X

ATENȚIE la jocul șovin urmărit de Ungaria și UDMR: Vor șantaja România pentru a fi acceptată în Schengen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ungaria deține în prezent președinția Comisiei Europene. Deși inițial reprezentanții maghiari promiteau să sprijine România în aderarea la spațiul Schengen, la recenta întâlnire a Consiliului JAI, guvernul Ciolacu a fost complet ignorat de Ungaria. Se pare că Ungaria acționează în tandem cu Austria, care continuă să manifeste o atitudine ostilă față de România. Având în vedere stilul de negociere al Ungariei, România ar trebui să se aștepte că i se va cere un preț mare în schimbul acceptării în Schengen.

În același timp, UDMR, partidul maghiar din România, începe să facă presiuni asupra guvernului, sugerând că România ar trebui să se implice mai activ în negocieri. UDMR subliniază că o reușită în acest sens ar aduce avantaje electorale pentru Marcel Ciolacu și partidul său.

Tanczos Barna a declarat, joi, la Euronews România, că și România are posibilitatea de a influența o astfel de decizie.

„Aderarea României la Schengen ține și de noi, ține și de modul în care noi abordăm această problemă, ține de modul în care, în diplomație, mutăm și noi, pentru că este un joc de șah în care fiecare mută în funcție de interesele naționale, în funcție de discursul național înainte sau după alegeri, în funcție de ce partid este la guvernare, dar avem și noi posibilitatea de a influența aceste decizii. Dacă nu ar fi așa nu am avea nevoie de diplomație.

Diplomația, ministrul de Externe, ministrul Economiei, premierul trebuie să găsească mutări prin care să constrângem Austria să voteze cum trebuie. (…)

Cred că ministrul de Externe în continuare trebuie să lucreze, este și meritul ministrului de Externe și al președintelui tot ce s-a rezolvat și este sarcina lor să rezolve și în continuare”, a spus Tanczos Barna, senator UDMR.

Ținând cont de faptul că Austria și Ungaria, ce au format Imperiul Austro-Ungar, au interese comune în exploatarea resurselor naturale din România, dar și pretenții teritoriale, există riscul ca actualul guvern, condus de Marcel Ciolacu, să cedeze tentației de a obține avantaje electorale, mai ales în contextul apropierii alegerilor. Posibil și vânzare E.ON către MVM din Ungaria să fie un șantaj din partea lui Viktor Orban, cunoscut pentru astfel de politici.

Prin urmare, ar fi mai bine să suspendăm negocierile pentru aderarea la Schengen pe durata alegerilor. De fapt, România nu are ce negocia, deoarece îndeplinește toate condițiile de mai bine de 10 ani. Dacă am avea lideri cu adevărat competenți și dedicați intereselor naționale, România ar trebui să impună condiții Ungariei și Austriei, nu invers.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Nu vor să ne bage în Schengen ? Nici o problemă ! Atunci Jigodiile austriece trebuie să ne dea înapoi tot ce ne-au furat !!! Și gazele și petrolul și rafinăria Petrom !! Românii trebuie să știe că jigodiile de la OMV extrag gazele din subsolul României cu 20 de dolari mia de metri cubi și o vând românilor cu 627 de dolari mia de metri cubi. Deci, jigooooooodiilor !!! Alegerea vă aparține !! Ori ne băgați în Schengen, ori ne dați totul înapoi !!!! Așteptăm un răspuns de la măscăriciul Nehamer sau cum dracu îl cheamă pe maimuțoiul austriecilor, în 24 de ore !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button