în acest moment, întrucât libertatea în America s-a prăbuşit după acea zi fatidică de septembrie.
În ultimii 15 ani, America a căzut sub bareme la indicatorii ce poziţionează ţările lumii în funcţie de nivelul de libertate.
Americanii se află sub continuă supraveghere, fiecare mişcare fiindu-ne analizată la microscop de către gealaţi guvernamentali, ce ne „protejează” de „terorişti”. Ne aflăm sub perpetuă ameninţare cu violenţă din partea statului pentru că deţinem o plantă, ne atârnăm un bec la maşină sau pentru că pur şi simplu ne plimbăm pe stradă.
Americanii sunt în mod constant paranoici în momentele când luminile albastră şi roşie apar în oglinda retrovizoare, momente care în majoritatea cazurilor se soldează cu jecmănire, și care s-ar putea la fel de bine termina cu o vizită la spital, închidere într-o celulă sau chiar mai rău.
Pe Tărâmul celor liberi, poliţia a ucis mai multe persoane într-o lună decât Regatul Unit al Marii Britanii în întregul secol 20.
Pe Tărâmul celor liberi, poliţia ucide de peste 70 de ori mai mult faţă de media altor naţiuni din lumea civilizată.
Pe Tărâmul celor liberi ni se spune să ne temem de „terorişti”, însă poliţia statală a ucis cu de peste 58 de ori mai mulţi oameni decât toate activităţile teroriste de după 9 / 11. În plus, în timp ce moartea a peste 5.000 de soldaţi este categoric tragică, acest număr păleşte prin comparaţie cu numărul de cetăţeni americani (dintre care mulţi militari) ucişi de către poliţişti.
Anterior lunii mai 2013 nu a existat o autoritate independentă care să contorizeze câţi cetăţeni au fost ucişi de către poliţie. Cu toate acestea, FBI estimează cu lejeritate la peste 500 de cetăţeni pe an.
Matematica simplă ne arată că începând cu 9 / 11, folosind estimarea FBI-ului, poliţia a ucis mai bine de 7.000 de persoane. Oricum, numărul este chiar mai mare acum că site-uri precum
Killed by Police, Cop Crisis şi the Counted există şi detaliază fiecare ucidere publică făcută de către poliţia americană.
Utilizând cele mai recente date din 2013 încoace, şi rămânând conservatori prin folosirea lejerului bilanț artificial al FBI-ului, de 500 de persoane pe an până în 2003, pragul mortuar atinge gogeamite valoarea de 8.296 persoane.
Pe Tărâmul celor liberi, cetăţenii sunt ucişi de către funcţionari publici cu o medie aproape dublă faţă de militarii răpuși în război.
Însă oamenii ucişi sunt criminali, nu? Merită să fie ucişi, nu? Greşit.
Deşi mulţi dintre oamenii ucişi de către poliţie în ultimii 15 ani şi-au căutat-o cu lumânarea, toţi meritau un proces echitabil. Ca să nu mai spunem că mulţi dintre cei ucişi au nimerit peste poliţistul greşit fiind implicaţi în infracţiuni fără victime, precum consumul de plante interzise. Mai mult, unele dintre aceste victime sunt copii nevinovaţi, precum
Jeremy Madis din Louisiana în vârstă de 6 ani.
Nu există nici un dubiu că există criminali şi că ei reprezintă un pericol pentru cei din jur. Însă, atunci când numărul oamenilor ucişi de propriul guvern îl depăşeşte masiv pe cel al oamenilor care au murit luptând pentru respectivul guvern în războaie externe – ceva trebuie spus.
Unii vor spune că întrucât America este mult mai mare decât Anglia ca populaţie, acesta este motivul pentru care poliţiştii americani ucid mai mult. Aceasta însă este o bătaie de joc.
Pentru a expune această batjocură, putem compara SUA cu China comunistă.
