Călin Georgescu a publicat luni dimineața, pe rețelele sociale, un mesaj în care a atacat dur multinaționalele care se îmbogățesc pe spinarea românilor.
Textul mesajului este următorul:
POPORUL ROMÂN nu va mai permite unor companii să se îmbogățească dacă asta presupune sărăcirea noastră, ca neam și țară, cu orice preț.
O solicitare fermă către OMV Petrom: scădeți prețul la pompă de urgență, miroase a vapori de corupție!!!
Motivul solicitării:
– Prețul mediu la țiței scade cu 11,4%
– Statul elimină taxa pe țiței procesat
– Profitul OMV crește cu 54%
– Prețul acțiunii OMV crește cu 24%
Concluzie: În condițiile expuse mai sus, de ce pentru poporul român prețul benzinei și motorinei crește la pompă? De ce? Normal era să scadă (conform cifrelor exprimate).
OMV-Petrom vă merge bine în România?! Atunci să le meargă bine și românilor în România.
Vă vedem și VĂ JUDECĂM.
Noi, poporul!
La numai 15 minute de la publicare, postarea depășise 3000 de like-uri.
În mesaj, Călin Georgescu a reluat o parte din afirmațiile făcute duminică seara, la emisiunea Ancăi Alexandrescu, despre modul în care OMV se îmbogățește (cu profituri astronomice), în timp ce românii sărăcesc.
Cel puțin trei lucruri sunt foarte importante în postarea lui Georgescu:
1. Prețul benzinei la pompele autohtone, care nu se mai oprește din crescut, reprezintă o durere cvasi-generală a românilor, indiferent de simpatiile lor politice.
Totuși, Georgescu este singurul care a avut curajul să atace acest subiect sensibil. Nici unul dintre contracandidații săi nu a făcut-o, de frică să nu îi supere pe „stăpânii dinafară”.
Astfel, el marchează puncte politice suplimentare și consolidează granița care îl delimitează de restul clasei politice.
2. În ultimele sale apariții publice, Georgescu a început să iasă din linia generalităților și principiilor și a devenit mai pragmatic. Dovedind că nu este nici pe departe „aerian” sau „diliu”, așa cum încearcă să-l prezinte unii.
Prețul benzinei este un cal de bătaie teribil în războiul politic actual. Demonstrând cu cifre aplicate samavolnicia scumpirilor, Georgescu arată că discursul său împotriva jafului pe care îl fac multinaționalele în România este justificat de realitățile economice, iar nu de „rusofilie” sau „putinism”.
3. Pentru prima oară, Călin Georgescu vorbește despre „Judecata poporului”. Cu majuscule.
„Vă vedem și VĂ JUDECĂM. Noi, poporul.”
Mulți i-au reproșat lui Georgescu discursul împăciuitorist, care putea ascunde multe: de la frică la dorința de a intra în grațiile Sistemului.
Cu acest amenințător „VĂ JUDECĂM”, el dă satisfacție tuturor celor care, după 35 de ani de jaf și trădare națională, așteaptă o picătură de dreptate. Și ca cineva în sfârșit să plătească!
Atenție: Călin Georgescu evoluează rapid.
După ce a fost prezentat/privit ca o curiozitate a istoriei sau ca o eroare de Sistem, el a ars etapele fiind pe cale să devină cu rapiditate Om de Stat. Deocamdată unic în peisajul politic românesc actual.
Ceea ce explică și disperarea Sistemului…
PS: Pentru cei cărora nu le este suficient de clar: diferența dintre un Om de Stat și un Politician este cea dintre un cal de rasă și o gloabă.