China, a cărei populaţie este de 4 ori şi jumătate mai mare decât cea a Americii, a înregistrat 12 omoruri săvârşite de către poliţişti în anul 2014.
În acelaşi interval, ofiţerii din SUA au ucis de 92 de ori mai mulţi oameni.
De ce este poliţia din SUA mult mai predispusă la ucidere decât cea din oricare alt stat civilizat?
Nu vom pretinde că poliţiştii din SUA omoară cu de 70 de ori mai multe persoane decât cei din alte state moderne din doar un motiv. Însă, o parte a acestei situaţii multi-faţetate care a condus la uşurinţa de a apăsa pe trăgaci a copoilor americani este antrenamentul lor.
Această violenţă excesivă s-a agravat atât de mult încât şefi din poliţia americană sunt trimişi în Scoţia, cu scopul de a învăţa paşi pentru schimbarea acestei paradigme mortale. Un fost negociator de ostatici din cadrul poliţiei din Boston, Chuck Wexler, a adus o echipă de poliţişti într-un ultim efort de a drege busuiocul şi de a reduce numărul omorurilor făcute de către Poliţie, iar această poveste a fost documentată de către Sky News.
Conform acestora:
În timp ce cele două grupuri de poliţişti s-au întânit, domnul Chuck Wexler a explicat cum un poliţist american ar scoate arma atunci când ar fi confruntat cu un suspect ce ţine o piatră în mână.
„Vei ucide pe cineva pentru că deţine o piatră, asta vei face.” A spus domnul Wexler.
„Ce părere ar avea societatea de aici vis-a-vis de faptul că tu împuşti pe cineva ce are o piatră? Nu ar accepta acest lucru.”
Ofiţerii seniori din cadrul LAPD şi NYPD au urmărit demonstraţii la centrele de antrenament ale Poliţiei Scoţiene.
Camerele Sky News i-au însoţit pe aceştia în timp ce patrulau prin Glasgow, şi au urmărit cum poliţişti neînarmaţi au gestionat o varietate de situaţii potenţial violente.
Raportul a evidenţiat faptul că poliţia din Scoţia ştie cum să evite confruntările. În loc să apeleze instant la violenţă mortală, poliţistul scoţian va face un pas în spate, va folosi scuturi de protecţie, sau se va poziţiona în spatele unei maşini pentru a se feri.
Comisarul Jim Young antrenează anual în Scoţia sute de recruţi poliţişti.
„Stilul american poliţienesc este foarte autoritar” a declarat acesta.
„Există o diferenţă de abordare, direct la acest nivel, atunci când dai ordine oamenilor, ţipi la ei. Nu poţi continua oricum după asta.”
„În schimb, dacă începi cu un ton calm, redus, îţi poţi ajusta comunicarea pe parcurs spre a o adapta situaţiei.”
Practic, ceea ce această experienţă relevă faptul că poliţiştii americani sunt agresivi atât verbal cât şi fizic – ceea ce este mortal.
Vestea bună este că există poliţişti conştienţi de acest lucru şi care iau iniţiativă, precum şefii care se deplasează în Scoţia, pentru a remedia acest aspect.
„Era timpul să luăm atitudine iar aceasta este şansa noastră.” a spus domnul Wexler. „Ne aflăm în criză însă este şi o oportunitate de a face lucrul cuvenit.”
Mai jos este un clip ce deschide ochii poliţiştilor americani ce învaţă să fie mai puţin violenţi. Acest antrenament nu poate avea loc suficient de repede având în vedere că America este deja pe cale de a mai ucide încă 1.000 de cetăţeni în 2016.
tradus de Cristian
Personal cred ca se urmareste radicalizarea tarii , si ajungerea la o anarhie, mai ales ca americani detin si arme de foc, e valabil si la tarile europene, pentru a se distruge una pe alta, cei mai mari dusmanii ai ortdoxiei se vor anihila reciproc fara nici o satisfactie, cei 2 dusmani Musulmani si Eretici protestanti.